Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Én vagyok, aki írtam, h mi az a páni félelem.
Bocsi, h úgy lehurrogtam azokat akik nem tudták, h mi is ez, de nagyon meglepődtem. Alig vagyok nagykorú és kb. 10 éve ismerem ezt a kifejezést. Meglepődtem, h sokan nem ismerik, ennyi. Bocsi még1szer.
Előre elnézést kell kérnem a nagy Harry Potter rajongóktól, de én találtam benne egy igazán nagy bakit.
Biztosan emlékeztek arra, hogy mikor az 5. kötetben Malfoy és a bandája elkezdtek pontokat levonni az egyes házaktól, mennyire meglepődtek Harryék.
Itt egy kis idézet.
Draco Malfoy lépett ki az egyik ajtó mögül, Crakkal és Monstróval a nyomában. Valaminek roppantul örülhetett, mert csak úgy ragyogott sápadt, hegyes arca.
– Sajnos le kell vonnom öt-öt pontot a Griffendéltől és a Hugrabugtól – nyekeregte.
– Csak a tanárok vonhatnak le pontokat, Malfoy – vágta rá Ernie.
– És ha elfelejtetted volna, mi is prefektusok vagyunk – sziszegte Ron.
– Tudjuk, hogy a prefektusok nem vonhatnak le pontokat, Gólkirály – felelte vigyorogva Malfoy. Crak és Monstro bután göcögött. – A Főinspektori Különítmény tagjai viszont...
És akkor itt a hiba.
A 2. kötetben, mikor Harry és Ron kilépnek Myrtle mosdójából, szembetalálkoznak Ron bátyjával, Percy-vel.
Nem akarok megint ilyen sokat idemásolni, de a lényeg, hogy összevitatkoznak, és itt a kritikus mondat.:
- Öt pont a Griffendéltől! - sziszegte Percy, és megfogta prefektusi jelvényét.
Szóval szerintem ez egy elég nagy hiba, a prefektusok egyszer vonhatnak le pontokat, máskor meg nem.
Az utolsó könyvben, amikor elmennek Luna apjához, ott ugye meghallgatják a halál ereklyéi "történetet".
Előtte vagy utána?! nem tudom pontosan..nézik a Luna apja álltal készített diadémot! Nos a könyvben Luna apja mit mondd rá?..Hogy ez Hollóháti HELGÁnak a diadémjának a mintája alapján készült.
Hatalmas hiba! Hollóháti Hedvig! és Hugrabug Helga!
Én szörnyűnagy HP fan vagyok..és meglepett,hogy ekkora bakit , hogy nem tudnak észre venni.
Na ennyit szerettem volna :)
Júj ez az utolsó hiba nagyon gáz!! Épp most olvastam azt a részt és tényleg így van!
Várom a további bakikat!:D
arra a prefektusos dologra:
de azért ez sántít :D
Aztán a 3-as végén, még a hazautazás előtt leírja, hogy Fred meg George szerzett pár R.B.F.-et, meg hogy Percy minden RAVASZ-a kitűnő lett, de Harryék csak nyáron kapják meg az értesítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!