Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Trónok Harca című kötetnek...

A Trónok Harca című kötetnek pontosan hány darabja van, és milyen sorrendben követik egymást a könyvek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 27. 10:21
 1/6 anonim ***** válasza:

A Trónok harca egy könyv.Tehát egy darabja van.

Eddig úgy néz ki hét része lesz, ebből öt jelent meg.

Trónok harca

Királyok csatája

Kardok vihara

Varjak lakomája

Sárkányok tánca

Egyébként meg a könyvekre nagy, nyomtatott betűkkel rá van írva, hogy hányadik a sorozatból.

2013. jún. 27. 10:50
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor rosszul tudtam, azt hittem, hogy ez a főcím, és van több része. De akkor ezek szerint én a sorozatot kerestem.

Akkor a filmsorozat csak az első könyvől készült?

2013. jún. 27. 11:07
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem, csak az 1. évad. Viszont gondolom a cím hangzása miatt lett ez a sorozat címe. A ciklus címe A Tűz és Jég dala.

A Királyok csatáján alapszik a 2. évad.

A 3. évad pedig a Kardok vihara több mind felét. Csak mivel abban a kötetben sokan halnak meg, szétszedték, hogy ne kelljen egy évadon belül búcsúzni mindenkitől.

2013. jún. 27. 11:29
 4/6 anonim ***** válasza:

*több mint felét öleli fel. (lemaradt, meg rosszul írtam)

Na remélem nem írtam túl zavarosan. :D

Trónok harca = 1.évad

Királyok csatája = 2. évad

Kardok vihara = 3. és 4. évad

Ill. valószínűleg a Varjak lakomája és Sárkányok tánca bizonyos részei = 4. évad vége és 5. évad

2013. jún. 27. 11:33
 5/6 A kérdező kommentje:

ó értem! :-) így már tiszta sor.

Vagyis a filmek évadai a könyvekre vannak lebonta. Elöbb a könyvet akartam elolvasni, csak utánna a filmet megnézni. Akkor a filben is 4 vagy 5 évad lesz.

Olvasta valaki? mi a jobb a könyv vagy a film?

2013. jún. 27. 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:
92%

Mivel az író nagyon lassan írja a könyveket, a sorozatot pedig viszonylag gyorsan készítik, ezért felmerült többször a kérdés,h mi lesz ha az HBO sorozat utoléri az eddigi könyveket és az író azt nyilatkozta,h nagyon terjedelmesek a könyvei és az HBO nagyon sok mindent kihagy, tehát lehet h jobban belemnnek a részletekbe a továbbiakban és akkor több, mint 5 évad lesz az eddigi 5 könyvből. Már a 3. könyvet is nagyon leegyszerűsítve vitték filmre, de ígyse fért bele egy évadba. Szal sztem tuti h több évad lesz, mint könyv.

Egyébként a könyv sokkal jobb. Jobban meglehet ismerni a szereplőket is, meg az HBO sorozatban nagyon sok dolgot kihagynak vagy megváltoztatnak.

2013. jún. 27. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!