Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlanátok...

Milyen könyvet ajánlanátok egy olyan embernek aki utál olvasni?

Figyelt kérdés

Még általános iskola kb ötödik osztályáig szerettem olvasni az irodalom könyveimből meg mindig én írtam a legjobb fogalmazásokat, voltam ilyen versenyen ahol olvasni kellett de ez az elmúlt években változott. Már utálok olvasni, de szeretnék mert észrevettem, hogy alig van szókincsem, órákig ülök az üres lap felett mikor meg akarok fogalmazni valamit és a legrosszabb, hogy egyáltalán nincs fantáziám. Azt hiszem ezen segítene ha elolvasnék pár könyvet. Nincs érdeklődési köröm sem, unalmas, lusta ember vagyok de azt hiszem olyan érdekelne amiből lehet tanulni vagy nem is tudom. Mit ajánlanátok?

16/L

2013. aug. 22. 23:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nagyon nincs ötleted a témáról, akkor írj pár filmet ami tetszett, még jobb, ha olyan filmes környezetet/idő típust írnál. Például jelenkori horror stb.
2013. aug. 22. 23:27
 2/12 anonim ***** válasza:

Végignézek a könyvespolcomon, hogy mik azok amiket ajánlanék bárkinek is :)

Selma Lagerlof - Nils Holgersson csodalatos utazása (ehhez sosem túl idős az ember)

Janne Teller - Semmi (ezen aztán lehet gondolkodni és még csak nem is hosszú)

Nevada Barr - 13 1/2 (először lehet, hogy unalmasnak tűnik, de eléggé belelendül a történet)

Jane Austin - Büszkeség és balítélet (minden lány szerelmes lesz Mr. Darcy-ba)

Stephen King - Állattemető (a legjobb horror amit olvastam)

Takami Kósun - Battle Royale (az egész osztályom ezt olvasta, szerintem túl lassú az egész.)

Ezeket a könyveket idén olvastam el. Legjobban Janne Teller könyvét tudnám ajánlani.

15/L

2013. aug. 23. 00:18
 3/12 anonim ***** válasza:
18%

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi (<-ilyenkorú lányoknak nagyon bejön, főleg, mert egy gimis lány vezeti a naplóját. Ajánlom. Nem bánod meg. 1-8 részes.)

Lucy Mound Montgomery - Anne Shirley (<-a főszereplő egy bájos mosolygós kislány, akit nyolc részben ismerhetünk meg igazán.)

2013. aug. 23. 08:56
 4/12 anonim ***** válasza:

Tökéletes kémia (1-3)

csitt-csitt( s folytatása)

Álmaim hercege

Gyönyörű sorscsapás

Airhead

Forgive my fins

Csontváros

Ha megtudnád,hogy szeretlek megkellene öljelek

Mindörökké(s folytatása)

Pokolba a szerelemmel!

Figyelj rám!

Lúzerek és bálkirálynők

2013. aug. 23. 09:15
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
A mai könyvek többsége, a Szent Johanna Gimi meg ezek tényleg nem jók másra, mint hogy begyújtson velük az ember a kályhába. Az a titka az egésznek, hogy jó, érdekes könyveket kell olvasni. Kezdd Rejtő Jenő valamelyik művével, ezek humoros kalandregények egy pici romantikával. Első lehet mondjuk A tizennégy karátos autó.
2013. aug. 23. 09:32
 6/12 anonim válasza:
Ha kipróbálnál egy fantasy-t, akkor bátran ajánlom Arthur Madsen-től FIVE-Az új generáció-t, de ha máshoz lenne kedved akkor a Szent Johanna Gimit tudom ajánlani meg Leiner Laura új könyvét a Bábelt, ami a fesztiválozásról szól. Még nem jelent meg, csak szeptember 3.-án kerül a piacra.
2013. aug. 23. 15:26
 7/12 Elenaa ***** válasza:

Cassandra Clare - Végzet ereklyéi sorozat

Cassandra Clare - Pokoli szerkezet triológia

Helena Silence - Enigma

J. K. Rowling - Harry Potter

(én nem szeretem) de: Leiner Laura - Szent Johanna Gimi

2013. aug. 23. 16:26
 8/12 anonim válasza:
Leiner Laura: Szent Johanna Gimi
2013. aug. 23. 19:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Én szeretem pl Maupassant-ot is. Az egyik könyvéről te is biztos hallottál a Bel-Ami (magyar címén A Szépfiú). Ezt forgatta anno Magyarországon Robert Pattinson. A filmről nem tudok mit mondani, mert azóta sem láttam, de a könyv nagyon jó. Bár elég korhatáros, de ha elég érettnek érzed magad, mindenképp kezdj bele. :)

Nagyon jó még, és a korosztályod miatt ajánlanám Charlotte Bronte Jane Eyre c. könyvét. Szerintem kihagyhatatlan klasszikus. Bár az irodalom az jobban elismeri Charlotte testvérének, Emily Bronte-nak a könyvét, Az üvöltő szelek-et, viszont az sokak szerint eléggé vontatott, és nem ajánlanám kezdésnek... Ezek ellenére én azt a könyvet is imádtam, és csak jót tudok mondani róla, viszont az tény hogy nehezen emészthető, és érthető...

Minden korosztály élvezni tudja Agatha Christie könyveit, szóval ha szereted a krimit, akkor biztos vagyok benne, hogy bármelyik könyve magával ragad. :)

Amennyiben bírod a durvább témákat, tudok ajánlani még egy nagyon-nagyon jó könyvet, de ennél nem lehet viccnek venni a korhatárbesorolást. Ez a könyv egy elég komoly témát boncolgat, de ha elég érettnek érzed magad hogy elolvasd, akkor semmiképp sem hagyd ki. Nagyon jó.

Elég rosszul érzem magam, hogy egymás után két drámát is leírok, de ez a könyv (is mint itt a többi... :D) számomra kihagyhatatlan. Golding: A legyek ura. Ha egyszer elkezded, nem fogod tudni letenni. Hihetetlenül jó könyv.

És végezetül persze a mindenki által ismert Rejtő Jenőt javasolnám. Minden könyve szórakoztató és izgalmas.

Sokan írtak előttem olyat hogy Szent Johanna Gimi, meg hasonlók. Viszont ha tényleg az a problémád, mint amit leírtál, akkor egy olyan könyv nem fog orvosolni semmit, aminek direkt diákszlengesítve van a szövege. :) Ezek a könyvek mind nagyon jók. Nem fogsz bennük csalódni. :) Remélem, valamelyik majd elnyeri a tetszésed. :)

2013. aug. 24. 00:31
 10/12 anonim ***** válasza:
Bocsi az előző vagyok. :) Kihagytam még egy (mondjuk nem csak egy, de kezdésnek ennyi elég :D) könyvet, pedig gondoltam is rá, hogy lehet hogy ezt kéne először olvasnod. George Orwell: Állatfarm c. könyve. Nagyon izgalmas, humoros, letehetetlen, és garantáltan segít a problémádon. Kezdő könyvnek meg azért is különösen jó, mert egy regényhez képest eléggé rövid. Ha belekezdesz egy nap alatt biztos el tudod olvasni. :D
2013. aug. 24. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!