Hogy kell mangát rajzolni?
Pont ilyen vagyok én is!
A Mondo magazinban rengeteg leírást találsz, na meg ez a videó is nagy segítség:
http://www.youtube.com/watch?v=3Je5z1Vi7J8&feature=youtu.be
A legfontosabb, hogy tervezd meg előre az egészet, tényleg. Különben előfordulhat, hogy kimarad valami, vagy hiába gyönyörűek a rajzok, a történetvezetés nem az igazi.
Egyébként van deviantart-od? :)
17/L
Én rajzoltam már 1-2-őt, de nagyon sok türelem kell hozzá. Most így visszanézve már jó sok mindent kijavítani benne, több mint a felét.
Hát először gondold ki a fő karaktereket, csinálj karakter vázlatot. Gyakorold be őket minden oldalról.
Találd ki a történetet is, bár én csak nagy vonalakban találtam ki, és folyamatosan jött az ihlet, szóval ez változhat.
Figyelj arra hogy a panelek egy vonalban legyenek, azaz a képkockák. Na én ezekre nem figyeltem, ezeket már most kijavítanám ha tudnám. Jól árnyékolj stb. persze nem kell profi és minél bonyolultabb munkának lennie. Hát ennyi.
Ja és ha megakarod másnak is mutatni, akkor jó ha a szövegbuborékokba olvashatóan és nyomtatott betűkkel írsz.
Én ezt is elcsesztem, persze utólag képszerkesztőbe egyesével ki lehet javítani ha van hozzá idegzeted :DD
Az enyém ilyesmi:
Én is nagyon szeretek rajzolni, mint te. És most én is egy mangával próbálkozom. Pár szereplőt már meg is terveztem.:
Lulu de Morseille: file://localhost/I:/Fotók/Kép0937.jpg
Sayori Touma: file://localhost/I:/Fotók/Kép0938.jpg
Yuzu Akatsuki: file://localhost/I:/Fotók/Kép0939.jpg
file://localhost/I:/Fotók/Kép0940.jpg
Kyoko Sumi: file://localhost/I:/Fotók/Kép0941.jpg
Sakura Kouyuki: file://localhost/I:/Fotók/Kép0942.jpg
file://localhost/I:/Fotók/Kép0943.jpg
Ayumi Takeshi: file://localhost/I:/Fotók/Kép0944.jpg
file://localhost/I:/Fotók/Kép0945.jpg
Shirahoshi Ayumi: file://localhost/I:/Fotók/Kép0947.jpg
Kicsit béna minőségűek lettek a képek. Mindenesetre sok sikert a munkádhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!