Ha írtam egy regényt és külföldön szeretném kiadni hogy kezdjek hozzá? Itthon nem akarok kiadatni, amerikára gondoltam illetve német nyelvterületre hollandia németország
Figyelt kérdés
2010. dec. 17. 15:03
1/3 anonim válasza:
Itthon is nehéz kiadatni egy kiadóval... kapcsolat kell, sok pénz és egy hatalmas nagy egyedi ötlet.
2/3 anonim válasza:
Egy dolog kell hozzá: pénz. De abból sok. Itthon egy könyv kiadása minimum 100 -150 ezer forint. Az kb. a minimum! Az USA-ban ezt minimum duplázd meg. Ha van ennyi tőkéd akkor már csak kiadót kel találni. Ez úgy megy, hogy beküldöd a regénynek általában az első pár fejezetét/oldalát és az alapján döntenek, hogy kell-e agy nem. Első könyvből ne várj álombevételt. A kiadó szereti biztosítani a nyereségét: egyrészt a költséget jó részét te állod, másrészt a regény árából jó esetben kapsz 5-10%-os részesedést. Ennél kedvezőbb feltételekre elsőkönyves íróként ne nagyon számíts. A másik verzió az, hogy írói pályázatokkal próbálkozol. A nívósabb pályázatokat általában figyelik a kiadók és a nyertesek jóval kedvezőbb feltételekkel kaphatnak lehetőséget könyvet kiadni. Ne érts félre: ingyen így sem lesz és siker szintén nem biztos. Az igazság az, hogy a sikerkönyvnek nem igazán van receptje. Pl. anno senki a világon meg nem jósolta volna, hogy a Harry Potter sikeres lett, több kiadó vissza is dobta a kéziratot. A végeredményt ismerjük.
3/3 anonim válasza:
Jaj, ez akkora hülyeség. Én író vagyok, és NEM KELL PÉNZ A KIADÁSHOZ. Hogy élnének meg az írók? Az írás is egy munka, nehogy már mi fizessünk érte, nekünk jár a fizetség. Annyi helyen olvasom, és nem értem, miért hiszi ezt mindenki. Ha jót, értékeset írsz legalábbis. Ha meg nem, akkor meg úgysem érdemes kiadni. Próbálkozz a Fordító Házzal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!