Milyen ez a szösszenet egy történetből?
(ez csak a vége tehát van eleje meg minden csak érdekel hogy hogy tetszik egy rész belőle)
Kimentem Lucyhez,de helyette Samet pillantottam meg. A szívem hevesebben kezdett verni.Mit keres ő az udvarunkban?
-Szia,Kate.
-Csáó -próbáltam neki közömbös hangon válaszolni.
De a reakciója alapján nem lehetett valami közömbös hangom.Nevetni kezdett.
-Bocsánatot akarok kérni -túrt a hajába - ,azok miatt,amik történtek.
-Arra nincs bocsánat -mondtam megint furán. Halkan. Miért nem ilyenkor jön a szófosásom,mikor szükségem lenne rá??
- Szerintem van -mondta és száját az enyémre tapasztotta,amitől enyhe szívrohamot kaptam.
El akartam lökni magamtól,de nem tudtam irányítani a kezemet.Mikor abbahagyta,végre visszanyertem az irányítást a kezem felett.Megpofoztam. A haja miatt nem láttam az arcát,de ezt mondta:
- Elnézést,hogy a büszkeséged fontosabb,mint az érzéseid.
Mintha egy tőrt szúrtak volna belém. Sam elviharzott,én meg ott maradtam egyedül,a tőrrel,és a büszkeségemmel.
Pedig én szerettem őt,de elveszítettem.Ahogy a kapun kiviharzott,úgy viharzott el az életemből is.
"Tégy úgy,mintha semmi se történt volna. Sam nem járt itt,és főképp nem csókolt meg." -súgta megint a büszkeségem.
Automatikusan ráhallgatok. Mindig. Viszont rájöttem,nem szabadna mindig rá hallgatnom.
[..] és akkor újra találkoztunk.Éppen a buszról szállt le,a haverjai kíséretében,valamin nevettek.
Majd mikor észrevett,elidőzött rajtam a tekintete.Szomorú mosolyt villantott,majd elindult a haverjaival,de kétszer visszanézett rám.Én viszont csak álltam ott,mint egy élettelen szobor...
Végül mintha valami átvette volna felettem az irányítást,utána futottam.
-Várj!
A haverjai meglepetten néztek,Sam pedig 180 fokos fordulatot tett.
-Dúl a szerelem -mondta az egyik.
-Na de még mennyire! - gúnyolódott Dave.
-Ahhoz neked semmi közöd! -mondta Sam olyan hangnemben,amitől én magam is meglepődtem.
-Hazakísérlek -mondta Sam.
Láttam rajta,hogy a kezemet nézi,és azon gondolkodik,hogy megfogja de,de végül nem fogta meg a kezemet.Miért fáj ez nekem?
Út közben nem szóltunk egymáshoz,viszont találkoztunk 1-2 furán bambuló tekintettel.
-Héé Samtesóó' -köszönt Cristian . -...és..Kate??
Automatikusan elmosolyodtam,és megfogtam Sam kezét,amitől arca színe pirosra váltott.
-Ez..meglepő.. -nevetett,majd továbbhajtott a biciklijével.
A második ember Tom volt.Ő nem szólt semmit,de tátott szájjal nézett utánunk. Pofátlan egy gyerek.
Végül Sammel nem hazafelé mentünk,hanem sétálgattunk szótlanul a városban. Kézen fogva.
Próbáltam nem törődni Sam mosolygó tekintetével és azzal,hogy a kezemet szorította(nem úgy látszott,hogy hamar el akarja engedni).
Végül a Ki marad több ideig csendben? versenyt én nyertem meg.
-Miért nem mondasz semmit? -mondta Sam.
-Nem tudok mit mondani.A kezed belém szorítja a szót. -mosolyogtam a mellettünk lévő házra. Rá véletlenül se.
-Ha újra megcsókollak,akkor megint megpofozol? -mondta magabiztosan,de biztos voltam benne,hogy belül fél a válaszomtól,de végre képes voltam a szemébe nézni.
-Lehetséges -mondtam Samnek.
-Kockáztatok -nevetett,és egyre jobban közeledett felém.
Őszintén szólva nem szeretem ezt a stílust, persze ez egyéni problémám, de ha ettől elvonatkoztatok, határozottan nem rossz... Azért kíváncsi lennék hány éves vagy, hogy legyen viszonyítási alapom. Egy dolog van benne, ami kicsit irritál, hogy miért külföldiek a nevek? De ez elég gyakori jelenség mostanság, ne vedd bántásnak... Maga a szöve elépítése is hagy kívánni valót maga után... A stílus modern, friss, de néhol kicsit úgy erőltetettnek hat. A szereplők jellemén gondolom sokat dolgoztál, ez látszik ebből a részletből is. Kíváncsi lennék nagy vonalakban a történet elejére is, csak, hogy tudjak mihez viszonyítani.
Száz szónak is egy a vége: Van még rajta mit csiszolni, de alapjába véve szerethető könnyed sztorinak tűnik. Esetleg (mivel nem ismerem az elejét ezért nem török pálcát rögtön) lehetne benne a valami elgondolkodtató szál is... Vagy a csajnak valami különös hobbit etc. élvezhetőre meg lehetne írni... Nem vagyok kritikus, vagy nagyon hozzáértő, de ha kíváncsi vagy a véleményemre szívesen elolvasnám az egészet, hogy esetleg javíthass még rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!