A Gyűrűk ura sorozatot milyen sorrendben érdemes elolvasni? Persze, értem, sorban, de hogy vannak sorban a könyvek?
Rájuk van írva, hogy melyik az 1., 2., 3. (Egyébként A Gyűrű Szövetsége, A két torony, A király visszatér.)
Utána, ha tetszettek, jöhet A hobbit, amely időrendben korábban van, de logikailag inkább utána érdemes olvasni.
Ajánljunk még más fantasyket is? Darren Shan minden mennyiségben.
Minden korosztálynak való aki már tud olvasni, felfogható kalandos mesének, vagy legendás históriának. Kinek milyen a saját képzelete, azt az oldalát fogja látni a történetnek.
Én (előttem szólóval ellentétben) azt ajánlanám, hogy kezdd a Hobbittal, az is egy izgalmas történet. Sokkal rövidebb mint a Gyűrűk Ura, de ugyanolyan színvonalas a hangulata. És nemcsak kronológiailag jár a Gyűrűk Ura előtt, de ténylegesen is előtte íródott.
Ha pedig nagyon bele akarsz mélyedni Tolkien Középfölde világába, akkor rengeteg irodalmat találsz még az Ő illetve fia tollából, de azok inkább csak "fanatikusoknak" és felnőtteknek valók.
Hülyeség, hogy a hobbit-ot utána kell olvasni, előtte is írta...
Ha időrendi sorrendbe akarod olvasni az összes könyvet, akkor így célszerű:
-Szilmarillok (Nehéz olvasatú gyűrűk ura "Biblia")
-Esetleg az átdolgozott Elveszett mesék könyve
-Húrin Gyermekei
-Különböző mesék, történetek, Bombadil Toma meséi
-A Babó
-A Gyűrűk Ura
De ezek nem feltétlenül gyerek könyvek.
Én A Gyűrűk Urával kezdtem, utána olvastam A hobbitot, A Szilmarilokat és Az elveszett mesék könyvét. A Gyűrűk Ura és A hobbit egyaránt tetszett, de míg a második simán csak a "jó könyv" kategória, addig az első teljesen magával ragadott. (Ezért javaslom, hogy ezzel kezdd.)
A szilmarilok és Az elveszett mesék már nem jöttek be, pedig fiatal felnőttként olvastam őket, de ahogy valaki írta, ezek inkább a fanatikusoknak valók. Úgyhogy ezekkel NE kezdd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!