Túl abszurd ez a könyvötlet?
1. Nincs túl abszurd könyvötlet, míg jól meg tudják írni.
2. A reinkarnáció téma érdekes.
3. Pszchológusnál esetleg regressziós hipnózisra fiztehetné be magát, utaztatni a **sok szoktak.
4. Kétlem, hogy bármely lélek, aki visszamenne az időben, és találkozna az akkori életével, beleszeretn önmagába. Ez kb. olyan, mintha te belenéznél a tükörbe, és beleszeretnél magadba.
5. Ez egy elég komoly téma. Nem akarom degradálni a fiatalságot, hiszen minden író volt egyszer fiatal, de szerintem ezzel a könyv dologgal nagy fába vágtad a fejszédet. 13 évesen kvés a tapasztalata az embernek, elégedj meg egy novellával, egy rövidebb történettel.
** A védjegy jogtulajdonosa nem járult hozzá a szó használatához.
"Már régóta érdekel a lélekvándorlás, elég sokat szoktam vele foglalkozni, böngészni a neten szabadidőmben,..." - erre te azt mondod, hogy: "Nem igazán vagyok otthon a témában,..." akkor most mi van? Ellentmondtál önmagadnak.
Ha jártas vagy e témában, ha nem, szerintem még túl fiatal, írj valami egyszerübbet. Majd ráér késöbb megirni, és akkor majd ezeket a felettéb frusztráló hibákat is meglátod, amik a kérdésben szerepeltek.
és tényleg nincs abszurd könyvötlet. Amúgy a "könyv" fogalma nem egyenlő a "regény" fogalmával. Amikor azt írod, hogy "könyv", akkor it lehet gondolni szakácskönyvre, verses könyvre, novellás könyvre, állatos könyvre, stb.
A regényből akkor lesz A könyv, amikor kiadták :)
Azért van különbség pszichológus, és kuruzsló között, nagyon bosszantó tud lenni, amikor egy tudományágat összemosnak valami egészen mással. Legfeljebb parapszichológus foglalkozik ilyesmivel.
Nincs olyan, hogy reinkarnációs utazás, ezt neked kell kitalálnod, hogyan zajlik.
Amúgy most ha azt írjuk, hogy hülyeség, te nem írod meg? Mert ha igen, akkor tényleg nem érdemes elkezdened.
Az első válaszolónak annyiban mondanék ellent, hogy beleszerethet önmagába, a görög mitológia is elcsámcsogott ezen a témán. De ez valóban inkább novellaötlet. Az olyan vadhajtásokat levágva, hogy pszichológus nem lélekvándoroltat még el is menne, de szerintem is túl fiatal vagy ahhoz, hogy ezt rendesen meg tudd írni (kérdés még, hogy mi az a reinkarnációs utazás, ettől függ, micsoda lelki vívódásra számíthat a főhős... ha az előző testébe-lelkébe utazik vissza, akkor nárcizmus, ha csak látja, mi történt - mondjuk hogyan? - akkor meg az énkép és az önismeret törik meg). Ide nem elég a lélekvándorlásról olvasni, itt pszichológia kell, emberismeret, tapasztalatok. Ebből, attól félek, a te tálalásodban egy átlagos, bár kissé meredek szerelmi történet kerekedne ki, pedig ez az ötlet az abszurdsága folytán megérdemel egy mélyebb, durvább kifejtést.
Ne vesd el, inkább... várj vele. De megírhatod, nem foghatjuk vissza a kezed, csak azt javasoljuk, ne akard nyilvánosságra hozni és publikálni, mert nem olyan visszajelzéseket fogsz kapni, mint amilyeneket várnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!