Ajánlana valaki jó könyvet majdnem 17 éves fiúnak? Anthony Horowitz könyveit nagyon szeretem, és a Robert Muchamore Kerub könyve is nagyon tetszik. Ezek mind iyen kémesek (amiket eddig olvastam).
Heló!
Darrentől esetleg kipróbálhatnád a Város-trilógiát.
Aztán Tom Clancy könyvet, Battle Royale, Mechanikus narancs, Harcosok klubja, Nagymenők, Angyalszív...
Jó szórakozást!
A Percy Jackson könyveket szerintem érdemes megpróbálnod, hangulatban szerintem hasonlít a kémkönyvekhez, szerethető karakterek, akció és sok-sok megoldásra váró probléma. Én személy szerint imádtam.
Amik még szerintem érdekesek lehet egy srácnak, azok Gordon Korman 3 részes sorozatai, én olvastam az Everest!, a Sziget! és a Merülés! c. sorozatokat. Mindegyik 3 vékonyka részből áll, kb velünk egykorú fiatalokról szólnak, érdekes témák és szerintem nem is klisések. Meg is vagyok lepődve, hogy nem terjedtek el annyira.
Kai Meyernek van a Hullámok gyermekei c. sorozata, ami szintén nagyon jó olvasmány, bár nem tudom eldönteni, hogy lányos-e vagy fiús, én lány szemmel mindkét nemnek passzolóként sorolom be, de nem tudom, h a másik oldalról mi számít "fiús" könyvnek. Ugyanígy ajánlom Kristin Cashore könyveit (Zsarát, Garabonc, Bitterblue).
És hogy legyen magyar is, Böszörményi Gyula Gergő sorozata nagyon jó, kreatívan és élvezhetően hozza be a magyar mitológiát, nagyszerű könyvek :)
Fantasyk közül az Örökség ciklust ajánlanám Christopher Paolinitől (Eragon és folytatásai, könyvben sokkal jobb, mint filmben) vagy a Narnia krónikáit C.S. Lewistől.
Harry Potter gondolom már megvolt, ha esetleg nem, szerintem pótold, megéri.
Kicsit nehezebb olvasmányok a Gyűrűk Ura és a Tűz és Jég dala, bár szerintem 17 évesen már bőven belefér.
Remélem valamelyik megtetszik ezek közül :)
A Percy Jackson könyvekben a görög mitológiát dolgozza fel az író, úgy, hogy az a fiatal korosztályt is érdekelje. Tele van kalandal, akcióval és sulik felrobbantásával. Én nagyon szeretem, tudom neked ajánlani.
A 39 kulcs is nagyon jó. Az alaptörténet az, hogy, amikor Amy Dan Cahill nagyanyja meghal, végrendeletében két választási lehetôséget ad rokonainak: elviszik az 1000000 dollárt vagy a 39 kulcs keresésére indulnak.
Ajánlom még az Assassin's Creed könyveket, a Tûz és jég dala sorozatot, a Harry Pottert, és tudom, hogy azt írtad, Darren Shan annyira nem érdekel, de a démonos könyvei tényleg nagyon jók. Szinte az összes fiú osztálytársam azokat olvassa és én is szeretem ôket. :)
Ezek leginkább fantasy könyvek, amiket a többiek ajánlottak (én is szeretem őket), én akkor általam kedvelt kémregényeket ajánlanék.
John Le Carré könyvei
Daniel Silva könyvei
Jeffrey Archer könyveit is szerintem szeretnéd, bár nem kifejezett kémregények, de szerintem zseniálisak.
Harlan Coben pedig jó kis krimiket ír.
Darren Shannak A vézna hóhér című könyve való leginkább a te korosztályodnak, de A Rémségek Cirkuszát is érdemes lenne folytatnod, mert később be fog indulni (én 19 évesen olvastam, ez eleje tényleg kicsit vontatott, de megéri átrágni magad rajta). Aztán ott van még a 18+-os trilógiája is, a Város, ez tényleg "felnőttes" (ha érted, hogy értem), de remek könyv, ha nem vagy szívbajos, elolvashatod.
Ha a kémes témánál szeretnél maradni, akkor Mattyasovszky Jenőt ajánlom. Vagy ott van Rejtő Jenő, a humoros kalandregények nagymestere, az örök klasszikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!