Szerintetek érdemes lenne bele kezdenem ennek a történetnek a kidolgozásába, megírásába?
Egy pár napja ihletet kaptam egy boszorkányos könyv megírásához. Méghozzá egy háborús-boszorkányos történet kialakítását fontolgatom és annyi lenne a történet, hogy van egy anya, akinek van két kislánya. Az anya rendszeresen azt álmodja, hogy ha majd a nagyobbik lánya felnő, akkor romlásba és pusztulásba fogja taszítani a világot és ennek következtében városok és országok semmisülnek meg, mert akkora hatalma lesz pár év múlva a lányának, hogy semmilyen nép nem lesz képes felvenni vele a harcot. A nagyobbik lány kikiáltatja magát a hívei által királynőnek és több ország uralkodójává válik. De viszont az anya azt is megálmodja, hogy a kisebbik lánya, majd mikor felnő fogja megállítani a nővérét és ő fog végezni vele és ebből nyilván rengeteg konfliktus adódik majd.
Ezt a folyamatot szeretném kidolgozni, csak nem tudom érdemes-e? Van ehhez nagyon hasonlító történet, ahol ugyanilyen a konfliktus? Mert ha van, ami ugyanerre a konfliktusra épül, akkor nyilván nem kezdek bele.
Talán így konkrétan nem, de valahol a Toldi sztorija is erre a testvérviszályra épül és még sok más is. :D
De bármilyen történetbe érdemes belefogni, mert az számít, hogyan van megírva.
Az alapötlet nem rossz! (Egyszerűbb, ha azt mondom: tetszik)
Ha rendelkezel elég írói tapasztalattal, és izgalmassá tudod tenni a történetet, úgy, hogy ne legyen sablonos, akkor egy próbát mindenképpen megér.
Első mű lesz, vagy már más "könyvet" is írtál?
Milyen nagy terjedelemre gondoltál?
Akkor szerintem bele kezdek :)
Egyébként szoktam irogatni, most is egy történeten dolgozom, bár az nem egészen saját ötlet, mert csak a kedvenc filmeimet és könyveimet vegyítem egy történetbe, de ez a boszorkányos ez saját ötlet. Legalábbis én eddig úgy tudom, hogy nincs konkrétan ugyanilyen.
Jó lesz ez, sok sikert!
Azt muszáj elmondanom, hogy "de viszont" nem létezik, vagy de, vagy viszont. Mivel a kettő ugyanazt jelenti. Tudom, kötekedő vagyok, de ha már írsz, akkor ismerd jól a nyelvtant. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!