Honnan merítsek ihletet? (könyvírás)
Én is szoktam írogatni néha, és nekem is van úgy, hogy nagyon nemjön az ihlet. Mondjuk nálam alapból megvan az, hogy mit akarok írni, csak nem tudom még pontosan, h hogy tudnám ezt élvezhető formában átadni. Nekem ilyenkor a zene segíteni szokott. Nemtudom, hogy te milyet szeretsz de ne valami relaxálósat hallgass ilyenkor, hanem olyat ami felpörget. Én ilyenkor bekapcsolok vmi rock / metál zenét ( a finn metál nagyon klassz :D) felveszem olyan hangosra hogy zengjen az egész ház, és spontán csak élvezem... aztán mikor már felpörgetett lefekszem és gondolkozok azon, hogy hol hagytam abba és hagyom hogy kibontakozzon a szemem előtt a cselekmény. (lehet kicsit hülyén hangzik :P)
Általában nekem ez segít, megjön az ihlet és csak írok, és írok és írok :P. Próbáld ki, neked is hátha beválik... Mondjuk ha inkább ilyen techno meg rapp típusú vagy akkor arra nemtudom h hogy lehet felpörögni, de egy próbát azért megér :P
Én meg vettem egy jegyzet füzetet, mert én úgy szoktam írni, hogy nekem esküszöm nap közbe így eszembe jut 1-2 dolog.. Meg mondanak egy szót és attól beindul a fantáziám, ilyenkor előveszem a kis noteszt és leírom. Lehet, hogy csak a regény közepén tudod hasznosítani, de legalább akkor nem fogsz szenvedni.. Vagy épp ha hallasz 1 szót ami megtetszik azt is írd fel..
Én így voltam a Yeehaw-al, azt jelenti farkas és ettől csak úgy beindul mindig a fantáziám.. :) Meg lehet hülyén hangzik, de menny el hobby boltba és kezdj el barkácsolni, tök mind1 mit vagy varrogathatsz is, de attól beindul a fantáziád, elkezdődik az ihletési folyamat és amikor úgy érzed, hogy eléggé bele jöttél ülj le és kezdj el írni. :)
Nekem ez így jött be.. :)
A nálam legjobban bevált módszer az, ha gondolatban végigjátszod a történetet, nem csak félhomályban képzeled el, mint ahogy az olvasás közben történni szokott.
Ez segít.
Ha meg nem, a való életből sok mindent bírsz belecsempészni.
Legtöbbször úgy kapsz ihletet, ha nem erőlködsz. Csak mész a suliba, és valamin megakad a szemed.
Az álmok is segíthetnek. Használj álomnaplót, jegyezd le, mit álmodtál, hogy ne felejtsd el, és könnyű belőlük sztroit szerkeszteni.
Kedves Kérdező!
Jelenleg én is írok egy könyvet de nekem csak úgy jönnek a mondatok. Leülök és írok. Először leírtam a legfontosabb dolgokat és aztán formába öntöttem. Én nem is terveztem meg előre, hogy mit akarok írni. Mert egyszer csináltam olyat hogy totál arra koncentráltam, hogy mondjuk: paprikát mérgeztek. És hiába agyaltam semmi. Szerinetm ne kösd meg az elején a témát. Persze nem kell mindent leírni ami eszedbe jut, de ha nem csinálsz magadnak csőlátást hidd el menni fog. U.i.: Olvass Agatha Christie-t. Fantázia indítógép én mondom. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!