Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan lehet hogy szinte...

Hogyan lehet hogy szinte minden 2 tini (főleg lány) imádja a Szent Johanna Gimit? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Izgalomban nem bővelkedik, vagy ha igen akkor olyanban amit már az életben valószínűleg átélt. Tehát igazából egy tini hétköznapjairól ír. Ennyi erővel írhatna mindenki egy naplót aztán elolvassa... Körülbelül ugyanaz az eredmény csak nem kell érte fizetni.

Meg hát évente több könyvet adott ki a szerző(és ahogy láttam nem is vékony könyveket). Ez a minőségén is meglátszódhat. Egy jó könyvön dolgozni kell és nem a futószalagon kéne gyártani.

Ui.: Gondolom hogy itt kapni fogok rendesen a fejemre mindent ami csak eszébe jut a fanoknak de ezt most bevállalom mert tényleg kíváncsi vagyok hogy mi fogja meg az olvasókat ennyire. De nem célom se a szerzőt se a rajongókat megsérteni, csak egyszerűen nem értem.

2013. aug. 9. 02:47
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
Egyesek piszkos módon részének.
2013. aug. 18. 19:50
 32/36 anonim ***** válasza:
47%

Na jó, akkor én is kiidézgetek a válaszodból, és úgy reagálok rá:

"Nem tudom, hogy vagy vele, de az, hogy példát hozok arra, hogy mit gondolok jónak, és mit nem, az nem azt jelenti, hogy listát írok arról, miket olvasok. Az egy igen hosszú lista lenne... "

Először is, dicsekvés a reakcióban, el kell ismernem, ez szép. Speciel arra céloztam, hogy fölösleges az olvasottsággal példálózni, nyilván "Könyvek" kategóriában nem azok válaszolgatnak, akik egy könyvet se tartottak még a kezükben.

"Igen, mert ha valami kötelező, az biztosan rossz is, igaz? Mondjuk Shakespeare művei, vagy az Ember tragédiája mind borzasztó, nemde?"

Itt már érezhető, hogy borzalmasan fel voltál háborodva, amiért leírtam, amit írtam. Igen, alapos a gyanúm, hogy akinek a kötelezők a kedvencei, és szigorúan világhírű klasszikusokat emleget olvasottsága példázására, az valószínűleg nem biztos, hogy az a minden körben művelt, kifinomult ízléssel rendelkező egyén, akinek attól hiszi magát, hogy ezt mondja.

" De engem érdekelt,ahogy például a Bűn és bűnhődés is."

Jó, akkor tartsd ezért többre magadat, mint az kortárasaid, gondolom annak idején ezt is tetted. De döbbenetes, hogy még felháborodásodban is olyan magas labdákat adsz, hogy már szinte muszáj leütni.

"nem akarlak untatni azzal, miket olvasok. "

Ezért hálás vagyok, bár erős a gyanúm, hogy egy fentebbi kommentben már megtetted.

"Azért nyissuk ki a kicsi szemünket: a könyvesboltok kirakatában ezek a könyvek vannak elhelyezve, ha betévedünk egybe, ezeket látjuk szemmagasságban, elől, kihangsúlyozott helyen. Vajon miért? Mert senkit sem érdekel? I don't think so. Megsúgom, ezek a könyvek irdatlan mennyiségben kelnek el, és rengetegen olvassák őket. Magyarázzam tovább? "

Igen... Most vagy elolvastad te is, vagy mit keresel a kérdés alatt? Ördögi kör... Amúgy meg, ha nem vagy 15 éves, honnan tudod, milyen egy átlag kamasz? Én 15 éves vagyok, legalább ennyit hagyj meg nekem.

"Igen, akit oltogatni próbálsz, nem tizenöt éves, úgyhogy kicsit vegyél vissza. "

Nem tudtam róla, hogy személyesen neked címeztem az "oltást", hanem azoknak a 15 éves lányoknak, akik tömegével írtak ide, de mivel gondolom már valósággal felrobbantál a dühtől, hogy hogy bírtam ekkora kegyetlenséget elkövetni személyed ellen, a vagdalkozás közben ezt elfelejtetted.

"Csökkenni fognak az elvárások, amiket az írók, és az olvasmányok felé támasztunk, és ez egy ördögi kör: miért törje valaki magát, ha egy kevesebb energiabefektetéssel készített könyvet is el tud adni? "

Ez szép és jó, de hogy jött ahhoz, hogy kiakadtam azon, hogy itt mindenki "átlagon felülinek" véli magát, amiért elolvasott pár klasszikust úgy is, hogy nem volt kötelező?

"Persze mindenki azt olvassa, amit akar, és ebbe senki másnak nincsen beleszólása, de attól még a kereslet meghatározza a kínálatot. Ami a többi olvasóra is hat."

Nem hinném, mert akinek arról szól az írás, hogy pénzt keressen vele, annak nem biztos, hogy érdemes elkezdenie. Persze, a bestsellerek azok lesznek, amiket úgy írnak, hogy minden ízlésnek megfeleljenek, de ez régen se volt másképp. Csak akkor még a romantikus regények mentek nagyon, amit most már pont, hogy erény, ha elolvastál. Lehet, hogy 200 év múlva a lányok attól fogják átlagon felülinek érezni magukat, mert olvasták a Szent Johanna Gimit, amíg a többiek az aktuális legnépszerűbbet olvassák.

Azért a kis pisis fejemmel bízom benne, hogy aki tehetséges, annak most még mindig sokkal több lehetősége van, mint régebben.

Na de mindegy is, ez már a kötekedés része a dolognak, gondolom te nem fogsz túllépni a felháborodásodon, hogy még csak tizenöt éves vagyok, akkor is te tudod jobban, milyen a korosztályom most, és ezzel fordítva én is így vagyok.

De legalább beismerem.

Ó, és az elmaradhatatlan:

;)

2013. aug. 18. 20:16
 33/36 anonim ***** válasza:
Én elolvastam muszájból egy verseny miatt... és hát nem is tudom... Nem tetszett annyira, hogy most elolvassam az összeset (csak az elsőt kellett). Szóval nem annyira nagyon rossz, e nem értem mit "imádnak" benne annyira...
2013. szept. 11. 20:03
 34/36 essz terr ***** válasza:

Nos, igaz hogy már nem annyira "friss" a téma, viszont ahogy végig olvastam a kommenteket, egyszerűen megmagyarázhatatlan késztetést éreztem, hogy hozzászóljak.

Először is, 16 vagyok, szóval én is a célközönséghez tarozom. Olvastam az összes részt, dedikálásokra is jártam, és nem tagadom, hogy az egyik kedvenc sorozatom.

Az könyv publicitásán, és a bevételen egyértelműen látszik, hogy nem egy rossz könyvről van szó. Attól, hogy sok tini olvassa, még lehet egy jó könyv.

Hah, mint ha csak azoknak a könyveknek lehetne mondanivalója, amit a "nagyok" olvasnak.

Ugyan.

Az összes könyvnek meg van a maga bája, ahogy az összes embernek meg van a maga ízlése. Én nemrég észre vettem, hogy a sok elítélő ember miatt, már nem annyira olvassák publikusan a SzJg-t. Még a múlt nyári dedikáláskor olvastam végig utoljára a sorozatot. Azóta rengeteg könyvet végig nyálaztam, be tegnap előtt, mikor kiolvatam az egyik könyvem, levettem a SzJg ötöt, és el kezdtem olvasni, csak hogy megbizonyosodjak róla, hogy tényleg annyira jó -e, mint amire emlékeztem. Egyébként, a válasz igen.

Másnap, mikor orvoshoz kellett mennem, el kezdtem gondolkodni, hogy el e vigyem ezt a könyvet, nem e fognak rám furcsán nézni, ha el kezdem ott olvasni. Minden mindegy alapon, ahogy meg érkeztem oda, kinyitottam, és olvastam.

Sajnos, ez nem csak nálam működik így. Egyre több ember van, aki meg látja a kezedben, és rögtön véleményt alkot rólad. Pont olyanokról beszélek, mint a válaszolók nagyja, és a kérdezőt is ide sorolom, aki még csak el sem olvasta a könyvet, amit mondjuk egy 17 éves fiútól, persze nem is várok el. De ennek a fényében, miért zavar téged az, hogy rengetegen vannak oda, ezért a könyvért?

Miért érdekel, hogy az írónő hogyan, és miért írta meg a könyvet?

Egy mondaton nagyon meg akadt a szemem, aminek az volt a lényege, hogy túl gyorsan adták ki a könyveket, és ezért biztos nincsenek rendesen megírva.

Először is, miből gondolod, hogy a könyv már nem volt kész évekkel ezelőtt, és eddig csak finomította őket.

Őszintén, néha nem értem azt, hogy eddig mindenki panaszkodott, hogy nem olvas a fiatalság, most meg az a baj, hogy olvas...

Én őszintén, felnézek az írónőre, hogy sikerült egy ilyen KORSZAKALKOTÓ sorozatot készítenie, és hogy a folyamatos becsmérlő szavak mellett is tovább fohtatja azt, amiben a legjobb, és újjabbnál újjabb könyveket ad ki.

Még az első oldalon, olvastam egy válaszolónál, aki nagyon szerette hangsújozni, hogy ő neki 14 évesen a Csillagainkban a hiba a kedvenc kömnyve, és hogy böki a csőrét, hogy milyen "tökéletes" az az élt, amit leír a SzJg-ben.

Nos, a Csillagainkban a hiba, nekem is az egyik kebvnc könyvem, és még véletlenül sem lehet egy csoportba beosztani a kettőt. A CsAH az élet legrosstabb felét írja le, ahogy a szereplők megtalálják az igazi szerelmet, de a végén mégis elvesztik, és eközben hihetetlen fájdalmakat élnek át, általába olyat, amit még általában a felnőttek is nehezen viselnek el. Igen, nézhetünk így is a világra. Úgy, mint a reménytelen élet, ahol még azt sem kapjuk meg, amiér egész életünkben harcoltunk.

Viszont a Szent Johanna gimi, bemutatja azt, hogy ha harcolsz, akkor megkapod amit akarsz. Ha türelmes vagy, akkor még többet kapsz, mint amire számítottál. És itt van a lényeg, hogy a fiataloknak az élet szebbik felét szabadna megismerniük, hogy tudják, van miért harcolniuk, és nem csak a reménytelen dolgokat hajtjuk.

2014. febr. 23. 18:02
 35/36 anonim ***** válasza:

"egy csomó csúnya,szürke lány van..."

Már ne is haragudj,de ismersz te engem?Vagy esetleg az összes szjg-t olvasó lányt?Nem hinném.Ebből a mondatodból csak úgy áradt az általánosítás.Nem tudom,h én most szép vagyok-e vagy csúnya.Nem is érdekel.Kisebb bajom is nagyobb ennél.Viszont minden vagyok,csak szürke nem.De persze lehetséges,h neked én "túl unalmas" lennék.Csak azt nem értem,miért kell elítélni azért,mert egyszámodra átlagos könyvet olvasok.Zavar?Nem azért,de hadd döntsem már el én,h mit akarok olvasni.Egyébként meg én abszolút nem tartozom a célközönségbe.És nem is Cortez miatt olvastam el.

Ja,és kedves kérdező,számodra mik a jó könyvek?Honnan tudod,h senki sincs itt,aki olvasta volna ezeket?

12/l

2014. febr. 24. 14:46
 36/36 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem sokan is hasonlóan szóltak: korban én vagyok a Szent Johanna Gimi célközönsége, de engem annyira nem fogott meg. Persze azt sem tudom igazán, hogy mit vett rá arra, hogy elolvassam, hogyha King a kedvenc íróm. Mindenesetre túlrágtam magam mind a nyolc köteten, és nem igazán nyűgözött le. Az alapszituációt már mindenki legalább egyszer olvasta, vagy látta filmen. A karakterek eléggé sablonosak és sekélyesek, sokan nem is viselkedtek teljesen úgy, ahogy azt megkövetelte volna egy-egy szituáció. Szerintem nem a Szent Johanna Gimit kéne a 'legeslegjobb tiniregénynek' elkönyvelni, hanem például az Éhezők Viadalát. A Beavatottat. A Csillagainkban a hibát. És még sorolhatnám a jobbnál jobb könyveket, sokat még így is kihagytam, amit szerintem kéne mindenkinek elolvasni. Könyörgöm, a tinédzserek nem csökkent képességűek, hanem még kialakuló és változó ízlésvilággal rendelkező EMBEREK. Igényeset kell nekik mutatni, és az fogja őket ösztönözni több és más könyvek olvasására, nem pedig egy olyan könyvsorozatot, amelyben az írónő néha saját maga által teremtett világban (órarend, nevek,stb) sem igazodik ki teljesen. És kérdező, szerintem teljesen igazad van azzal kapcsolatban, hogy ezeket a könyveket nem futószalagon kéne gyártani. Ott van G.R.R.Martin. Nagyon sokat dolgozik egy-egy Trónok Harca köteten, és ez meg is látszik. Gyönyörűen kidolgozta a karaktereket, a helyszínt, mindent, és neki még 'nehezebb' dolga is volt, hiszen egy teljesen új világot hozott létre. És akkor nehogy már az legyen a csúcs, hogy a Szent Johanna Gimiben betudta ütemezni a testnevelésórákat... Hagyjuk már. Vagy ott van King, fentebb is említett személyes kedvencem. A karaktereit olyan szürreális teremtmények és helyek közé dobja be, de mégis: a legijesztőbb karakterek mindig az emberek. A befolyásolható teremtményeknek tünteti fel az emberiséget, akik a dimenziók közti sakktáblán lévő gyalogosok.

Összességében a Szent Johanna Gimi álláspontom szerint gyengén kidolgozott, sablonos 'mű', ami csak azoknak nagy élmény, akik eddig még olvasni se nagyon tudtak, és az összes könyv amit látásból ismertek, azok a kötelezők voltak. Ami elviszi a hátán az egészet, az a reklám, a színes borítók, és a különböző nagyon ismert zenekarok folyamatos megemlítése a könyvben.

Igen, olvastam mind a nyolc kötetet, mielőtt bárki kifogásolná azt, amit leírtam. De mindenkinek más a véleménye. :)

14/L

2014. máj. 17. 15:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!