Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez egy részlet a készülő...

Ez egy részlet a készülő műből. A véleményetekre lennék kíváncsi, szerintetek milyen?

Figyelt kérdés

Gyorsan van még 10 percem zárásig. Siettem a könyvtárhoz, amikor az iskola leghelyesebb fiújába ütköztem.

-Ne haragudj, nem figyeltem eléggé.- Meg sem vártam azt, hogy elfogadja bocsánatomat már mentem is tovább. Futottam ahogyan csak bírtam. Hallom, ahogyan utánam kiáltja Ki vagy te? nem törődtem vele inkább befordultam a következő sarokba és már a könyvtár előtt voltam. -Hál'istenek.-mondtam ki hangosan majd bementem.

A suli leghelyesebb fiúja és barátja:

-Ki volt ez a csaj?

- Ne is kérdezd, ő neki nincsenek barátai mert nem is akar meg ki is közösíti az osztálya.

-Hm..érdekes.

-Csak azt ne mond, hogy érdekel. Ő mindenkit le tud azzal, hogy semmi közöd sincs hozzá vagy azzal,hogy észre se vesz. - A fiú mit sem törődve barátjával a lány után siettet.

-Nick, csak az idődet pazarlod!

Még is ki lehet ő? És miért viselkedik úgy ahogy? Miért nem úgy viselkedett velem mint a többi lány, miért nem barátkozik? Miért más egyáltalán?-kereste a válaszokat de nem talált rá meg felelő választ. Be ment a könyvtárba mivel csak az van itt egyedül mert akkora helyet foglal el mint 4 kisebb tanterem. Nem is kellet sokáig sétálgatni a könyvtárba már meg is találta a lányt, észre vette ahogyan egy könyvet akar elérni de nem éri el, ezért segítségére siettet.

Lány:

-Köszönöm.-mondtam. Majd tovább álltam és mentem is kikölcsönözni.

-Úgy látom nagyon szeretsz olvasni,Caroline.-mondta a tanár.

-Igen.- egy erőltet mosolyt engedtem meg magamnak.

-Tessék.

-Köszönöm. -majd mentem is vissza a tanterembe.

2014. febr. 7. 20:12
1 2
 1/19 anonim válasza:
30%
Szerintem eddig nagyon jó,nekem tetszik,megfogott,olyan érzést kelt az emberben,hogy várja mi a folytatása.Én úgy gondolom,hogy fejezd be,mert ügyes vagy! :)
2014. febr. 7. 20:22
 2/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Megígérem folytatom :D
2014. febr. 7. 20:40
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Nagyon sablonos a történet, és nem írsz valami jól. Körülbelül 12 éves vagy, nem?
2014. febr. 7. 21:10
 4/19 A kérdező kommentje:
nem.. idősebb vagyok annál :)
2014. febr. 7. 21:22
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Pedig max. 14 lehetsz. Túl gyorsan pörög a sztori. Sablonos.

De ha nincsenek vele terveid... akkor írd a szórakoztatásodra.

2014. febr. 7. 22:04
 6/19 anonim ***** válasza:
Átfutottam csak, sok a helyesírási és stilisztikai hiba.
2014. febr. 8. 08:34
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem válaszolóval. Rengeteg a központozási hiba, a mondat elején sokszor kisbetűt használsz. Tényleg sablonos egy picit, de szerintem az alapötlet jó. Csak ne úgy állítsd be a fiút, hogy a leghelyesebb, mert a szépség relatív. Kinek mi a helyes. Ha pedig mégis ilyennek szeretnéd beállítani, akkor az elbeszélőnek valami olyan lánynak kell lennie, aki szerelmes ebbe a fiúba, mert neki tényleg a leghelyesebb. És szerintem a fiút ne érdekelje elsőre a lány, mert aki mondjuk a fél iskola számára a leghelyesebb (ha ragaszkodsz ehhez), az általában öntelt, hiú, narcisztikus, beképzelt, és élvezi, hogy minden lányt levesz a lábáról. Olyan pasi nincs, aki tökéletes, aki elképesztően jóképű és elképesztően rendes (bocsi fiúk :SSS :D ). Nem azt mondom, hogy hagyja hidegen, csak először a bevált módszerrel próbálja mondjuk megigézni a lányt, az durván visszautasítja, a srác megsértődik, aztán egyre jobban érdekli a lány, mert kapott tőle egy pofont, ergo más, mint a többiek, és apró kedveskedéssel próbálja meghódítani.
2014. febr. 8. 10:33
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Fogj Drága egy helyesírási szótárt,és minden második mondatod fogalmazd át! Ne váltogasd az igeidőket, mert az még a profiknak is nehéz! Szerintem ez a történet túl...nos ilyen rövid idézetből nem sok derül ki, de ahogy látom, nem elég kerek a story.

Pl.: "Még is ki lehet ő? És miért viselkedik úgy ahogy? Miért nem úgy viselkedett velem mint a többi lány, miért nem barátkozik? Miért más egyáltalán?-kereste a válaszokat de nem talált rá meg felelő választ."

A helyesírási hibákon kívül tele van szóismétlésekkel, helytelen megfogalmazásokkal és nincs értelme annak, hogy a suli leghelyesebb srácának ilyen gondolatai legyenek.

Vagy:"A suli leghelyesebb fiúja és barátja:"

"Lány:"

Ezek a nézőpont váltások sokkal inkább színdarabokra vallanak, így szinte sohasem vált egy epikai műfajú történet szemszöget!

Ezekre figyelj oda, de folytasd az írást!

Nem azért írtam ezt, hogy bíráljak, hanem, hogy segítsek.

2014. febr. 8. 13:18
 9/19 anonim ***** válasza:

Az sztori az egész jó, bár egy ilyen kis részletből nehéz megállapítani.

Igaza van az előttem szólóknak, valamint még annyit, hogy ha a lány szemszögéből akarod írni a történetet, akkor semmi értelme a két fiú beszélgetésének, mármint a lány honnan tudja, hogy mit beszéltek?

A történetet akkor írd színdarabba, vagy E/3-ba (egyes szám harmadik személybe) írd.

2014. febr. 9. 20:19
 10/19 anonim ***** válasza:

Tele van helyesírási hibákkal, emellett néha érthetetlen. Zavartak a nézőpontváltások.

A történet akár jó is lehet, attól függ, hogy mit hozol ki belőle.

Szerintem gyakorolj még egy kicsit, és csak utána kezdj neki egy ilyen történetnek. Rakd kicsit félre ezt a sztorit, írj novellákat és olvass sokat. Ha ezt megcsináltad, akkor térj vissza ehhez.

Ha mindezeken javítanál és ki is akarnád adni, akkor én valószínűleg megvenném.

Mindezt jó szándékból írom, nem akarlak megsérteni.

2014. febr. 25. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!