Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Eszembe jutott egy érdekes...

Eszembe jutott egy érdekes kérdés a Harry Potter világgal kapcsolatban, hogy van ez? Imádom, de ezt valahogy nem értem. A többilent, Hermionéval és a varázstalan szülők gyermekeivel kapcsolatos a kérdés.

Figyelt kérdés
Szóval ugye 11 éves korukban kapnak a gyerekek levelet a Roxfortból. Ugyanígy van ez a 'sárvérű' varázslókkal is, ha jól tudom. Hogy van az, hogy ha egy varázsló vagy boszorkány felmenői akár évszázadok óta kvibli, majd mugli, hogy-hogy nem nézik csak csínynek, hülyeségnek a levelet, amit a Roxfortból kapnak, miért nem maradnak a rendes oktatásban (ahol már elvégeztek 4 osztályt), értitek. A muglik ugye nem tudnak a varázsvilágról, és szerintem hülyeségnek néznék. Hogy van az, hogy mégis elhiszik és beíratják gyereküket?

2013. dec. 27. 16:52
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
82%
Ja és ez egy kitalált történet, nem kell ennyire foggal-körömmel, habzó szájjal magyarázathoz ragaszkodni, amit meg már megkaptál amúgy.
2013. dec. 27. 17:33
 12/31 A kérdező kommentje:
Csakérdekel, hogy hogy van ez.Olyan komplex az egész könyvsorozat, annyi mindenre kitér, hogy szerintem erre is van magyarázat...valahol.
2013. dec. 27. 18:06
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Vagy 3x megírták, hogy mi a magyarázat, mit nem értesz még rajta?
2013. dec. 27. 18:07
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem tartom reálisnak, hogy egy mugli család elhiggye, amit egy állítólagos varázsló mondd nekik a gyermekükről, hiába bármilyen prezentáció. Olyanról meg még nem hallottam a 7 könyv alatt, hogy valakinek voltak mágikus képességei, mégse járt a Roxfortba, vagy más varázsiskolába.
2013. dec. 27. 18:09
 15/31 anonim ***** válasza:
96%

Ha ennyire fafejű vagy és direkt értetlenkedsz egy mesén, egészségedre. Le lett írva.

"Olyanról meg még nem hallottam a 7 könyv alatt, hogy valakinek voltak mágikus képességei, mégse járt a Roxfortba, vagy más varázsiskolába."

Jó hogy azt ne írja meg Rowling, mikor mennek sz*rni a szereplők és mekkprát, de komolyan. Ha most bárki azt írja, hogy attól biztos volt ilyen, sem nem váltzik.

2013. dec. 27. 18:12
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Isteneeeem :D
2013. dec. 27. 18:12
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha varázserővel születik egy gyerek, akkor furcsa dolgok történnek vele, körülötte, így nem nehéz elhinni a dolgot. Egyébként választhatják az otthontanulást is.
2013. dec. 27. 18:28
 18/31 A kérdező kommentje:
Otthontanulás? Na ez meg honnan jött, mármint erről még nem hallottam. Otthon leülteti a padba a mugli anyuka agyerekét és magyarázza neki, hogy az leviósza, nem levioszáá?
2013. dec. 27. 18:30
 19/31 anonim ***** válasza:
87%
Ja, azt kifelejtettem, hogy ez egy könyv, így vannak benne illogikátlan és irreális dolgok is, pl. lift és autó van, de nincs golyóstoll és füzet; egy pálcamozdulattal forrasztanak csontot, de a szemüveg, pattanások maradnak.
2013. dec. 27. 18:30
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Tanárt fogadnak mellé, ennyi az egész.
2013. dec. 27. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!