Ti tovább olvasnátok? érdemes megírnom? Milyen címet adjak neki?
Terveztem egy regényt!Még nem írtam meg mert egy másikat írok,de le írom a tartalmát érdemes-e belekezdenem.
A régi korba játszodik.
És szerintetek milyen címet adjak neki?
Grogen kapitány hajóútra indul a csapatával.Grogen kapitány lánya (Georgina) aki elég bátor,és vakmerő apja tudtával felszáll a hajóra.Beöltözik fiúnak Jack Poris néven indul útnak.Egyszer a hajót megtámadja egy másik hajó úti emberek bombáznak.A hajó szét robban mindenki meghal kivéve a kapitány lánya.Georgina egy parton ébred fel,nem tudja hol van a partra érkezik egy hajó.A lány felismeri a hajósókat akik megölték a társait és apját. Kihallgatja a beszédet rájön hogy a herceg áll-e mögött el megy a palotába fiú ruhába katonának jelenkezni azzal a céllal hogy bosszút álljon a hercegen.Közben beleszeret a jó képű hercegbe,de a herceg csak barát ként tekint rá mert aszt hiszi azonos neműek.
El nézés.
Apja tudta nélkül)eszt akartam írni az apja tudtával helyett)Elnézést de nem vedtem észre eszt a hibát.
Nohát, az ötlet érdekes, ebből kiváló művet lehetne írni. William Shakespeare már megettte, Vízkereszt, vagy amit akartok címmel, némi csavarral persze. Javaslom olvasásra, mert vagy az a szint, vagy semmi.
Annyi probléma van vele, hogy a leírás alapján a helyesírásod rossz. Már ezt nehéz volt értelmezni (és olyan hibák vannak benne, amiket a Word sem jelez), egy regénnyel még nehezebb lesz. A sztori: hogy az apa ne ismerje fel a lányát, erős túlzás, akkor a lány legfeljebb valami padlópucoló matróz, hogy sosem látják egymást. Az nem nőnek való munka, a hölgy igencsak férfias természet lehet, ha ezek után később katonának is beáll. Ha parta vetődik, majd rátalálnak, valószínűleg a hajósok tudják, hogy nő, ebből lehet később bonyodalom (amit remekül ki lehet használni). A herceg összebarátkozása egy közkatonával több, mint mese (komoly indoklás kell mögé, pl. megmenti az életét).
Alapvetően lehet ebből jó "csajos kalandregényt" írni, Rejtő is többször szerepeltet álruhás nőket a légióban (kiváló művek szintén, "előtanulmánynak" javaslom), csak minden részt meg kell indokolni, alaposan utánagondolni, elképzelhető-e ez és ez. Így a hiteltelen is hitelesnek hangzik.
Azt hiszem, neked ez egy picit nagy falat lesz elsőre, de sok-sok kitartással és komoly újraírással egészen jó művet lehet ebből rittyenteni. A cím meg kialakul, egyelőre adj neki valami munkacímet, pl. "Georgina utazása", aztán találj ki egy jobbat.
Eltekintve attól, hogy ez a kis szösszenet is Google fordítóval készült (vagy még azzal sem, mert a Google legalább helyesen írni tud), ez egy közepesnél alig gyengébb Shakespeare-utánzat, amiből egy jó író (mondjuk Terry Pratchett) akár egy élvezetes olvasmányt is ki tudna hozni.
De nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem Terry Pratchetthez van szerencsém a személyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!