Titeket zavarna, ha egy könyvben túl sokszor szerepel a "csók" szó? (Egy nem túl hosszú könyvben)
Ha romantikus az adott történet, és mindig csak úgy van írva a csók, hogy csók/ megcsókolták egymást:) Meg esetleg ilyen egyszer-kétszer, h "ajkaik találkoztak..."---ilyesmik variálva.
Amúgy igyekszem kreatív lenni:)
Ja és nem lennének túl közel a csókjelenetek:) Kábé mondjuk olyan 10 oldalanként egy (ahogy alakul, nincs ilyen, hogy konkrétan 10 oldal, ahogy kijön írás közben:)) persze nem tudom, hogy nézne ki most még átlagos könyv-és betűmérettel:)
*szerepelne:)
Előre is köszi!:)
Utálom egy könyvben a szóismétlést. Ha vannak szinonimák az nem baj.. de csak úgy hogy CSÓK. meg ha minden második oldalon ez szerepel, uncsi lehet.
Nem tudom olvastad-e a Zabhegyezőt. Ha nem, akkor ne állj neki :D minden második oldalon az volt beleírva a mondatokba hogy : ...meg minden.
hát én ezt annyira utáltam!! :D volt hogy egy oldalon 3x is szerepelt ez a kifejezés. Nem érdekel hogy a főszereplő srácnak kicsit volt a szókincse vagy hogy az író az adott "korszak" nyelvezetét akarta bemutatni. Nem érdekel. De ez sok volt számomra.
Szóval az, amit leírtál, nem baj. :)
Én egy történetben, ha van csókjelenet, utálom, ha annyiban lerendezik, hogy "megcsókolták egymást", kivéve, ha már egy olyan párosról van szó, akik régóta együtt vannak. Ám a legtöbb regényben arról van szó, hogy két ember hogy jön össze, és ezekben szerintem botrányos, ha úgy van kifejtve az egész, hogy megcsókolták egymást. Le kell írni, mit éreznek, hogyan mozdulnak. Nem kell túl részletesen, de érzékletesen, és az sem muszáj, ha nem a testiségre koncentrálunk, de azt le kell írni, hogy milyen érzések kavarognak a szereplő(k)ben. Anélkül az olvasó csak bámul a könyvre, hogy oké, itt egy csók, most ez miért is érdekeljen? Egy bekezdés azért legyen, főleg az első csókoknál, aztán miután már elég sok elcsattant, és a szereplők együtt vannak, hagyatkozhatunk a sima "megcsókolták egymást"-ra =) Mellesleg nem muszáj a csók szóval leírni a jelenetet, simán ki lehet kerülni.
Tíz oldalanként egy csók szerintem nagyon sok, viszont egy könyvbe négy-öt simán belefér =)
Szerintem is sok lenne kb. 10 oldalanként csók. Én is írok egy történetet, és igyekszek szinonimákat használni, de ha nem jut eszembe több szó vagy kifejezés, akkor nem tudok mit tenni. Meg van, hogy eszembe jut egy szinonima, de a szövegbe meg hülyén hangzik, ezért inkább átírom. Na, most 2x írtam a szinonima szót! Hopsz, 3x :DD
A szinonimának van szinonimája? :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!