Szeretnék egy hasonló könyvet írni, mint A gyűrűk ura, tudtok mondani ehhez hasonló más alkotásokat, amiből ihletet meríthetek?
Legyenek benne sárkányok, tündék, lovagok, kalózok, régi legendák stb. Minden érdekel, amit mondtok: könyvek, filmek, rajzok, zenék, tényleg minden. Fantasy metál zenekarok is!
(És mielőtt valaki elkezdene okoskodni, hogy Tolkien mennyit dolgozott a Gyűrűk urán meg én esélytelen vagyok rá, kösz, de erre nem vagyok kíváncsi.)
Tűz és jég dala sorozat George R. R. Martintól; napjainkban ez a legjobb, és meglehetősen hasonlít Tolkienhez
És valóban, Tolkien rengeteget foglalkozott vele, és sok sikert kívánok, hogy neked is sikerüljön.
Hát azért ha tényleg Gyűrűk Urával egy kategóriában akarsz alkotni akkor az általad felsoroltnál szerintem sokkalta több és főleg másabb fantasyt kellene tanulmányoznod.
Hosszú valóban hősies High fantasy:
Robert Jordan: Az Idő Kereke
Negatív karakterek:
Moorcock: Elric könyvei
Jack Vance: Haldokló Föld ciklus
Realista karakterek:
Abercrombie: Első Törvény
illetve a már említett Martin: Tűz és Jég dala
bónusznak pedig Sanderson: Ködszerzet
Brutálisan erős karakter hibák nélkül, de mégis jó történet:
Rothfuss: Királygyilkos sorozat
Én ezeket javaslom. Illetve az LFG.hu fórumát, a Delta Vision fórumát és más hasonló helyeket ahol fantasy írók és hozzájuk hasonló önjelölt kritikusok folytatják végtelen csatáikat.
Utolsó javaslat, menj fel a Karcolat.hu-ra ahol szívesen kivesézik az írói képességeidet és bármiben tudnak tanácsot adni.
Richard A. Knaak: Diablo
Raoul Renier: Acél és oroszlán
Jól hangzanak :)
Ezeket könyvtárban is meg lehet találni?
Most pl a Szunnyadó tüzet olvasom, de baromi unalmas, szerintem nem is fogom végigolvasni, mert nagyon gáz. Fantasynak van kiadva, és egy sárkány van a borítóján, ahhoz képest a 21. században játszódik, és már a felén túl vagyok, de eddig semmi az égvilágon nem történt, csak a főszereplő kezd átalakulni, de sárkánynak se híre se hamva. Akárhogy próbáltam, képtelen vagyok modernkorinak elképzelni a szereplőket, mindenkit középkori ruhában látok, középkori falut képzelek el meg minden, szóval elég gáz egy könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!