Eszembe jutott egy érdekes kérdés a Harry Potter világgal kapcsolatban, hogy van ez? Imádom, de ezt valahogy nem értem. A többilent, Hermionéval és a varázstalan szülők gyermekeivel kapcsolatos a kérdés.
Azért hiszik el, mert FURCSA, varázslatos dolgokat csinál a gyerekük, Mint az ötödik részben láthattuk Piton emlékeiben Lily-t (repül,virágot röptet vagy valami olyasmi..)
Tehát ilyeneket nem csinál egy átlagos gyerek, nem is beszélve arról hogy ha elfojtják/elfojtja ezeket a képességeket akkor elég nagy "kirobbanásai" lesznek, mint ahogy a 7. könyvben láthattuk Dumbledre húga esetét.
Ha meg otthon varázsolnak akkor megbünteti őket a Mágiaügyi Minisztérium lásd Harry esetét az 5. könyvben.
Megtudják figyelni őket valami nyomjel van rajtuk, ezt magyarázták a 7. könyveben amikor várták hogy Harryről "eltűnjön" ez jel mert akkor menekítették ki a nagynénje házából az áll Harry-kel.
De itt van egy ezt megcáfoló idézet is a6. könnyvből
"– De hát hogyhogy nem jött rá a minisztérium, hogy Voldemort az igazi tettes? –
háborgott Harry. – Akkor még kiskorú volt, nem? Úgy tudom, ki tudják mutatni, ha egy
kiskorú varázsol!
– Csak magát a varázscselekményt tudják kimutatni, a végrehajtóját nem. Emlékezz csak:
egyszer egy lebegés-bűbáj kapcsán a minisztérium téged gyanúsított, pedig az elkövető
valójában...
– Dobby volt – vágta rá bosszúsan Harry. Ez az igazságtalanság fájdalmas emlékként élt
benne. – Tehát ha az ember kiskorú, és egy felnőtt boszorkány vagy varázsló házában használja
a pálcáját, akkor azt a minisztérium meg se tudja?
– Nem tudják megállapítani, ki végezte el a varázslatot. – Dumbledore mosolygott Harry
méltatlankodásán. – Kénytelenek arra hagyatkozni, hogy a varázslószülők otthon ellenőrizni
tudják gyermekeiket."
Ja szerintem sem tanulnak otthon, negyedikes korukig szinte biztos hogy suliba járnak.Biztos nem tanítják őket otthon a muglik, a képességeik amúgy is csak 10-11 éves korukban jön elő.Addig meg normálisan megkell tanulni írni olvasni stb.
Itt szintén csak Harry példáját tudom hozni.(első könyv)
"Meglepetésére az óriás felkacagott.
- Nem lehetsz varázsló? Talán soha nem csináltál furcsa dolgokat, amikor megijedtél vagy
épp mérges voltál?
Harry a tűzbe bámult. Most, hogy jobban belegondol... A furcsaságok, amelyek annyira
bosszantották a nagynénjét és a bácsikáját, mind olyankor történtek, amikor félt vagy dühös volt.
Mikor Dudley bandája megkergette, valahogy mindig elillant előlük. Mikor félt iskolába menni a
kopasz fejével, reggelre sikerült visszanövesztenie a haját. Legutóbb pedig, amikor Dudley fellökte,
öntudatlanul bosszút állt: rászabadította Dudleyra az óriáskígyót."
*
"- Értsem úgy - vicsorgott az óriás -, hogy ez a fiú... ez a fiú nem tud semmit...
SEMMIRŐL!?
Ez már egy kicsit sok volt Harrynek. Elvégre járt ő iskolába, és a jegyei se voltak olyan roszszak.
- Azért tudok egyet s mást - vetette közbe. - Értem a matekot, meg minden.
Hagrid azonban csak legyintett.
- Én a mi világunkról beszélek. A te világodról. Az én világomról. A szüleid világáról."
*
"Az iskolában senki nem barátkozott vele. Mindenki tudta, hogy Dudley bandája ki nem állhatja
a lógó ruhájú, törött szemüveges Harry Pottert - Dudleyval és bandájával pedig nem szívesen
húzott ujjat senki."
Harry is járt suliba.Te mit gondolnál a szomszédaidról ha a gyereküket nem engednék iskolába?Ez nem elfogadott dolog,szerintm 4.-ig járnak aztán meg azt mondják hogy bentlakásos suliba fog járni a gyerek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!