Véleményetek szerint melyik a Harry Potter könyvek legviccesebb párbeszéde?
– Harry! – szólt rá suttogva Ron.
– Hm?
Harry körülnézett; az egész csoport őrá meredt. Gyorsan kihúzta magát; kis híján elbóbiskolt a melegtől.
– Azt mondtam, drágám – ismételte Trelawney professzor, hangjában némi szemrehányással –, hogy kétségkívül a Szaturnusz sötét hatása alatt születtél.
– Mi… minek a hatása alatt? – kérdezte zavartan Harry.
– A Szaturnuszé alatt, a Szaturnusz bolygó hatása alatt! – Trelawneyt szemlátomást felháborította, hogy Harry nem rettent meg a szörnyű hírtől. – Azt mondtam, hogy születésed percében a Szaturnusz uralta az eget… a sötét hajad… közepes termeted… ifjan átélt tragikus veszteségeid… Szinte biztosra veszem, hogy tél közepén születtél.
153
– Nem – rázta a fejét Harry. – Júliusban születtem.
Ron igyekezett köhögésnek álcázni kitörő nevetését.
– Hagrid! – kiabálta Hermione, ököllel verve az ajtót. – Elég volt ebből! Tudjuk, hogy itt vagy! Senkit nem érdekel, hogy az anyád óriás volt! Ne hagyd, hogy az a gonosz némber kikészítsen! Hagrid, nyisd ki az ajtót! Nevetséges, amit csi…
Az ajtó kinyílt.
– Na vé… – kezdte Hermione, de elharapta a szót – ugyanis nem Hagriddal találta szemben magát, hanem Albus Dumbledore-ral.
– Szép jó napot – köszöntötte őket mosolyogva Dumbledore.
– Mi …öö… Hagridot keressük – cincogta megszeppenve Hermione.
– Ezt valahogy sejtettem – felelte hunyorogva Dumbledore. – Kerüljetek beljebb.
– Ő… öö… köszönjük – hebegte Hermione.
A három jó barát libasorban bevonult a kunyhóba.
Molly Weasley
Ui.: Remélem, elegendő bélyeget ragasztottunk a levélre.
Vernon bácsi leeresztette a piros papírt, és a másik kezével előhúzott valamit a mellényzsebéből.
– Ezt nézd meg – sziszegte, azzal felmutatta a borítékot, amiben Mrs. Weasley levele érkezett.
Harry kis híján elnevette magát; a boríték úgy festett, mint egy túlzsúfolt bélyegalbum – csupán az a négyzetcentiméternyi hely maradt rajta fedetlenül, ahova Mrs. Weasley bolhabetűkkel odakörmölte Dursleyék címét.
24
– Úgy látom, elég bélyeget ragasztottak rá – állapította meg Harry olyan hangon, mintha nem találna semmi különöset Mrs. Weasley eljárásában.
A bácsi szeme vészjóslóan megvillant.
– A postás is észrevette – morogta fogcsikorgatva. – Roppantul érdekelte, ki küldte nekünk ezt a levelet. Azért csengetett be. Viccesnek találta a dolgot.
itt van pár:
- Nagy igazság - hagyta rá Fred.- Ezért amondó vagyok emberek, hogy próbáljunk megnyugodni. Elég bajunk van anélkül is, hogy kitalálnánk továbbiakat. Itt van például ez az új duma hogy Tudjukki a puszta pillantásával ölni tud. Az a baziliszkusz kedves hallgatóink. Az azonosítás pofonegyszerű: meg kell néznünk hogy van-e lába akivel szemezünk. Ha van akkor nyugodtan tovább bámulhatjuk, bár ha az illető tényleg Tudjukki, akkor jó eséllyel az lesz életünk utolsó bámulása.
- És mit szólsz azokhoz a hírekhez hogy külföldön van?- kérdezte Lee.
- Igazán sokat dolgozott, megérdemel egy kis nyaralást.- felelte Fred.- Mindenesetre senkinek nem ajánlom, hogy hamis biztonságérzetbe ringassa magát. Talán külföldön van, talán nem, de tény, hogy az emberünk szükség estén olyan fürge tud lenni, mint Perselus Piton, ha samponnal kergetik.
nekem ez tetszett a legjobban meg van még sok
lehet mar irtak, nem olvastam el minden valaszt :D
'Ami odalent a kazamatákban történt
közted és Mógus professzor között , az hétpecsétes titok , úgyhogy
természetesen az egész iskola tud róla.'
Szó szerint nem tudok idézni, főleg nem tudom leírni az összeset, mert rengeteg van :D
Pl:
- mikor Mrs Weasley mondja, hogy a családban minden gyerek prefektus volt, erre megszólalnak az ikrek, hogy "mi kik vagyunk, az unokáid?"
- mikor Ron meglátja a dísztalárját és szól Mrs Weasley-nek, hogy Ginny cucca idekeveredett
- Muriel néni beszólásai
- mikor Dobby Harry fölé hajol, miközben Harry alszik, és megkéri, hogy többször ne csinálja
- mikor Harryék megtudják mi az a M.A.J.O.M.
- mikor minden tanár Umbridge-et szívatja, össze-vissza hívják mindenfelé
- mikor Dobby közli Harry-vel, hogy átverték, mert két ugyanolyan zoknit adtak neki
Most ennyi jutott hirtelen eszembe, de tényleg rengeteg kedvenc vicces részem van :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!