Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Honnan merítsek önbizalmat?

Honnan merítsek önbizalmat?

Figyelt kérdés
13L (ha ez számit valamit)
2011. aug. 6. 18:20
 1/9 A kérdező kommentje:
látom nem sok a kereslet a kérdésre
2011. aug. 6. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz hogy valódi önbizalmad legyen, olyan dolgokba kell belefognod amiktől nagyon félsz. Félsz hogy nem sikerül, félsz hogy mások kiröhögnek, stb. Lehet hogy teljesülni fognak a félelmeid, lehet hogy sikeresen veszed az akadályokat. Az az igazán fontos hogy ott van valami amire nagyon vágytál de eddig nem volt merszed megtenni és most mégis belevágsz!
2011. aug. 6. 18:44
 3/9 A kérdező kommentje:

köszi (:

hát nem tom én már a házból is félek kimenni

és tudom hogy ez hülyeség de azóta amióta nővérem levágta a hajamat

tök hülye fejem van és mindig olyan ciki mikor megyek pl boltba,és látom körülöttem a többi lányt,és olyan szép hosszú a hajuk meg vékonyak,jó cuccokba járnak én meg ....

2011. aug. 6. 18:47
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon is sokat számít, hány éves vagy!

Amikor én voltam 13-14 éves én is eléggé magam alatt voltam. Persze, sokszor nevettem, mosolyogtam, a külvilág úgy látta, minden rendben van, pedig nem így volt. Bennem volt még egy tragédia is, 12 éves voltam, amikor mamám meghalt, igazából a mai napig vannak napok, amikor úgy érzem, nem sikerült még feldolgoznom. Többek között ez is eléggé padlóra küldött.

Igazából tavaly, 15 évesen jöttem rá, hogy magamat is átverem azzal, ha a külvilágnak azt mutatom, minden rendben van. Éreztem, hogy változtatni kell, de nem tudtam, hogy hogyan. Nagy nehezen, de sikerült elérnem, hogy most már sokkal reálisabb látom önmagamat is és a külvilágot is, ami az egész életemre kihatással van. Sok apró kis visszajelzés van, pl. többen mosolyognak rám az utcán, kedvesek az emberek, most pl. élelmiszerboltban vagyok nyári munkán és az emberek nagyon kedvesek velem, még a kisgyerekek is tisztelettudóan köszönnek, és őszintén mosolyognak. 1 hónapot dolgozok, ebből 3 hét telt el, a 3 hét alatt annyi pozitív dologgal találkoztam, hogy felsorolni is nehéz lenne. Most már én is pozitívan látom az életet.

Azt tanácsolom neked, hogy fogj egy papírt, oszd ketté és írd fel az egyik felére azokat a belső tulajdonságaidat és külső dolgokat magadon, amiket nem szeretsz, a másik oszlopba pedig azokat a tulajdonságaidat és külső adottságaidat írd, amiket szeretsz. Ezt érdemes egy kicsit olvasgatni és elgondolkodni rajta. Koncentrálj egy kicsit a 'nem szeretem magamban/magamon' oszlopra és tegyél egy kis x-et vagy * (vagy valamivel jelöld) azokhoz a dolgokhoz, amiken lehet változtatni. Tűzz ki magad elé apró célokat, pl. nem vagy elég kitartó, határozd el, hogy mostantól kitartó leszel tartsd magad a célodhoz. Nem kell 2 nap alatt teljesíteni a célt, hiszen nem is lehet, idő kell ahhoz, hogy megtanulj kitartó lenni. Így menjél szépen sorban azokon a tulajdonságokon, amiken tudsz változtatni.

Ugyanezt meg lehet csinálni az életeddel is. Fogsz egy másik papírt felírod az egyik oszlopba, hogy miket szeretsz úgy általában az életben, a másik oszlopba, hogy miket nem. Gondolkozz el ezeken is egy kicsit és jelöld be valahogy a 'nem szeretem' oszlopba azokba, amiken tudnál változtatni. Szépen lassan, apránként próbálj meg ezeken is változtatni.

Tudom, hogy ez egy hosszabb folyamat, de ez által jobb emberré válsz, és a tudat, hogy jobb ember lettél valószínűleg önbizalmat is fog adni!

Nekem ez abszolút bevált, én mellette időnként szoktam relaxációs zenét is hallgatni, valamint meditálni is (internetről lehet leszedni meditációkat is és relaxációs zenét is).

16/L

2011. aug. 6. 18:54
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm:)

bár minden amit utálok magamon,csak műtéttel lehet megváltoztatni ..

2011. aug. 6. 19:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Második válaszoló vagyok, kérlek írd le, miket utálsz magadon!

Hátha tudunk segíteni a problémám!

2011. aug. 6. 19:03
 7/9 A kérdező kommentje:

hát

amiket utálok magamon:

-a hajam

-az orrom

-a szám

-olyan szőrös a karom meg mindenem hogy még csubakka is irigykedne

-ronda vagyok

-dagadt vagyok

-és depressziós

2011. aug. 6. 19:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Már látom, komoly gondok vannak nálad!

Egyet azonban tudnod kell: HIÁBA SZERETNÉNK, PRÓBÁLUNK SEGÍTENI NEKED, HA TE MAGAD NEM ARAKOD, HOGY JOBB LEGYEN, AKKOR MINDEN HIÁBA!!

Nos, a hajad, nem tudom a mi a gond vele, de egy fodrász nagyon sokat tud segíteni rajta! Tudom, hogy most lett levágva, de esetleg ha egy fodrász megigazítaná, lehet, hogy sokkal csinosabb lennél. Egyébként a fodrász még nagyon jó tanácsokkal is el tud látni, hogy hogyan ápold a hajad, milyen sampon, balzsam, pakolás lenne jó a te hajadnak, formázási tippeket tud adni.

A szőr problémán is lehet segíteni, legjobban pl. epilátorral vagy gyantával. Az epilátor talán annyival jobb, hogy egyszer megveszed, utána már nem kell fizetni érte, míg a gyantázásért minden alkalommal fizetsz a kozmetikusnak vagy ha magadnak csinálod, akkor folyatamosan venni kell gyantát és lehúzócsíkot. De a lényeg, hogy vannak tartós megoldások is erre a problémára, és ma már az sem furcsa, ha valaki a karját is szőrteleníti.

Az alakodon szintén tudsz változtatni. Csak akarat és kitartás kérdése. Egészséges étkezéssel és rendszeres testmozgással tudnál fogyni, persze csak akkor, ha tényleg akarod!

A depressziódon pedig vagy magadnak tudsz segíteni, vagy orvos. Mi nem tudjuk a depresszió kiváltó okát, hogy miért és milyen gyakran jelentkezik erősebben, hogyan jelentkezik stb.

De egy biztos, a felsorolt problémáid közül ezen a négyen BIZTOSAN lehet változtatni, csak akarni kell.

Amin pedig tényleg nem lehet változtatni, azt el kell fogadni! Senki sem tökéletes, te sem leszel az, ne is akarj az lenni.

16/L

2011. aug. 6. 19:38
 9/9 A kérdező kommentje:

amióta egyszer a fodrász is levágta tök rövidre a hajamat,azóta nem merek fodrászhoz menni ..

ami meg a szőrömet illeti,régebben epillátoroztam a lábam és tudom hogy hihetetlen de másnap reggel már elkezdett kinőni a szőr

arra meg tuti nem vetemedek hogy naponta vagy 2-3 órahosszáig szenvedjek

a karomat szoktam még most is epillálni de egyszerüen nem birom ki amikor a felkaromon csinálom,hihetetlenül rossz érzés,amikor múltkor is megpróbáltam leepillálni,elbőgtem magam,annyira fájt

és amúgy próbálok normálisan enni,vagy egy hete nem eszek semmi húst és semmi szénhidrátot,gyümölcsön élek,mégse fogytam egy dekát se,még híztam a mérleg szerint

és énse tudom miért vagyok depressziós,egyszerüen csak nincs kedvem élni,nincs kedvem semmihez és senkihez,akármennyit alszok,végül mindig fáradtan ébredek,egy csomószor csak úgy elsírom magam..

2011. aug. 6. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!