Lovecraftot érdemes olvasni?
Persze, én nagyon szerettem lovecraftot, még akkor is ha nem a legkönnyebben olvashatóak a művei, lévén hogy gyakorlatilag 0 párbeszéd van benne. Ha szereted a misztikumot/thrillert akkor szerintem tetszeni fog bár Lovecraft eléggé megosztja az olvasó tábort.
Én a 3 kötetes gyűjteményt olvastam tőle, szóval szerintem az összes művét vagy majdnem az összeset olvastam.
Ami szerintem a legjobbak (nem sorrendben):
- Árnyék Innsmouth felett -> talán ezt tartják a legjobbnak
- Hideg levegő
- Patkányok a falban
- Herbert West az újjáélesztő
- Cthulhu hívása
- Az őrület hegyei
- Nyarlahotep
- Ulthar macskái
- Az álom fala mögött
Kb ezek azok amelyekre több év után is emlékszem, de van még jópár ami nagyon jó, meg egy pár ami nem annyira.
itt olvashatsz több kritikát vélemémnyt a gyűjeteményes kötetekrőlről:
[link] i
[link] ii
Ha egy kicsit is érdekel a misztikum és a természetfeletti, akkor mindenképp érdemes olvasnod HPL-t.
Nekem személy szerint nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé, de sok írását olvastam.
A fentiek listái tényleg jók, nekem az Őrület hegyei és a patkányok a falban a kedvenceim.
Az itt felsoroltak szerintem is a legjobbak közé tartoznak, bár néhányat még megemlítenék a kedvenceim között. Szóval az én kedvenceim, sorrendre való tekintet nélkül:
Az őrület hegyei
Árnyék az időn túlról
Zarándokút Kadathba
Suttogás a sötétben
Szín az űrből
Erik Zann muzsikája
A dolog a küszöbön
Álmok a boszorkánytanyán
De ha megismerkedni szeretnél a stílusával, akkor Az őrület hegyei-t ajánlom, vagy a Szín az űrből-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!