Hány könyvet olvasol el egy hónapban?
Szerintetek segítene a szövegértésemen és az olvasási technikámon, gyorsaságomon, ha gyakran, minden nap olvasnék?
Már rég nem vettem könyver a kezembe, csak a kötelező olvasmányokat futottam ár az utolsó pillanatban, de azt vettem észre, hogy nagyon lassan, és figyelmetlenül olvasok, nem jut el minden az agyamig. Csak várom, hogy a végére érjek!
Pedig régen szerettem a könyveket, de valagogy ma már félek tőlük, hogy majd elfelejtem a történetet, vagy hogy eleve nem is értem meg...
Sok könyv tartalmára nem emlékszem már.
17L
Nem tudom megmondani, hogy hány könyvet olvasok el, függ a könyv hosszától, tartalmától, időbeosztásomtól. Átlagosan 1-3 db között.
Igen, előttem leírták. Azért "csapod össze" az olvasást, mert nem érdekel, amit olvasol. Megnyugtatlak, hogy a kötelező olvasmányokból én nem sokat olvastam el, legalábbis nem akkor, amikor kötelezőek voltak. Utólag szinte mindegyiket elolvastam, mert egészen más érzés a szórakozás kedvéért olvasni, mint kötelességből. Volt ami tetszett, volt ami nem, de egészen más volt úgy kézbe venni ezeket, hogy nem volt rajtam a nyomás.
Ne stresszelj azon, hogy most nem esik jól olvasni. Nem jelent semmit, nem fog örökké tartani.
Olvass olyan könyveket, amik érdekelnek, rövidek, könnyen emészthetőek, mert így újra megjön a kedved és nem feladat lesz az olvasás, hanem szórakozás.
Ráadásul néha nagyon jólesik elolvasni ponyvaregényeket is a világirodalmi remekek között. Nem azért, hogy az ember tanuljon belőle, vagy mélyen elgondolkodjon rajtuk, hanem csak és kizárólag a kikapcsolódás kedvéért.
Igen, ez megoldást jelenthet. Olvass szórakoztató, könnyű, kalandos, izgalmas, humoros, érdekes könyveket! Például Rejtőt, vagy krimiket, pl. Agatha Christie-t, vagy ha a fantasyt szereted inkább, akkor pl. Darren Shant. Az olvasásért olvass, ne azért, mert kötelező, és kikérdezik.
Az életem jelenlegi szakaszában már nem olvasok valami sokat. Havi 2-3 könyvet, néha annyit sem. Volt olyan időszakom, amikor 2 naponta kiolvastam egy könyvet, így a havi adagom 10 fölött járt, de akkor még iskolába jártam, máshogy nézett ki az egész életem.
Ha megírod az érdeklődési körödet, szívesen ajánlunk könyveket.
Attól függ :D Én nagyon szeretek olvasni, de nincs egy konkrét szám, ahány könyvet elolvasok egy hónapban. De nyilván a könyv hosszától is függ, pl. most olvastam el Murakami Rjú-tól a Castingot, ez kb. 300 oldal volt, és nagyon érdekes volt, úgyhogy ezt egy nap alatt kiolvastam.
Meg most olvasom Szolzsenyicin-től a GULAG-ot, ez már jóval hosszabb, nehezebb is, ezzel lassabban haladok. Szintén Szolzsenyicintől olvasom most a Rákosztályt, ez kb. 500 oldal, pár napot adok neki, mert nagyon jó :D
De emlékszem, még régebben a suliban el kellett olvasnunk a Kőszívű ember fiait, és olyan szinten nem kötött le, hogy egy oldalt fél óráig olvastam, mert folyton elgondolkodtam valami máson, nem is fejeztem be végül, pedig ilyen ritkán van :D
Szóval szerintem keress valami rövidebbet, ami viszont nagyon érdekes, így könnyen lehet majd, hogy egyszerűen nem bírod letenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!