Egy 12 éves lánynak érdemes elolvasni Rejtő Jenő, A szőke ciklon című könyvét?
Köszönöm a válaszokat, akkor elolvasom a Szőke ciklont, és még azt a két könyvet, amit az első válaszoló írt. Mindenképpen.
És tény, hogy nem szeretem a filmeket,(valljuk be, nem is ismerem a nagyját, amit mások említenek)inkább könyveket olvasok. De azt elképesztő sebességgel... :)
Igen, mindenképpen. Én 13 évesen kezdtem Rejtőt olvasni, és azonnal "belehabarodtam".
Az említett könyvei mind imádnivalóak és letehetetlenek. Valamivel "fiúsabb" könyvei - bár én lány létemre teljesen odavagyok értük - a Piszkos Fred, a Kapitány, Az elveszett cirkáló, A megkerült cirkáló... stb.
Remek ízlésed van, gratulálok! :)
Na látod, mondtuk mi, hogy jó könyv. :) Ajánlom, olvasd el Rejtő többi könyvét is, mert mindegyik letehetetlen.
Én ezt a sorrendet javaslom:
0. A szőke ciklon (hiszen ezt már olvastad)
1. A tizennégy karátos autó
3. Vesztegzár a Grand Hotelben
4. Piszkos Fred, a Kapitány
5. Piszkos Fred közbelép
6. A megkerült cirkáló
7. Az elveszett cirkáló (ez és megkerült nem egymás folytatásai)
8. Az előretolt helyőrség
9. A láthatatlan légió
9. Az ellopott futár
Stb...
A szőke ciklon egy hete kiolvasva. Nagyon tetszett, kedvenc könyvem lett :).
Az utolsó válaszolónak: A láthatatlan légiót az egyik (volt) osztálytársam olvasta ki és unalmasnak tartotta. :/
Most az előretolt helyőrséget olvasom és kicsit félelmetes, de nagyon izgalmas :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!