Hogyan lehet hogy szinte minden 2 tini (főleg lány) imádja a Szent Johanna Gimit? (bővebben lent)
Izgalomban nem bővelkedik, vagy ha igen akkor olyanban amit már az életben valószínűleg átélt. Tehát igazából egy tini hétköznapjairól ír. Ennyi erővel írhatna mindenki egy naplót aztán elolvassa... Körülbelül ugyanaz az eredmény csak nem kell érte fizetni.
Meg hát évente több könyvet adott ki a szerző(és ahogy láttam nem is vékony könyveket). Ez a minőségén is meglátszódhat. Egy jó könyvön dolgozni kell és nem a futószalagon kéne gyártani.
Ui.: Gondolom hogy itt kapni fogok rendesen a fejemre mindent ami csak eszébe jut a fanoknak de ezt most bevállalom mert tényleg kíváncsi vagyok hogy mi fogja meg az olvasókat ennyire. De nem célom se a szerzőt se a rajongókat megsérteni, csak egyszerűen nem értem.
20. én, mikor az orosz realistás mondatot írtam, nem Bulgakovval akartam példálózni, sőt, hogy őszinte legyek, eszembe sem jutott abban a pillanatban. Csak egy teljesen különálló példát akartam mondani. Egy olyan dolgot, amit én 13-14 évesen nem szerettem. Ez lett volna az orosz realizmus, semmi köze nem volt az aktuálisan olvasott könyvemhez. Bocsi, ha félreérthető voltam, nem tűnt fel :)
(és bocsi az off-ért mindenkitől)
Én azon is elgondolkodnék, hogy ki kérte, hogy a sok válaszoló lány listázza, milyen könyveket olvasott (amúgy nekem az, akinek egy kötelező olvasmány a kedvence, ne nevezze műveltnek magát!). Mindenki olvas, amit akar, a lényeg, hogy neki jelentsen valamit.
Sokan olvasnak Rejtőt, Tolkient, Bulgakov még kötelező is, aki ettől érzi különlegesnek magát az érezze, de szerintem ezért lenézni az "átlag tinédzsereket" egy csöppet erős.
Lehet, hogy csak én vagyok jó társaságban, de úgy látom, rengeteg kamasz olvas, és szinte alig találkozom az "átlag tinédzsernek" kinevezett csoport tagjaival. Miért? Nem tudom, talán mégse ilyen egy átlag tinédzser, de akkor be kéne látni, hogy te is átlagos vagy, és az ugye fájdalmas.
(ha most bárki azzal próbál támadni, hogy tuti nem olvasok, annak üzenem, hogy gondolkozzon el, mit keresek a Könyvek kategóriában. Csak azért írom, hogy megspóroljunk egy üres kört)
Ez az egyik.
A Szent Johanna körüli hájpot pedig én sem értem. Illetve értem; egy csomó csúnya, szürke lány van, aki abból merít erőt, hogy az olvasottságára veri magát, és mivel a Szent Johanna Gimi egy könyv, ezért természetes, hogy ez minden ilyen olvasónál célba talál. Meg persze ott van Cortez, akiről pontos személyleírást persze nem kapunk, pont azért, hogy a fennmaradt réseket kiszínezd az általad áhított srác személyiségével, külsejével, aki persze - akárcsak ahogyan eleinte Cortez Renivel tette - tojik a fejedre.
És mivel nem gimnazisták, hanem általános iskolások olvassák leginkább, ez reményt ad. Mert Cortez is tizenegyedikben jött össze Renivel, nem hatodikban.
Mellesleg engem főleg a vége felé kifejezetten idegesített a regénysorozat.
Mondjuk az is igaz, hogy ami nem tetszik, nem kell olvasni, azt vártam, hogy a végén az Arnold-gyerek lépjen valamit, szóval ha úgy vesszük, én is megtaláltam az élvezeti faktort benne.
Amúgy, mint már említettem, tinik közé járok, és van egy pár lány, aki lelkesedik a sorozatért, de elviselhető módon.
Szóval, mi is itt a probléma?
És én kifejezetten szeretek a saját életemről olvasni, biztos egoista vagyok. Ha realisztikus lett volna a könyv, akár elképzelhető, hogy még tetszene is.
15/L (természetesen)
27. Hát nem tudom, osztályomba is szinte az összes lány olvasta a könyvet, tetszett is majdnem mindnek és ez alapján gondoltam hogy ez átlagos. Itt is szinte minden oldalon van egy SZJG-s kérdés. Társaságomban szerencsére senki sem szereti ezt a könyvsorozatot, maximum titokban, bár erre se nagyon gyanakodnék :D
De én örülnék a legjobban ha nem ez lenne az átlag, hanem a normális, valamit adó könyvek olvasói lennének azok.
"Én azon is elgondolkodnék, hogy ki kérte, hogy a sok válaszoló lány listázza, milyen könyveket olvasott "
Nem tudom, hogy vagy vele, de az, hogy példát hozok arra, hogy mit gondolok jónak, és mit nem, az nem azt jelenti, hogy listát írok arról, miket olvasok. Az egy igen hosszú lista lenne...
"akinek egy kötelező olvasmány a kedvence..."
Igen, mert ha valami kötelező, az biztosan rossz is, igaz? Mondjuk Shakespeare művei, vagy az Ember tragédiája mind borzasztó, nemde? Jaj, megint listázok? o.O
"Bulgakov még kötelező is"
Már akinek. Nekünk speciel nem volt. De engem érdekelt,ahogy például a Bűn és bűnhődés is. Vagy bármi más, ami nem kötelező, de nem akarlak untatni azzal, miket olvasok.
"szinte alig találkozom az "átlag tinédzsernek" kinevezett csoport tagjaival "
Azért nyissuk ki a kicsi szemünket: a könyvesboltok kirakatában ezek a könyvek vannak elhelyezve, ha betévedünk egybe, ezeket látjuk szemmagasságban, elől, kihangsúlyozott helyen. Vajon miért? Mert senkit sem érdekel? I don't think so. Megsúgom, ezek a könyvek irdatlan mennyiségben kelnek el, és rengetegen olvassák őket. Magyarázzam tovább?
"talán mégse ilyen egy átlag tinédzser, de akkor be kéne látni, hogy te is átlagos vagy, és az ugye fájdalmas"
Szerintem nem vagyok átlag tini, kicsit öreg lennék hozzá. Igen, akit oltogatni próbálsz, nem tizenöt éves, úgyhogy kicsit vegyél vissza.
Szerintem minden ember különleges, ezt több soron bizonyították az életben a körülöttem élők. Az átlag egy képzeletbeli niche (nem tudok rá más kifejezést hirtelen), amit a sok különböző ember cselekedetei határoznak meg. Minél többen csinálnak valamit, az annál átlagosabb lesz. És egy idő után az lesz a viszonyítási pont. Például, ha az emberek elkezdenének kézenállva járni, akkor mondjuk két három generáció múlva kifejezetten furcsa lenne, ha valaki nem így cselekedne (igen, lehet, hogy hülye példa, de szemléletes). Pont ezért frusztráló számomra az, hogy egyre jobban terjednek a nem igényesen megírt könyvek, a jól kidolgozott, jól megírt művek helyett. Csökkenni fognak az elvárások, amiket az írók, és az olvasmányok felé támasztunk, és ez egy ördögi kör: miért törje valaki magát, ha egy kevesebb energiabefektetéssel készített könyvet is el tud adni?
Persze mindenki azt olvassa, amit akar, és ebbe senki másnak nincsen beleszólása, de attól még a kereslet meghatározza a kínálatot. Ami a többi olvasóra is hat. Így hát talán elmondhatom én is, mi a véleményem a dologról, akár példákon keresztül is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!