Ha Stephen King, Dean R. Koontz, Peter Straub, H. P Lovecraft írásait olvasom és szeretem, akkor érdemes Darren Shan-t és Anne Rice-t is? Tetszene?
Anne Rice-t terveztem, majd Darren könyveit begyűjteni,, utóbbitól félek, kicsit, hogy csalódás lenne...
Annetől a Boszorkányos történet érdekelne először, de sehol nem láttam az első részét:(
Azt csak nehezen is fogod, mert már régen adták ki és azóta...nem. :D
Szóval ne azzal kezdj. A vámpírosakat könnyebb beszerzni, ill. A múmiát és A csontok szolgálóját.
Én Darren Shant imádom (kivéve a démonos sorozatát, bár az sem rossz, de a színvonala fényévekkel elmarad a többi írása mögött), Anne Rice-tól az Interjú a vámpírralt olvastam, de nagyon nem jött be, giccsesnek, terjengősnek, dagályosnak, ömlengősnek találtam. E két író stílusa egyáltalán nem hasonlít. Shan fordulatos, cselekményes, sodró lendületű, Rice ellenben rendkívül vontatott.
Az általad említett többi író közül Straubot nem ismerem, King szerintem gagyi, Koontz űberkatasztrofálisan gagyi, Lovecraft meg színvonalas ugyan, csak nem az esetem. Hosszadalmasnak, lassúnak, unalmasnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!