Én vagyok az egyetlen, aki jobban szereti a Gyűrűk Urát, mint a Tűz és jég dalát?
Az első válaszolónak: tucat unalom? Bugyuta? Mi? A Tűz és a Jég dala? Ezerszer zseniálisabb, mint a Gyűrűk Ura. Önmagában a szövege is művészet, hát még a kivitelezés. A Gyűrűk Ura bugyutább. A karakterek mélysége, az összefüggések, a konfliktusok... Ilyet a Gyűrűk Urában nem találsz.
A harmadik válaszolónak: Mivel Martinnak nem is állt szándékában teljesen fantasyt írni, nem hiszem hogy a Gyűrűk Urával össze lehetne hasonlítani.
Én a Tűz és a Jég dalát sokkal jobban szertem Tolkiennél.
Szerintem sem lehet a kettőt összehasonlítani. Az meg hogy a Tűz és Jég dala tucat unalom...hát erősen kétlem.
De igen mindenkinek más az ízlése. Én speciel jobban szeretem a Tűz és Jég dalát. Mesterien vannak ábrázolva a karakterek és a történetvezetés is nagyszerű.
Igaz hogy a Gyűrűk urát csak filmen láttam, de sok helyen unalmas volt és csak többszöri nekifutásra sikerült megnézni.
Ízlések és pofonok kérdése az egész.
nyolcas! a film tenyleg unalmas es eleg hianyos a konyvhoz kepest.
A ket muvet nem erdemes osszehasonlitani, mivel eleg kulonbozo a ket vilag. A Gyuruk Ura egy kerek idealista tortenet, amolyan jo es rossz harca. A Tuz es Jeg Dala pedig (az en velemenyem szerint) jol indult, csak Martinon mar ott van a filmstudio nyomasa, minel tobbet kihozni (azaz minel hosszabb legyen). A karakterek kialakitasa, melyseguk nagyon ott van, nincsenek benne jok es rosszak (szerintem mindegyik ertheto okokbol olyan, amilyen).
A ket vilag melysege is mas dimenziokon mozog. A Gyuruk Uranak nagyon mely, hosszu tortenelem lett kialakitva, mig a Tuz es Jeg Dala is rendelkezik a mu kereteinel bovebb tortenelemmel, de nem olyan kidolgozottsagu, mint az elobbi.
A kettot egymas mellett is lehet szeretni, kedvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!