Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Eszembe jutott egy érdekes...

Eszembe jutott egy érdekes kérdés a Harry Potter világgal kapcsolatban, hogy van ez? Imádom, de ezt valahogy nem értem. A többilent, Hermionéval és a varázstalan szülők gyermekeivel kapcsolatos a kérdés.

Figyelt kérdés
Szóval ugye 11 éves korukban kapnak a gyerekek levelet a Roxfortból. Ugyanígy van ez a 'sárvérű' varázslókkal is, ha jól tudom. Hogy van az, hogy ha egy varázsló vagy boszorkány felmenői akár évszázadok óta kvibli, majd mugli, hogy-hogy nem nézik csak csínynek, hülyeségnek a levelet, amit a Roxfortból kapnak, miért nem maradnak a rendes oktatásban (ahol már elvégeztek 4 osztályt), értitek. A muglik ugye nem tudnak a varázsvilágról, és szerintem hülyeségnek néznék. Hogy van az, hogy mégis elhiszik és beíratják gyereküket?

2013. dec. 27. 16:52
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
És azt hogy küszöbölik ki, hogy 17 éves korukig nem varázsolhatnak otthon? felmentés?
2013. dec. 27. 18:32
 22/31 A kérdező kommentje:
amúgy autó sincs, csak mr weasleynek, aki mint tudjuk imádja a mugli dolgokat. a varázslók többsége elutasítja a mugli dolgokat, sokról nem is tudják mire való (mint pl toll) azért van penna meg pergamen, mert nekik ez is megfelel, a máhiával küszöbölik ki a tudományt.
2013. dec. 27. 18:33
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
De, például a Mágiaügyi Minisztériumnak is vannak autói.
2013. dec. 27. 19:03
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért hiszik el, mert FURCSA, varázslatos dolgokat csinál a gyerekük, Mint az ötödik részben láthattuk Piton emlékeiben Lily-t (repül,virágot röptet vagy valami olyasmi..)

Tehát ilyeneket nem csinál egy átlagos gyerek, nem is beszélve arról hogy ha elfojtják/elfojtja ezeket a képességeket akkor elég nagy "kirobbanásai" lesznek, mint ahogy a 7. könyvben láthattuk Dumbledre húga esetét.

2013. dec. 27. 19:27
 25/31 anonim ***** válasza:

Ha meg otthon varázsolnak akkor megbünteti őket a Mágiaügyi Minisztérium lásd Harry esetét az 5. könyvben.

Megtudják figyelni őket valami nyomjel van rajtuk, ezt magyarázták a 7. könyveben amikor várták hogy Harryről "eltűnjön" ez jel mert akkor menekítették ki a nagynénje házából az áll Harry-kel.

De itt van egy ezt megcáfoló idézet is a6. könnyvből

"– De hát hogyhogy nem jött rá a minisztérium, hogy Voldemort az igazi tettes? –

háborgott Harry. – Akkor még kiskorú volt, nem? Úgy tudom, ki tudják mutatni, ha egy

kiskorú varázsol!

– Csak magát a varázscselekményt tudják kimutatni, a végrehajtóját nem. Emlékezz csak:

egyszer egy lebegés-bűbáj kapcsán a minisztérium téged gyanúsított, pedig az elkövető

valójában...

– Dobby volt – vágta rá bosszúsan Harry. Ez az igazságtalanság fájdalmas emlékként élt

benne. – Tehát ha az ember kiskorú, és egy felnőtt boszorkány vagy varázsló házában használja

a pálcáját, akkor azt a minisztérium meg se tudja?

– Nem tudják megállapítani, ki végezte el a varázslatot. – Dumbledore mosolygott Harry

méltatlankodásán. – Kénytelenek arra hagyatkozni, hogy a varázslószülők otthon ellenőrizni

tudják gyermekeiket."

2013. dec. 27. 19:45
 26/31 A kérdező kommentje:
Utolsó ez hasznos volt, de azt még mindig nem hiszem, hogy otthon tanulhatnának a varásztalan szülők gyermekei tanár segítségével.
2013. dec. 27. 20:11
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Ja szerintem sem tanulnak otthon, negyedikes korukig szinte biztos hogy suliba járnak.Biztos nem tanítják őket otthon a muglik, a képességeik amúgy is csak 10-11 éves korukban jön elő.Addig meg normálisan megkell tanulni írni olvasni stb.

Itt szintén csak Harry példáját tudom hozni.(első könyv)

"Meglepetésére az óriás felkacagott.

- Nem lehetsz varázsló? Talán soha nem csináltál furcsa dolgokat, amikor megijedtél vagy

épp mérges voltál?

Harry a tűzbe bámult. Most, hogy jobban belegondol... A furcsaságok, amelyek annyira

bosszantották a nagynénjét és a bácsikáját, mind olyankor történtek, amikor félt vagy dühös volt.

Mikor Dudley bandája megkergette, valahogy mindig elillant előlük. Mikor félt iskolába menni a

kopasz fejével, reggelre sikerült visszanövesztenie a haját. Legutóbb pedig, amikor Dudley fellökte,

öntudatlanul bosszút állt: rászabadította Dudleyra az óriáskígyót."

*

"- Értsem úgy - vicsorgott az óriás -, hogy ez a fiú... ez a fiú nem tud semmit...

SEMMIRŐL!?

Ez már egy kicsit sok volt Harrynek. Elvégre járt ő iskolába, és a jegyei se voltak olyan roszszak.

- Azért tudok egyet s mást - vetette közbe. - Értem a matekot, meg minden.

Hagrid azonban csak legyintett.

- Én a mi világunkról beszélek. A te világodról. Az én világomról. A szüleid világáról."

*

"Az iskolában senki nem barátkozott vele. Mindenki tudta, hogy Dudley bandája ki nem állhatja

a lógó ruhájú, törött szemüveges Harry Pottert - Dudleyval és bandájával pedig nem szívesen

húzott ujjat senki."

Harry is járt suliba.Te mit gondolnál a szomszédaidról ha a gyereküket nem engednék iskolába?Ez nem elfogadott dolog,szerintm 4.-ig járnak aztán meg azt mondják hogy bentlakásos suliba fog járni a gyerek..

2013. dec. 27. 20:36
 28/31 anonim ***** válasza:
100%
Angliában sokkal könnyebben lehet valaki magántanuló, amikor pedig a tanár jelen van, simán varázsolhat a gyerek is. Hetedik kötetben kiderül, hogy sokan nem jártak a Roxfortba korábban, Hermione mondja emlékeim szerint, amikor kötelezővé teszik a beiratkozást.
2013. dec. 27. 22:08
 29/31 anonim válasza:
14%
Én is sárvérű vagyok és most voltam elsős ebben az évben.A mugli szülők miután látják a levelet és azt is hogy létezik a roxfort,utána már nem lesznek muglik.Velem is ez volt.
2014. jún. 9. 13:55
 30/31 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: Te sz*mét mázlista!
2014. júl. 15. 22:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!