Miért olyan vicces az, hogy írok?
A primitív lények mindig is a puszta erővel próbáltak felülkerekedni a náluk értelmesebb, fejlettebb egyedeken.
Ezt csinálja ez a rokonod is. Mivel ő buta, ezért így próbálja ellensúlyozni a dolgot, hogy felvág és olyan dolognak állítja be az írást, amit csak idióták tesznek.
De persze itt ő az idióta, de úgysem fog soha rájönni, annyi esze nincs.
Nem érzem magam naivnak, ugyanezt tettem volna, ha meglátom, hogy az, aki elvileg nyaralni jött hozzánk egész nap a laptopnál ül és a füle botját sem mozdítja. Bár nem vihogok a képébe, hogy "ó, elveszett a könyved?" - ez számomra a durva hozzáállás. Nagybátyám hasonló esetben a nyakamnál fogva penderít ki a kertbe, és itt szó nincs, hogy az írásaimra lenne irigy, egyszerűen ilyen a természete. Sértő lehet látni, hogy valaki kivonja magát mindenből, mintha látványosan utálna ott lenni. A leírás elég hiányos ahhoz, hogy ne tudjuk, mi volt az előzménye: lehet, hogy a kérdező egy percre ült a géphez, de egy ilyen megjegyzés azért feltételezi, hogy már régóta ült és írt (különben nem a könyvvel jött volna a rokon).
Azért, mert valaki második lett egy országos pályázaton, még nem feltétlenül mindenki az írói kvalitásaira irigy. Ezért mondtam, hogy ne akarjon ebből konfliktust, mert a a vége úgyis az lesz, hogy a szemébe vágják, hogy "nem érdekel a hülye írásod, nem is vagy tehetséges", aztán jön a sírás, lett légyen akármi az ok eredetileg.
Ennyiből nem írnám le mindjárt a rokont, hogy hülye, nem volt gyerekszobája és amúgy is egy irigy bunkó, aki olvasni sem tud, de persze előfordulhat, hogy ez a helyzet. (Tehetséges író meg ebből a problémából nem kérdést, hanem karaktert csinál a következő műhöz. Egyszerű problémakezelés Stephen King módra.)
Nyolcaskával egyetértek. Nekem ebből semmi olyan nem jött le, hogy az egész világ megvet azért, mert szeretsz írni. Nekem is szoktak ilyeneket mondani a szüleim, ezt nem úgy veszem, hogy degradálják a képességeimet, egyszerűen elegük van belőle, hogy folyton elvonulok, és ez igaz is. Esetleg a baráti körömből van olyan, aki hurrog, hogy hogy bír ilyesmi érdekelni, de ott vissza tudok szólni.
Esetleg lehetséges, hogy túl komolyan veszed magadat, és ez egy idő után valóban idegesítő tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!