Mit gondoltok erről a bevezetőről?
Elkezdtem írni egy története. Mit gondoltok?
A kulisszák mögött nagy volt a sürgés-forgás. Mindenki fürgén szerelte a díszletet, vagy magát csinosította. Szinte bele lehet keveredni a különböző színes ruhákat viselő tömegbe. Olyanok, akár egy csapat pillangó. A nagy sietségben észre sem lehet venni a leghátul álló magas alakot, aki teljes nyugodtsággal szerelte a díszlet elemeit. Érzelmetlen arccal végezte munkáját. A többiekkel szemben egyszerű ruhákat viselt, amik már rég kifakultak. A szürkészöld nadrágja elnyűtt volt. Szürke inget viselt. Ébenszín haja épp a válláig ért, néhol rubinvörös szemébe lógott. Ez a szem volt talán az egyetlen kincse, bár sokan egy gonosz lélek fiának tartották emiatt. Amint befejezte munkáját hátravonult egy padra pihenni. Keményen és sokat dolgozott, azonban mindenki lenézte. Még senki sem hallotta beszélni. Mindig tűrt minden sértést és verést , egy szebb jövőben reménykedve. Ezért nevezték el Peratnak, azaz vágyódónak.
Látszik, hogy a szókincsed abszolút rendben van. A megfogalmazás még kicsit kezdő, de többszöri átolvasás, átjavítgatás után valószínű belejönnél. Érdekelne, hogy milyen korban játszódik a történet, mivel ez nem derült ki.A szereplő leírása közben nekem kicsit sok volt a szürke szóból, vigyázz a szóismétlésekre.
Alapvetően látok gondolatot a bevezető mögött, remélem nem valami sablonos történet az egész. Ezt elolvasva nem találom olyan rossznak. Mióta próbálkozol írással?
Köszönöm a válaszokat! 15 éves vagyok és igazából eddigcsak dalokat fordítottam ,de azokat úgy, hogy rímeljenek is a sorok. Írtam 2-3 fanfictiont is. Mostanában kezdtem el komolyabban az írást, ez lesz az első sajátom.
A történet nem a Földönjátszódik, hanem egy másik világban
Nem kifejezetten rossz, de azért van benne bőven hiba. Ha megengeded...
Ha múlt időben kezdtél el írni, ne válts jelenidőre. - Szinte bele lehet keveredni... *bele lehetett, és így tovább.
Érzelmetlen? Ilyen szó nem létezik. Kifejezéstelen, érzelmektől mentes.
A többit nem lehet hibának mondani, sokkal inkább a stílus az, ami unszimpatikus és amatőr benyomást kelt az emberben, az egész annyira kezdetleges, hogy kár lenne elhamarkodottan véleményt formálni. Olvass sokat és még annál is többet, írj, folytasd ezt, de ne várj tőle csodákat. Ez most lehet, hogy gőgösen hangzik, de visszanézve én is csak álmélkodni tudok a saját, régebbi írásaim hanyag minőségén, noha írásukkor azt hittem, remekművet alkotok.
Ez a részlet nem rossz, de nem is jó, tőmondatok, egy-két szóismétlés. Ha tényleg szeretnél az írással foglalkozni, akkor csak azt tudom mondani, hogy azt is el kell kezdeni valahol.:)
Hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!