Milyen sorrendben érdemes elolvasni Asimov Alapítványos könyveit?
Szia!
Én a helyedben az eredetivel kezdeném (Alapítvány-Birodalom-Második), aztán az utózmányokkal folytatnám (Pereme-Föld), és utána olvasnám az előzményeket (Előtt-Előjáték).
Az ok: a két előzménykötet lelő pár olyan dolgot, ami a későbbiekben meglepetésként kellene, hogy érjen. Másrészt az előzménykötetek sokkal érdekesebbek, ha már tudod, mivé növi ki magát Seldon, és hogy alakul az Alapítvány-projekt sorsa.
(#3 vagyok)
#5: 99%-ban egyetértek, szerintem is majdnem mindent az eredeti megjelenési sorrendben érdemes fogyasztani, de nemrégiben találtam egy érdekes kivételt: a Star Wars: The Clone Wars sorozatot érdemesebb kronológiai sorrendben végignézni, mint ahogy eredetileg kijött, mert totál nem jelzi semmi a "múltbeli" epizódokat, viszont időnként megjelennek olyan szereplők, akik mondjuk egy-két évaddal ezelőtt meghaltak. :D Elsőre végignézve elég zavarba ejtőek voltak ezek a helyzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!