Nektek ez tetszene?
Gondolom ti is voltatok már több órás (6-7 órás) utazásokon, amikor nem igazán tudjátok, hogy mivel kéne elütni az időtöket. Na, én egy ilyen utamon (ami minden hónapban 2-4 alkalommal van) gondolkoztam, hogy milyen könyvet lehetne írni. Szóval a témája a következő lenne:
Egy olyan világban játszódna, ahol egy fertőzés átváltoztatja az embereket más lényekké. Nem egységessé, mer a kórokozó megvizsgálja a gazdatest tudatát, testi, lelki állapotát és úgy dönti el, hogy mit változtat meg rajta. (Pl.: Ha gonosz akkor vörös és ragyás lesz a bőre, mentális erőt ad, erősebbé teszi, plusz kart növeszt, stb) Egy idő után, már az emberiség jelentős hányada megfertőződik, és ezeket telepekre szállítják, ahol sokan vannak kis helyen embertelen körülmények között. De van egy testvérpár, akik közül a fiatalabbik is megfertőződik, és ők ketten létrehoznak egy szervezetet, akik harcolnak a fertőzöttek jogaiért és elfogadásukért. Eleinte békésen, majd a fiatalabbik, aki megfertőződött egyre agresszívebb módón lép fel az emberek ellen (és közben ő azon kevesek egyike, akinél még évekkel később sem áll le az átalakulása, mert az normális esetben egy hónap után abbamarad) és egyre több támogatót szerez. Az ő képessége többek között az, hogy képes hatni a másik fertőzöttre, rá tudja erőltetni az akaratát és egy pszichés (fogalmam sincs, hogy kell leírni) hálót tud az emberei köré vonni, amivel irányíthatja őket (nem, mint a bábokat, hanem egy-egy gondolat elöltetésével). Viszont az idősebb, nem megfertőződött testvér pedig ott akarta hagyni az egésze szervezetet, de a másik testvér ezért őt is megfertőzte, hogy segítsen neki a közeli háború kirobbanásánál. De ő rajta nem változtatott annyira a korokozó, csak olyan mentális képessége lett, mint az öccsének. A külseje ember maradt, ezért ők kiközösítették. Aztán kitör a háború, a fertőzöttek élén az egyik testvérrel, a másik pedig folyamatosan segít mind a két oldalnak egyaránt. Azonban egy lány rábeszéli, hogy vessen véget ennek és ölje meg az öccsét, vagy különben az embereknek szép lassan vége. Kihasználja öccse naivitását és úgy akarta volna megölni, de helyette ő halt meg.
Na, és innentől kezdődne, miután meghalt:
A fertőzöttek elkapták azt a nőt és a táborában mindenkit (mert az emberek 200-300 fős táborokba osztódtak szét, hogy könnyen el tudjanak bújni), majd őket is át akarták volna változtatni, de a testvér jobb keze rábeszéli, hogy őket, hagyják még meg emberként, mert valami különöset érez a nővel kapcsolatban. Később kiderül, hogy a nő terhes a már halott testvér gyerekével, és ezt tudta az a lény, és ezért akarta megmenteni. Ugyanis a fertőzöttek is belefáradtak a harcba és a mészárlásba (hogy ők mészárolnak, nem pedig, hogy őket)és ezt az ördögi kört be akarják fejezni, de ehhez kellene a gyerek, aki ugyebár így félvér lenne. Majd később így szakadna ketté a fertőzöttek tábora, az egyik védi a másik pedig meg akarja szerezni a gyereket, hogy még erősebbek legyenek.
Mint mondtam, egyből a nő elfogásával kezdődne, majd váltogatva, egy rész a jelenből, egy rész a múltból lennének a fejezetek. Hogy mi lenne a végkifejlet, azt még én sem tudom.
Közben kihagytam, hogy a fertőzöttek, csak az átváltozási időszakig képesek fertőzni, viszont vannak akik tenyésztik magukban a korokozókat, és azok életük végéig fertőzni tudnak.
Röviden tömören ennyi. Vélemény?
Szerintem fasza!:)
Jó kis történet, nekem tetszik nagyon, amúgy is rajongok az ilyen "zombis", ha fogalmazhatok így, mert ahhoz hasonlít, tehát rajongok az ilyen típusú dolgokért, művekért:D
A terhességet jól kitaláltad, fasza, hogy vannak benne ilyen hirtelen fordulatok, hogy például meghal a testvér, akkor terhes a nő, stb stb.
Kíváncsian várom a folytatást :D
Sok sikert!:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!