Krimi regényt szeretnék írni, hogy kezdjek hozzá?
Figyelt kérdés
2013. aug. 27. 20:43
1/6 anonim válasza:
Rakd össze fejben a történetet nagyjából, majd találd ki az elsö pár oldalon megjelenö szereplök nevét. Ezután ragadj papírt és tollat/nyisd meg a wordot és tessék nekikezdeni írni ;)
2/6 anonim válasza:
Az éles csattanás még sokáig visszhangzott a házfalak között. Csöngött tőle a füle. Zavartan nézett körül. A sikátor végén egy sötét figura állt. A gázlámpa fakó fényében csupán a sziluettjét tudta kivenni. Meleg érzés öntötte el mellkasát. Bágydtan rámosolygott az idegenre, aki mutatóujját furcsán rászegezte. Megint egy dörrenés. Mintha kettészakadt volna az éjszaka. Lenézett szívét szorongató kezére és látta, hogy vöröslik a vértől. Hörögve térdrerogyott. - Nem az ujja... - motyogta álmosan és eszméletlenül borult a betonra.
3/6 anonim válasza:
Én is krimit írok, és úgy szoktam kezdeni, hogy írok egy nagyjából random jelenetet, amihez épp inspirációm van. Ez nem feltétlenül egy bűntény, hanem szólhat pl. arról is, hogy egy pasas menekül, vagy páran beszélgetnek egy bárban valamiről, stb. Szóval először is írok egy se füle-se farka jelenetet, amely önmagában még csak egy nagy egészből kiragadott rész a nagy egész nélkül, és aztán felépítem köré a nagy egészet. Ki elől menekül, és miért? Ki ő valójában? Hol játszódik a történet? Milyen kapcsolatai vannak? Mennyi idős a főhős, és mivel töltötte az eddigi életét? Kik beszélgetnek a bárban, miért pont arról, milyen kapcsolatban vannak egymással, és mik a körülmények? Ilyen kérdések mentén apránként kialakul a történet gerince, amelyet már csak meg kell írni.
4/6 anonim válasza:
Rakd össze a vázat, hogy ne legyenek benne logikai buktatók. Előre tisztázd ki, kit, miért ölt meg, mik a bizonyítékok, hogy jön rá a nyomozó a dolgokra.
5/6 A kérdező kommentje:
Hát leginkább olyat szeretnék aminek még akár folytatása is lehetne, tehát olyan főszereplőket. A neveket és, hogy miket csinálnak azt, hogyan találjam ki?
2013. aug. 29. 16:43
6/6 anonim válasza:
A nevek kitalálásakor vedd figyelembe a nemzetiséget, származást, és nem árt a jellemet sem figyelembe venni. Ha pl. az adott szereplő angol földbirtokos, akkor ne Smithnek nevezd el, hanem adj neki valami hangzatosabb, főúri nevet, pl. Worchester. A jellem figyelembe vételét azért említettem meg, mert akár beszélőnevekben is gondolkodhatsz: egy félénk szereplő lehet pl. Sally McShy, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!