Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
151/1181 anonim válasza:
Én úgy tudom hogy Hermione 1979ben született(Harryék '80ban),tehát egy évvel korábban.Azért nem ment egy évvel előbb a Roxfortba mert akkor (aug.31-ig)még nem töltötte be a 11et.
152/1181 anonim válasza:
Igen. Hermione majdnem egy évvel idősebb Harrynél... Szóval ő már hatodik év elején betölti a 17-et...
153/1181 Kovács Pál válasza:
Ezekkel a dátumokkal kapcsolatban nekem is eszembe jutott valami. Nem is igazán baki, lehet talán azzal is magyarázni, hogy a varázslók a mágiának köszönhetően nem öregszenek úgy, mint mások.
Például Dumbledore és Voldemort életkora. A titkok kamráját 50 éve nyitották ki, akkoriban Tom Denem már prefektus volt, vagyis minimum ötödéves, vagyis legalább 16 éves. Szóval a hetedik könyv végénél már hetven körül van a Voldemort?
Dumbledore pedig már gyerekkora óta ismerte Voldemortot, ő hozta el az árvaházból, és akkor körülbelül 100 év körüli lehet, ugye?
Hagrid pedig Voldemorttal járt suliba, szóval vele egy idős. Hagrid is hetven lenne?
Tudom ezek nem bakik, de mégis valahogy nem hetvennek képzeled el Voldemortot, amikor olvasol róla.
154/1181 anonim válasza:
Dumbledore egész pontosan 150 éves volt mikor meghalt.:)
156/1181 A kérdező kommentje:
...és másként öregednek...talán?
2010. szept. 9. 14:22
157/1181 anonim válasza:
Meg több betegséget meg tudnak gyógyítani varázslattal.
158/1181 A kérdező kommentje:
Jaja...erre mondjuk nem is gondoltam:)
2010. szept. 14. 20:00
159/1181 Kovács Pál válasza:
Nekem az is fura egy kicsit, hogy Harry mindig Voldemort vagy a kígyója (amikor voldemort épp megszállta a kígyót) szemszögéből látta a látomásokat. A legelső látomásakor viszont, a negyedik könyveben, amikor Voldemort és Féregfark megölik az öregembert a Denem-birtokon, kívülállóként látja a gyilkosságot. Lényegében ez volt az első látomása Harrynek, utána viszont mindig Voldemortként látta az eseményeket. Szóval hogy van ez?
160/1181 A kérdező kommentje:
Úúúú...ötletem sincs ez elég gáz:S Valaki megcáfolná???
2010. szept. 15. 13:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!