Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Én vagyok az egyetlen, aki...

Én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti a Gyűrűk Urát, mint a Tűz és jég dalát?

Figyelt kérdés

2013. júl. 7. 23:32
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem te vagy az egyetlen, már mások is jelentkeztek. Én nem tudom, melyiket szeretném jobban, a GyU nagy és örök kedvenc. A Tűz és Jég dalát meg akkor olvasom el, ha Martin befejezi. Nem szeretek "félúton" várni, inkább kivárom, amíg a kezemben a teljes. (Addigra leül a nagy láz, és a könyvtárból is ki lehet majd venni az első részeket.) Akkor majd meglátjuk.
2013. júl. 9. 13:50
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Kedves tízes! Tényleg mindenkinek más az ízlése, de leszólni nem illik egy művet. Válaszolva a kérdésre, nem vagy egyedül az biztos. Ma a tűz és jég dala a felkapott, de pár éve a GyU volt. Ízlések és pofonok, de ha a világon senki sem szereti a GyU, akkor sem lesz baj, ha te igen.
2013. júl. 9. 20:36
 13/23 anonim ***** válasza:
80%

Elkezdtem olvasni a Tűz és Jég Dalát de nem kötött le annyira mint a GyU. Ez nem probléma, mondhatnám ezt a Szilmarilokról is, csakhogy az már mitológia, ami már teljesen más ügy...

Tolkien művei korszakalkotóak voltak, igazán nem alapozta ezeket más művekre, mint a saját elképzeléseire, és a világháborúban szerzett élményeire, tapasztalataira. A mai íróknak már van lehetősége más könyvekre alapoznia egy művet. Tolkien egyik művében, a Gyűrű Nyomán című műben megfogalmazza a gondolatait a fantáziáról, tündérmesékről, stb... Hagy idézzek egy mondatot ebből a műből: "...Mert a Fantázia elértéktelenedése részben annak következménye, hogy a kritikusok természetes hajlama felmagasztalni az irodalomnak vagy a Képzelőerőnek azon formáit, melyeket ők maguk - ösztönösen vagy képzettségük révén - előnyben részesítenek..." Tehát, ne nézzünk kritikával más művet, mert egyet nagyon szeretünk.

2013. júl. 9. 21:59
 14/23 A kérdező kommentje:

Utolsó:Ez igaz.

Én elolvastam a Trónok harcát,tetszett,de a megfogalmazása átlagos.Túl trágár.Lehet,hogy én vagyok egy egyszerű könyvimádó kislány,aki suli helyett is inkább olvasna,de a Gyűrűk Urát már csak azért is szeretem,mert a legcsúnyább kifejezés az egész könyvben az,hogy "tökfejek".tehát szépirodalmi stílusban van megfogalmazva.És az említett idézet is nagyon igaz.

2013. júl. 10. 12:22
 15/23 anonim ***** válasza:
Igen, ez érthető. Kicsit a stílusa tényleg trágár, de ennek attól kell függenie, hogy milyen korba játszódik a mű, de ez a fantasynál elég bonyolult..
2013. júl. 10. 16:19
 16/23 A kérdező kommentje:
na jó.Most valamilyen szinten sikerült megkedvelnem ,de továbbra is az a véleményem,hogy a nyelvezete finoman szólva is közönséges.A Gyűrűk Urát továbbra is jobban fogom szeretni,és nem a meseszerűsége miatt.
2013. aug. 20. 10:23
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ami engem illet hatalmas Gyűrűk Ura (és Tolkein-mitológia) rajongó vagyok, ezt nem is taglalom sokáig. Idén kezdtem el olvasni a Tűz és Jég Dalát (jelenleg 5. kötet közepe), és be kell valljam: imádom. Valóban trágár egy kicsit, de szerintem a történet izgalmas és mindig meg tud lepni valamivel, a karakteábrázolása pedig zseniális, nincs egyértelmű jó vagy rossz. Szóval én mindkettőt nagyon szeretem, de ha választani kellene akkor GY.U.
2013. aug. 20. 19:00
 18/23 anonim ***** válasza:

Egyik nagy kedvencem a Gyűrűk Ura, de elolvastam az eddigi Tűz és Jég Dala könyveket és nekem jobban bejön. Sztem jobbak benne a karakterek, ezen lehet izgulni is, azt meg cáfolom,h túl trágár. Vannak benne karakterek, akik trágárul beszélnek, mert ilyen természetük, de nem mind, plusz gondolom azért is ilyen, mert igaz h kitalált történet de a középkorra hajaz, míg a Gyűrűk Ura egy teljesen kitalált világ, ahol a "rosszakból" nem sokat látunk, ha benéznénk az urukhaiokhoz és orkokhoz csata előtt vagy szünidőben akk tuti h ők még cifrábbakat oltanának egymásra :D

Ízlések és pofonok, mindenkinek más jön be.

2013. aug. 25. 19:55
 19/23 A kérdező kommentje:

Persze a Tűz és jég dala a jellemábrázolásra megy rá,orkokhoz én is szívesen benéznék,de szerintem a Gyu ban vannak szépen árnyalt karakterek.Pl.:Éowyn nem mindenki szereti,én viszont igen,Samu sokakat nagyon idegesít,mégis ő volt a kedvenc hobbitom Trufa után.Akit szinte minden GyU rajongó szeret(köztük én is)az Aragorn.

Viszont nem szabad elfelejteni,hogy utóbbiban a népek embertípusokat jelenítenek meg.

Tűz és jég dalából is van egy csomó kedvenc szereplőm,már nem zavar a szókimondó nyelvezet(igaz,az elmúlt 2 hónapban megedződtem),különösen Dany szálait élvezem :)

2013. aug. 25. 22:08
 20/23 anonim válasza:
52%

Szerintem nem mondható a Tűz és jég dalára, hogy kidolgozottak a karakterek. Ha megfigyelitek a személyiségük 2, legfeljebb 3 tulajdonságra (ez már extra) alapul, egy embernek ennél jóval több van. A történet pedig: elkezdem xy fejezetét, az eleje unalmas, a végére nagyon beindul és izgalmas lesz, de mire 200 oldal múlva újra xy fejezetéhez érek, nincs kedvem elkezdeni. Mondjuk az első 3 könyv nagyon tetszett, utána kezdett számomra 'unalmassá' válni. Maga a történet fordulatos meg izgalmas, de valahogy nekem unalmasan jön le.

Gyűrűk Uránál nem ezt érzem. Nagyon mélyre ható a történet, a hideg is ráz tőle.

2013. nov. 7. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!