Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért Voldemolt hal meg és...

Miért Voldemolt hal meg és miért nem Harry?

Figyelt kérdés
Olvastam a könyvet és láttam a filmet, de nem egészen értem, hogy Voldemort hogyan hal meg, és, hogy miért nem Harry.

2013. szept. 13. 09:38
 1/8 anonim ***** válasza:
40%

Igazából számomra az lett volna a logikus, ha mindketten meghalnak, csak szerintem addigra, mire ezt írta, már a filmesektől nagy volt rajta a nyomás, és ezt nem tehette meg.

Állítom (szinte érezni), hogy alapjáraton meg akarta ölni Harryt is.

2013. szept. 13. 09:46
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert Harryé volt a pálca, amit Voldemort használt. Mindig azé az a speckós pálca, aki lefegyverzi az előző tulajt. Amennyiben emlékezetem nem csal: Dumbledore pálcája volt, majd őt megölte Piton és Voldi ezért azt hitte,h a pálca Pitoné, de Piton egy korábbi részben esküt tett,hha Malfoy nem képes megölni Dumbledore-t akkor ő fogja, szal így a pálca nem Pitoné, hanem Malfoyé lett, aztán őt lefegyverezte Harry és ő lett a tulaj. Mintmár említettem Voldi azt hitte,h Pitoné, ezért megölte Pitont,h az öcé legyen, de ekkor már Harryé volt.
2013. szept. 13. 10:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért lett Draco a pálca ura, mert ő fegyverezte le, az eskü nem számított.
2013. szept. 13. 11:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja igen, tényleg ő fegyverezte le Dumbledoret.
2013. szept. 13. 12:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

17 év fölött már nem számított az a védő varázs ami az anyja halála után "szállt" rá.

Az egészben a a bodzapálca vagyis a pálcák ura a lényeg.Eredetileg Dumledore pálcája volt(nem csoda hogy nagy varázslónak tartották így könnyű..)aztán Dumbledore-t Draco lefegyverezte a toronyban szóval Dracoé lett aztán Dracot lefegyverezte Harry így az övé lett.Szóval Voldemortnak semmi köze nem volt a pálcához így az nem is működött neki rendesen. A szerencsétlen azt hitte hogy Pitoné..A sajátját meg nem akarta használni mert ikerpálca Harryével.

Szóval Harrytől ez nem hős tett csak simán szerencse volt.Persze az nagy munka volt hogy megölték az összes horcruxot.

2013. szept. 13. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
55%
Azért Voldemort halt meg és nem Harry, mert szerintem úgy nem lett volna valami nagy sikere. Nagyon sokan éheznek a Happy End- ekre, és ha egy sztori mégsem úgy alakul, ahogy ők elvárták, akkor elkezdik híresztelni, hogy hú de szar ez a könyv/film, és már nagyon kevesen vágynak arra, hogy elolvassák/megnézzék. + még az, amit az első válaszoló írt. :DD
2013. szept. 13. 18:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Mert Harry legyőzi Voldemortot párbajban, erre ez az egyszerű válasz.

A kérdés viszont pontatlan: ha a végső párbajra gondolsz, hogy miért sikerült Harrynek legyőznie Voldemortot, akkor azért, amit a többiek írtak: a pálca nem engedelmeskedett Voldemortnak, hisz Harry volt a jogos tulajdonosa.

Harry azért nem hal meg korábban, mikor Voldemort az erdőben ráküldi a halálos átkot, mert ő a halál ereklyéinek birtokosa, ő egyesítette a három ereklyét (a pálcát, a köpenyt és a követ), és így a halál ura. Ahogy Dumbledore mondja neki, eldöntheti, hogy merre indul tovább, és ő úgy dönt, visszatér.

2013. szept. 14. 15:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Az erdőben azért nem halt meg, mert Voldi küldte az átkot. Dumbi korábban mondta is Pitonnak, hogy ennek mindenképpen meg kell történnie. Hogy miért? Mert Harry egy horcrux volt, tehát el kellett pusztulnia ahhoz, hogy Voldi meghaljon. Az egyetlen ember, aki képes volt úgy eltávolítani belőle a lélekdarabot, hogy Harry életben maradjon, az egyedül Voldi volt, aki belehelyezte a darabot.
2013. szept. 14. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!