Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írnátok véleményt a novellám...

Írnátok véleményt a novellám elejéről?

Figyelt kérdés

Tudom néha kicsit morbid. Őszinte véleményeket várok.

apró izzadságcseppek potyogtak a karomra. Türelmetlenül vártam, hogy megszólaljon a hangszóró és elkezdődjön a vizsga, amitől a jövőm függ. Egyenesen a mosdókagylókhoz indultam és megmostam az arcomat és a kezeimet. Nem tudtam eldönteni, hogy az öltözőben van-e ilyen meleg vagy csak ennyire ideges vagyok. Hirtelen megszólalt a hangszóró, amibe Holler elnökúr szólt bele:

- Köszöntök minden vizsgázott! A verseny hamarosan elkezdődik, ezért kérek mindenkit, hogy fáradjon a saját kabinja elé.

Vettem egy mély levegőt, majd előhúztam a zsebemből egy papírt, amire ez volt írva: C kabin. Sietősen elindultam a célom felé a papírral a kezemben. Ahogy kiléptem az öltőzőből vér és mandarinillat keverékét, valamint nagyon hideget éreztem. Nem kellett sokat mennem, hogy elérjek a saját kabinomig, mindössze a csúszós márványúton kellett végighaladnom. A mellettem lévő kabin előtt egy fiúgyermek állt, oldalán egy bicska lógott.

- Azzal nem mész sokra. – súgtam oda a fiúnak, aki a szavak hallatán ijedten rám nézett. – Ezzel könnyebb lesz. –nyújtottam át neki a saját kezűleg készített késemet.

- Neked nem kell?- kérdezte, de látszott rajta, hogy örül az adománynak.

- Nekem kettő van. – mondtam és biztatóan rámosolyogtam.

Ekkor ért oda az ellenőr is, aki dühösen ránk szólt, hogy nincs beszéd. Én megértően bólintottam, majd végighúztam mutatóujjam a nálam maradt késem nyelén. Mindig nyugalommal töltött el, ha a kés fából faragott nyelét foghattam, amit még a nagyapám készített. Éppen azon gondolkodtam, hogy vajon ő büszke lenne-e rám, hogy most itt állok, mikor megszólalt a hangszóró:

- Remélem minden versenyző elfoglalta a helyét. A szabályokat ismeritek, de a legfontosabbat elismétlem: a kabinokba csak késeket és tőröket lehet bevinni, pisztolyt szigorúan tilos! Ahhoz, hogy a cselekmény után el tudjátok hagyni a területet szükség lesz az ujjlenyomatotokra és egy üvegnyire az áldozat véréből. Minden egyéb kelléket, amit a cégem biztosít hamarosan megkaptok egy táskában, amit csak a kabinban lehet kinyitni. Jó gyilkolást és sok szerencsét!- mondta el mondandóját Nagy elnökúr.

Idegesen birizgáltam a hajamat és igazgattam a ruhámat a csengőszóra várva, mikor egy nagydarab férfi letett elém egy táskát. – Biztos ezek a kellékek. – gondoltam magamban és vettem egy mély levegőt, mikor megszólalt a csengőszó. A kabin ajtaja kinyílt én pedig fogtam a táskát és beléptem. Odabent mindent elöntött a vér és mandarin illatot lehetett érezni. Meleg volt, egy ablak sem volt a teremben. Kíváncsian fürkésztem, hogy vajon hol lehet a célpontom. – Biztos elbújt valahova. – mormogtam magamban, de nagyot tévedtem. Merthogy a következő másodpercben valaki megtámadott hátulról és egy kést szúrt a vállamba, mire és fájdalmasan felsikítottam. Megfordultam, hogy szemügyre tudjam venni a leendő áldozatomat. Egy körülbelül velem egyidős, hosszú fekete hajú, kreol bőrű fiú állt velem szemben. Arcán már volt pár vágás, ami érthető, mivel ebben a kabinban már előttem is vizsgáztak, csakhogy nekik nem jött össze. Kirántottam a késemet az oldalamra erősített tartóból és mélyen beledöftem az áldozat mellkasába, aki erre hátrébbment, kezébe fogott egy botot, ami valószínűleg eredetileg is a kabinban volt és fejbevágott vele. Lassan hátrébb botorkáltam és próbáltam állva maradni, ami akkor elég nagy feladatnak tűnt. Sietősen körbenéztem a szobában és próbáltam valami keményet keresni, de nem találtam, így csak újra kezembe vettem a késem és azzal közelítettem meg a fiút. Közelebb léptem hozzá állva az ütéseit és újra és újra a mellébe döftem. Ez annyira legyengítette a célpontot, hogy összeeset és kifeküdt a földön. Látva, hogy már nem bírja sokáig én is leültem egy percre, hogy ne szédelegjek annyira, majd mikor jobban lettem a fiú fölé álltam és élvezettel beleszúrtam a szívébe. – El is felejtettem, hogy ez milyen jó szórakozás. – gondoltam. Ezután sietősen kivettem a táskából a kilépéshez szükséges dolgokat, azaz egy üveget és egy injekciós tűt. A tűvel lecsapoltam egy adagot a fiú véréből és beletöltöttem az üvegbe. Visszaraktam a tartóba a késemet és a kijárat felé indultam, de előtte még visszanéztem az áldozatra. Ruháján egy névtábla állt,amire ez volt írva: Thomas Morgan. Az ajtóhoz léptem, ami mellett ott volt a kiléptető rendszer. Megadtam az ujjlenyomatom, majd belehelyeztem a tárolóba a vért, mire kinyílt az ajtó. Rajtam kívül eddig négyen végeztek.

2013. okt. 29. 13:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ejha... Nagyot néztem, mikor leesett, hogy miről van szó.

Egy tanácsom van: ha ilyen gyilkolászós cuccokat akarsz írni, akkor felejts el az "Ide mentem, ezt csináltam, így csináltam" stílust. Ehhez jobban illene valami "psycho" fogalmazásmód, több monológgal, abszurd mondatokkal. Ez az egész egy szimpla elbeszélés, minden mondat múlt idejű, szóval bármilyen izgi is a történet, untam. Ha megvan a történet, azt fel kell dobni a nyelv eszközeivel is, hogy meglegyen az a "borzongás". Nem tudom, érted-e, mit akarok kinyögni :D Amúgy gratula, kíváncsi vagyok a folytatásra.

2013. okt. 29. 13:22
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi! :)

Amúgy tudnál példát írni arra, hogy hogy érted?

Igazából még csak 12 éves vagyok, így nincs sok tapasztalatom,.

Köszi a választ, várok továbbiakat is.

2013. okt. 29. 14:13
 3/12 A kérdező kommentje:
Ó most vettem csak észre, hogy a legelejét nem másolta be, de az nem olyan fontos
2013. okt. 29. 14:14
 4/12 anonim ***** válasza:
12 éves? Na ezt végképp nem gondoltam volna! Ez esetben visszavontam mindent, én olyan 15-16-ra tippeltem volna. Akkor rendben van ez az elbeszélős stílus is, mert még nem igazán lehetsz jártas az efféle fogalmakban, hogy abszurditás, meg hasonlók. Mondjuk olyasmire gondoltam, hogy mielőtt meglátja az áldozatot, beszúrhatnál egy hosszabb monológot. Érzésekről, félelmekről. Vagy ilyesmi. De hagyhatod így is. Mondjuk az furcsa, hogy 12 évesen már ilyen morbid dolgok foglalkoztatnak, de az biztos, hogy van érzéked hozzá, gazdag a szókincsed és helyesen írsz (végre valaki...). Ügyes :)
2013. okt. 29. 14:29
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszi, kedves vagy :)

Mások is mondták, hogy fura, hogy ilyeneket írok ,de ezek jobban érdekelnek, mint a sablonos lányregények (merthogy lány vagyok). Attól még, hogy csak 12 éves vagyok próbálom megfogadni a tanácsodat. Köszi!

2013. okt. 29. 14:34
 6/12 anonim ***** válasza:
A téma nekem személy szerint nem tetszik, ez nem az én műfajom, csak azért olvastam el, mert épp nincs más dolgom, és mert maga az írásmód viszont jó. Életkorodhoz képest igényesen fogalmazol, a helyesírásod is rendben van. Írj, mert van hozzá érzéked, de az én tanácsom az, hogy ne ilyen gyilkolászós izéket, mert az ilyenek egyre lerágottabb csontok mostanában. Inkább olvass sok szépirodalmat, hogy fejlődjön a fantáziád.
2013. okt. 29. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:

Oké, köszi a választ.

Igazából engem nem zavar, hogy másokat már nem ez a téma érdekel, mert én nem másoknak, hanem magamnak akarok megfelelni. Lehet, hogy egyszer majd, mikor idősebb leszek és kijavítom a hibákat megpróbálom kiadatni, de most konkrétan ez nem foglalkoztat. De azért köszönöm a választ.

Mellesleg az első hozzászólótól kérdezem, hogy érdekli-e a folytatás, mert akkor átküldöm.

2013. okt. 29. 14:39
 8/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok, igen, érdekel. Légyszi küldd át :)
2013. okt. 29. 22:08
 9/12 anonim válasza:
Az életkorodhoz képest nagyon ügyesen írsz, szóval le a kalappal:) Engem azért érdekelne, hogy fiú-e a főszereplő vagy lány és hogy mennyi idős...:)
2013. okt. 30. 12:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Amúgy lány a főszereplő.
2013. okt. 30. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!