Hogyan lehet hogy szinte minden 2 tini (főleg lány) imádja a Szent Johanna Gimit? (bővebben lent)
Izgalomban nem bővelkedik, vagy ha igen akkor olyanban amit már az életben valószínűleg átélt. Tehát igazából egy tini hétköznapjairól ír. Ennyi erővel írhatna mindenki egy naplót aztán elolvassa... Körülbelül ugyanaz az eredmény csak nem kell érte fizetni.
Meg hát évente több könyvet adott ki a szerző(és ahogy láttam nem is vékony könyveket). Ez a minőségén is meglátszódhat. Egy jó könyvön dolgozni kell és nem a futószalagon kéne gyártani.
Ui.: Gondolom hogy itt kapni fogok rendesen a fejemre mindent ami csak eszébe jut a fanoknak de ezt most bevállalom mert tényleg kíváncsi vagyok hogy mi fogja meg az olvasókat ennyire. De nem célom se a szerzőt se a rajongókat megsérteni, csak egyszerűen nem értem.
Szerintem nem a könyv tökéletes, annak a korosztálynak aki ezt szereti erre van igénye. Egy pár év múlva mosolyogva gondolnak vissza, hogy annak idején miért is lelkesedtek.
Minden korban megvoltak a divatos lányregények, amiket az idő nyomtalanul elsöpört.
Én mind a két vàlaszolóval egyet értek... Az iró nagyon jól.megírta egy középiskolás lány mindennapjait(még ha napló regény is).
Lehet h te nem érted de valakinek nagyon nagy élmény volt/lesz ha elolvasta/elolvassa...mint nekem XD
-Könnyen érthető. Sajnos kisebbségben vagyok azzal, hogy 15 évesen a Bűn és bűnhődés volt a kedvenc olvasmányom, mert a többség - sajnos - előnyben részesíti a könnyen olvasható, mondanivaló és nyelvezet szempontjából egyaránt egyszerű könyveket.
-Jó a reklámja, ergo veszik, mint a cukrot. Rengetegen a reklámok alapján vásárolnak, azok alapján is olvasnak. Camustól A pestist és Rejtő könyveit nem reklámozzák nagy, színes plakátokon a metrón, ergo akik vevők a reklámokra, azoknak eszükbe sem jut elolvasni őket. Ha valaki mégis ajánlaná nekik ezeket, azt mondanák, hogy biztos bénák, hiszen sosem vezették a New York Times bestseller listáját, és még a borítójuk sem szép színes.
Szia!
14 éves lány vagyok, mondhatni a célközönségbe tartozom. Elolvastam az összes részt és nem tetszett.
Azt tudni kell, hogy kifejezetten utálom a sablonos happy-end sztorikat mind filmekben, mind könyvekben. A könyvet egy volt osztálytársam ajánlotta, magamtól rá se néztem volna. Már akkor is jobban tetszett a társadalom kritikák, illetve a disztópiák. Kifejezetten nehezen rágtam át magam az első részen, de reménykedtem benne, hogy a többi jó lesz, így elolvastam azokat is. Voltak részek amiken jókat nevettem, de idézni már nem tudnék. Ami leginkább zavart az az, hogy túl tökéletes volt minden. A leglúzerebb csaj összejön a leghelyesebb, tökéletes fiúval majd Párizsba költöznek. Aha, persze. Most minden tinilány (tisztelet a kivételnek) azt hiszi, hogy neki is ilyen tökéletes élete lesz. Aha, persze. A másik pedig az volt, hogy ha eddig befejeztem egy könyvet, legyen az sorozat, vagy egyrészes, mindig kicsit üres lettem vagy hiányzott egy ideig. És ez volt az első könyvsorozat, aminél ez nem történt. Őszintén, megkönnyebbülés volt, hogy vége lett és nem kell többet R
Előző vagyok, bocsi, véletlenül elküldtem idő előtt :/
*Reni nyávogását olvasnom. És senki nem mondhatja, hogy nem adtam esélyt a sorozatnak.
Üdv,
egy 14 éves lány, akinek a Csillagainkban a hiba a kedvenc könyve és éppen Nirvanát hallgat :)
Önmagában nem baj, ha ezt olvassák. Hiszen szórakoztató, és aki eddig nem olvasott egy szem könyvet sem, annak is érthető. A baj ott kezdődik, hogy ahogy az utolsó válaszoló írta, elhiszik, hogy a gimis élet ilyen tökéletes. A könyvben rózsaszín a világ, senkinek semmi gondja, az osztály összetartó, a reménytelen szerelem beteljesedik.
Csak azt nem értem, hogy a tinik miért irtóznak attól, hogy egy kicsit mélyebben gondolkozzanak olvasás közben? Ez a kis könyvecske tuti jó, tiszta vicces, romantikus meg minden, csak éppen SEMMI irodalmi értéke és üzenete nincs! 14 éves vagyok, ugyebár az én korosztályomnak íródott a könyv... És én mégis olyan könyveken vagyok túl, mint A Gyűrűk Ura-trilógia és Tolkien egyéb művei, a Battle Royale, Az Éhezők Viadala (akik egy kalap alá veszik az Alkonyattal, azoknak üzenem: ez NEM egy love story, ez egy véres társadalomkritika!), Az alkimista, stb. stb. És eszemben sincs egy ilyen komolytalan könyvecskét elolvasni. Sőt, kimondottan elegem van már abból, hogy másról se tudnak a tinik beszélni... Remélem, 1-2 év múlva leakadnak a témáról. Most pedig jöhetnek a fanok megkövezni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!