Írtam egy regényt, de tanácstalanul állok az előtt: vajon mit kezdjek vele?
Akik eddig olvasták azt mondják néhol ráférne még egy kis plasztikázás, de néhol megdöbbentően profi. (volt aki azt mondta ebből kéne megélnem, blahblah)
Vajon hogyan tovább:
A: Kiadatás könyvkiadókkal (ők finanszírozzák) - tisztában vagyok a magyar könyvkiadás helyzetével és a helyzetemmel is (ismeretlen vagyok kultúrkörökben), tudom hogy gyakorlatilag kb 1% az esélye annak hogy kiadják. Ráadásul semmi kedvem "írónak" lenni, mert nem tartom magam annak, k.ára nem érdekel az irodalom és nincs is kedvem sznobos bájvigyorokhoz, ez a könyv csak kijött belőlem
B: Magánkiadatás - ingem gatyám rámenne, ha lenne félretett pénzem milliós nagyságrendben, akkor talán elgondolkodnék rajta
C: Netre felrakni - ingyen és bérmentve bárki olvashatná... a legegyszerűbb mód hogy eljusson az emberekhez, kérdés hogy egyáltalán akarom-e
D: Asztalfiók - néha odaadnám egykét embernek, hoyg elolvassa... . de akkor meg minek írtam? :)
egyéb javaslatokat is szívesen fogadok
A: Figyelj, ha azt gondolod, hogy jó, és mások is azt mondják, akkor nem veszítesz azzal semmit sem, ha elküldöd egy-két kiadónak a kéziratot.
B: Nos igen, a magánkiadás. A helyedben csak akkor próbálkoznék ilyennel, ha már sokan elolvasták volna, és biztosítanának, lenne rá kereslet. Az ilyet nagyon meg kell fontolni, mert ha esetleg nem sikerül a "buli" vettél magadnak 1-2 milláért tüzelőt...
C: Lehet, hogy a netre felrakás nem mindig tűnik jó ötletnek, DE így szerezhetsz magadnak egy olvasótábort, és akkor máris szívélyesebben fogadnak egy kiadónál is, ha ismert vagy. Amúgy nem kell az egészet felrakni! Mondjuk van harminc fejezeted, abból felraksz tizenötöt (ez csak hasraütés), aztán itt az mondod, oké, és elmész egy kiadóhoz a történet véleményeivel. S kiadják, akkor a netes olvasók szerintem biztos megveszik, mert fúrni fogja az oldalukat, hogy mi lesz a vége. :)
D: Figyi, ebből a leírásodból én azt hámoztam ki, hogy te nem azért írtad, mert ez a hobbid, hanem, hogy sokan elolvassák, megvegyék, és jó sokat keress vele. Ha esetleg nem így van, akkor bocsi. Amúgy sosem árt néha betenni egy rövid időre a fiókba tenni a sztorit, s pihentetni. Lehet, hogy azidő alatt száz meg száz új ötlet eszedbe jut, és így klasszabb lesz a történeted.
Remélem, segítettem valamennyire a válaszommal! :)
ez a C válasz érdekesnek tűnik, csak nem egészen korrekt :) elhúzom a mézesmadzagot, aztán megvetetem velük?
D: hát eléggé félreértettél akkor :) mert nekem ez a hobbim, imádok írni, sztorikat kitalálni, stb. (erre utaltam azzal hogy "kijött belőlem") persze az igazán fantasztikus lenne, ha akár még pénzt is keresnék is vele
a pihentetés megvan, most épp abban a stádiumban van a könyv
de egyébként hasznos volt a Te válszod is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!