Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hány könyvet olvasol el egy...

Hány könyvet olvasol el egy hónapban?

Figyelt kérdés

Szerintetek segítene a szövegértésemen és az olvasási technikámon, gyorsaságomon, ha gyakran, minden nap olvasnék?

Már rég nem vettem könyver a kezembe, csak a kötelező olvasmányokat futottam ár az utolsó pillanatban, de azt vettem észre, hogy nagyon lassan, és figyelmetlenül olvasok, nem jut el minden az agyamig. Csak várom, hogy a végére érjek!

Pedig régen szerettem a könyveket, de valagogy ma már félek tőlük, hogy majd elfelejtem a történetet, vagy hogy eleve nem is értem meg...

Sok könyv tartalmára nem emlékszem már.

17L

2013. jún. 26. 00:56
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Olyan könyvet keress, aminek érdekel a témája! Ha nem érdekel, ne csodálkozz, hogy csak arra vársz, hogy a végére érj.
2013. jún. 26. 07:58
 2/8 anonim ***** válasza:
"Csak várom, hogy a végére érjek!" Tipikus jele annak, hogy nem érdekel az, amit olvasol. Olyan témában olvass könyveket, ami érdekel és akkor akár hetente új könyvbe kezdhetsz. (Nekem a személyes rekordom 2db 600 oldalas könyv egy hét alatt)
2013. jún. 26. 08:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom megmondani, hogy hány könyvet olvasok el, függ a könyv hosszától, tartalmától, időbeosztásomtól. Átlagosan 1-3 db között.

Igen, előttem leírták. Azért "csapod össze" az olvasást, mert nem érdekel, amit olvasol. Megnyugtatlak, hogy a kötelező olvasmányokból én nem sokat olvastam el, legalábbis nem akkor, amikor kötelezőek voltak. Utólag szinte mindegyiket elolvastam, mert egészen más érzés a szórakozás kedvéért olvasni, mint kötelességből. Volt ami tetszett, volt ami nem, de egészen más volt úgy kézbe venni ezeket, hogy nem volt rajtam a nyomás.

Ne stresszelj azon, hogy most nem esik jól olvasni. Nem jelent semmit, nem fog örökké tartani.

Olvass olyan könyveket, amik érdekelnek, rövidek, könnyen emészthetőek, mert így újra megjön a kedved és nem feladat lesz az olvasás, hanem szórakozás.

Ráadásul néha nagyon jólesik elolvasni ponyvaregényeket is a világirodalmi remekek között. Nem azért, hogy az ember tanuljon belőle, vagy mélyen elgondolkodjon rajtuk, hanem csak és kizárólag a kikapcsolódás kedvéért.

2013. jún. 26. 09:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, az 1-3 db könyvet hetente értettem.
2013. jún. 26. 09:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, ez megoldást jelenthet. Olvass szórakoztató, könnyű, kalandos, izgalmas, humoros, érdekes könyveket! Például Rejtőt, vagy krimiket, pl. Agatha Christie-t, vagy ha a fantasyt szereted inkább, akkor pl. Darren Shant. Az olvasásért olvass, ne azért, mert kötelező, és kikérdezik.

Az életem jelenlegi szakaszában már nem olvasok valami sokat. Havi 2-3 könyvet, néha annyit sem. Volt olyan időszakom, amikor 2 naponta kiolvastam egy könyvet, így a havi adagom 10 fölött járt, de akkor még iskolába jártam, máshogy nézett ki az egész életem.

Ha megírod az érdeklődési körödet, szívesen ajánlunk könyveket.

2013. jún. 26. 09:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Időmtől függően 0-4 per hét.
2013. jún. 26. 10:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Attól függ :D Én nagyon szeretek olvasni, de nincs egy konkrét szám, ahány könyvet elolvasok egy hónapban. De nyilván a könyv hosszától is függ, pl. most olvastam el Murakami Rjú-tól a Castingot, ez kb. 300 oldal volt, és nagyon érdekes volt, úgyhogy ezt egy nap alatt kiolvastam.

Meg most olvasom Szolzsenyicin-től a GULAG-ot, ez már jóval hosszabb, nehezebb is, ezzel lassabban haladok. Szintén Szolzsenyicintől olvasom most a Rákosztályt, ez kb. 500 oldal, pár napot adok neki, mert nagyon jó :D

De emlékszem, még régebben a suliban el kellett olvasnunk a Kőszívű ember fiait, és olyan szinten nem kötött le, hogy egy oldalt fél óráig olvastam, mert folyton elgondolkodtam valami máson, nem is fejeztem be végül, pedig ilyen ritkán van :D

Szóval szerintem keress valami rövidebbet, ami viszont nagyon érdekes, így könnyen lehet majd, hogy egyszerűen nem bírod letenni.

2013. jún. 27. 10:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Utolsó, nagyon jó ízlésed van! Szolzsenyicin kiváló író, én is nagy rajongója vagyok. Igazi felüdülés, hogy végre valaki egy valóban értékes és színvonalas szerzőt említ a sok perje között. :)
2013. jún. 27. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!