A Trónok Harca című kötetnek pontosan hány darabja van, és milyen sorrendben követik egymást a könyvek?
A Trónok harca egy könyv.Tehát egy darabja van.
Eddig úgy néz ki hét része lesz, ebből öt jelent meg.
Trónok harca
Királyok csatája
Kardok vihara
Varjak lakomája
Sárkányok tánca
Egyébként meg a könyvekre nagy, nyomtatott betűkkel rá van írva, hogy hányadik a sorozatból.
Köszönöm!
Akkor rosszul tudtam, azt hittem, hogy ez a főcím, és van több része. De akkor ezek szerint én a sorozatot kerestem.
Akkor a filmsorozat csak az első könyvől készült?
Nem, csak az 1. évad. Viszont gondolom a cím hangzása miatt lett ez a sorozat címe. A ciklus címe A Tűz és Jég dala.
A Királyok csatáján alapszik a 2. évad.
A 3. évad pedig a Kardok vihara több mind felét. Csak mivel abban a kötetben sokan halnak meg, szétszedték, hogy ne kelljen egy évadon belül búcsúzni mindenkitől.
*több mint felét öleli fel. (lemaradt, meg rosszul írtam)
Na remélem nem írtam túl zavarosan. :D
Trónok harca = 1.évad
Királyok csatája = 2. évad
Kardok vihara = 3. és 4. évad
Ill. valószínűleg a Varjak lakomája és Sárkányok tánca bizonyos részei = 4. évad vége és 5. évad
ó értem! :-) így már tiszta sor.
Vagyis a filmek évadai a könyvekre vannak lebonta. Elöbb a könyvet akartam elolvasni, csak utánna a filmet megnézni. Akkor a filben is 4 vagy 5 évad lesz.
Olvasta valaki? mi a jobb a könyv vagy a film?
Mivel az író nagyon lassan írja a könyveket, a sorozatot pedig viszonylag gyorsan készítik, ezért felmerült többször a kérdés,h mi lesz ha az HBO sorozat utoléri az eddigi könyveket és az író azt nyilatkozta,h nagyon terjedelmesek a könyvei és az HBO nagyon sok mindent kihagy, tehát lehet h jobban belemnnek a részletekbe a továbbiakban és akkor több, mint 5 évad lesz az eddigi 5 könyvből. Már a 3. könyvet is nagyon leegyszerűsítve vitték filmre, de ígyse fért bele egy évadba. Szal sztem tuti h több évad lesz, mint könyv.
Egyébként a könyv sokkal jobb. Jobban meglehet ismerni a szereplőket is, meg az HBO sorozatban nagyon sok dolgot kihagynak vagy megváltoztatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!