Én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti a Gyűrűk Urát, mint a Tűz és jég dalát?
Elkezdtem olvasni a Tűz és Jég Dalát de nem kötött le annyira mint a GyU. Ez nem probléma, mondhatnám ezt a Szilmarilokról is, csakhogy az már mitológia, ami már teljesen más ügy...
Tolkien művei korszakalkotóak voltak, igazán nem alapozta ezeket más művekre, mint a saját elképzeléseire, és a világháborúban szerzett élményeire, tapasztalataira. A mai íróknak már van lehetősége más könyvekre alapoznia egy művet. Tolkien egyik művében, a Gyűrű Nyomán című műben megfogalmazza a gondolatait a fantáziáról, tündérmesékről, stb... Hagy idézzek egy mondatot ebből a műből: "...Mert a Fantázia elértéktelenedése részben annak következménye, hogy a kritikusok természetes hajlama felmagasztalni az irodalomnak vagy a Képzelőerőnek azon formáit, melyeket ők maguk - ösztönösen vagy képzettségük révén - előnyben részesítenek..." Tehát, ne nézzünk kritikával más művet, mert egyet nagyon szeretünk.
Utolsó:Ez igaz.
Én elolvastam a Trónok harcát,tetszett,de a megfogalmazása átlagos.Túl trágár.Lehet,hogy én vagyok egy egyszerű könyvimádó kislány,aki suli helyett is inkább olvasna,de a Gyűrűk Urát már csak azért is szeretem,mert a legcsúnyább kifejezés az egész könyvben az,hogy "tökfejek".tehát szépirodalmi stílusban van megfogalmazva.És az említett idézet is nagyon igaz.
Egyik nagy kedvencem a Gyűrűk Ura, de elolvastam az eddigi Tűz és Jég Dala könyveket és nekem jobban bejön. Sztem jobbak benne a karakterek, ezen lehet izgulni is, azt meg cáfolom,h túl trágár. Vannak benne karakterek, akik trágárul beszélnek, mert ilyen természetük, de nem mind, plusz gondolom azért is ilyen, mert igaz h kitalált történet de a középkorra hajaz, míg a Gyűrűk Ura egy teljesen kitalált világ, ahol a "rosszakból" nem sokat látunk, ha benéznénk az urukhaiokhoz és orkokhoz csata előtt vagy szünidőben akk tuti h ők még cifrábbakat oltanának egymásra :D
Ízlések és pofonok, mindenkinek más jön be.
Persze a Tűz és jég dala a jellemábrázolásra megy rá,orkokhoz én is szívesen benéznék,de szerintem a Gyu ban vannak szépen árnyalt karakterek.Pl.:Éowyn nem mindenki szereti,én viszont igen,Samu sokakat nagyon idegesít,mégis ő volt a kedvenc hobbitom Trufa után.Akit szinte minden GyU rajongó szeret(köztük én is)az Aragorn.
Viszont nem szabad elfelejteni,hogy utóbbiban a népek embertípusokat jelenítenek meg.
Tűz és jég dalából is van egy csomó kedvenc szereplőm,már nem zavar a szókimondó nyelvezet(igaz,az elmúlt 2 hónapban megedződtem),különösen Dany szálait élvezem :)
Szerintem nem mondható a Tűz és jég dalára, hogy kidolgozottak a karakterek. Ha megfigyelitek a személyiségük 2, legfeljebb 3 tulajdonságra (ez már extra) alapul, egy embernek ennél jóval több van. A történet pedig: elkezdem xy fejezetét, az eleje unalmas, a végére nagyon beindul és izgalmas lesz, de mire 200 oldal múlva újra xy fejezetéhez érek, nincs kedvem elkezdeni. Mondjuk az első 3 könyv nagyon tetszett, utána kezdett számomra 'unalmassá' válni. Maga a történet fordulatos meg izgalmas, de valahogy nekem unalmasan jön le.
Gyűrűk Uránál nem ezt érzem. Nagyon mélyre ható a történet, a hideg is ráz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!