Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a Twilight...

Mit gondoltok a Twilight sorozatról?

Figyelt kérdés

Elsősorban a könyvekre gondolok, nem a filmekre.

Lányos, romantikus, vagy fiúknak is élvezhető.

Igazából miről szól?

Milyen a stílusa? Mert azt a tipikus amerikai regényíró stílust (mint pl. Dan Brown, vagy Kathy Reichs stílusa) nem igazán kedvelem.

2009. dec. 5. 10:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább lányos
2009. dec. 5. 11:34
 2/23 A kérdező kommentje:

Alapvetően romantikus, úgyhogy ezt gondoltam.

A kérdésem inkább az, hogy fiúk számára is érdekes, élvezhető-e

2009. dec. 5. 11:38
 3/23 anonim ***** válasza:

Én még akkor olvastam a Twilight sorozatot mikor nem volt ez a nagy rajongás iránta. Legalábbis hozzánk még annyira nem ért el akkor. Még ki sem jött magyarul könyvben, csak neten olvastam róla egy cikket és gondoltam beleolvasok. Szerintem jó kis könyv, itt-ott izgalmas, van benne egy kis fantasy, romantika, meg úgy alapvetően szerintem leköti az embert.

Csak aztán jött ez a nagy Twilight-mánia, a csapból is ez folyt, mintha más jó könyv nem is létezne. És ezért nagy ellentábor is kialakult.. meg tényleg rossz már azt hallgatni, h jaj a Twilight így, juj a Twilight úgy..

Hát hogy fiúnak tetszhet-e... szerintem olvass bele és kiderül :)

Mondjuk én a 2. részét ( New Moon) nem ajánlom, ha nem vagy oda az ilyen csöpögős részekért... szószerint szenvedtem néhol vele, szinte semmi nem történik benne, végig arról szól, hogy a csajszi szenved benne ( a vége viszonylag érdekes amúgy.)

Dan Browntól meg Kathy Reichstól még nem olvastam, szóval nem tudom, hogy hasonló stílus-e. :)

2009. dec. 5. 14:23
 4/23 A kérdező kommentje:

Én nem hallottam még róla túl sokat.

Csak azt hogy van, meg a történetét nagyon dióhéjban.

És embereket sem hallottam még róla beszélni.

Majd beleolvasok.

Amúgy nekem nincs különösebb bajom a romantikus részekkel, csak ne csak arról szóljon.

Dan Brown-nal és Kathy Reichs-szel az a bajom, hogy (mint a legtöbb amerikai író) elvesznek a (történet szempontjából) jelentéktelen részletekben. Szinte egy reklám az egész. Ha kivennénk belőle a márkaneveket meg hasonlókat, akkor fele olyan hosszú nem lenne a könyv

2009. dec. 5. 14:28
 5/23 anonim ***** válasza:
Én személy szerint azt mondom, hogy a történet nem rossz, de az írói stílusából hiányzik valami. Egyszerűen túl egyszerű a szövege, a szövegösszetétele. Lehet, ezért tetszik a legtöbb embernek: mert egyszerű. Ám ez nem minden esetben előny. Az első részben szerintem eltúlozta, és túl csöpögőssé tette a könyvet. ( De ez csak saját vélemény. Nekem az Eclipse tetszett a legjobban.)
2009. dec. 5. 20:16
 6/23 anonim ***** válasza:
Szerintem fiúknak is élvezhető,de vannak részek,amiket unnának.Mondjuk nekem a New Moon tetszett a legjobban,és ennek is csak az része,ami Jacobról szólt.A többi rész tényleg csöpögös.
2009. dec. 5. 22:04
 7/23 anonim ***** válasza:
Nagyon túl van értékelve.
2009. dec. 5. 22:24
 8/23 anonim válasza:
szar
2009. dec. 6. 19:07
 9/23 anonim ***** válasza:

Én csak az első részét olvastam. Abszolút nem tetszett, szenvedve olvastam végig. A karaktereknek nincs kidolgozott jellemük, az írónak semmi stílusa nincs. Irtó sablonos a sztori, egész végig azt kell olvasni, hogy Edward milyen tökéletes. Csöpög az egész, a szereplők a megszokott sablondumákat nyomják: "Örökké szeretni foglak, veled akarom leélni az életem, blablabla." Folytathatnám még ezt, rengeteget tudnék mondani.. Ha nem olvastad még, szerintem ne is tedd meg. Időpocsékolás.

14/L

2009. dec. 6. 22:25
 10/23 A kérdező kommentje:

Fura, hogy ezt pont egy lány mondja. :)

Na nem amiatt mondom, hogy bántani akarnálak.

2009. dec. 6. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!