Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 17 éves lányként mit olvassak,...

17 éves lányként mit olvassak, hogy művelődjek?

Figyelt kérdés

Már nagyon rég nem olvastam könyvet, csak a kötelezőket, utolsó pillanatban... Szeretnék most már rendszeresen olvasni, mert fontos számomra, hogy művelt legyek, ezért ilyen könyveket is olvasnék leginkább, amik klasszikusok, alapművek.

Idáig szerepel a listámon a Skarlátbetű, valamint Az alkimista... Még mit ajánlotok?

2013. jún. 24. 15:28
 1/5 anonim ***** válasza:

A kötelező olvasmányok arra vannak, hogy egyfajta műveltséget adjanak, ha mind elolvastad eddig, akkor jó úton haladsz, de még hátra van 1-2 év a középiskolából és a komolyabb kaliberű művek még csak most fognak jönni, szóval én a helyedben még várnék ezzel a művelődni szeretnék dologgal. Szerintem olvass olyan stílust, amit szeretsz.

Ha mindenképp szeretnél klasszikus műveltséghez tartozó könyveket olvasni, akkor olvasd el a Nyomorultakat és a Háború és békét. Mindkettő hatalmas kaliberű mű, nem könnyű őket megemészteni, de szerintem az alapműveltség részét képezik ( és talán még nem olvastad őket :P ).

2013. jún. 24. 15:34
 2/5 anonim ***** válasza:

Pár könyv, amelyektől műveltebb is leszel, és amelyek egyben szórakoztató, élvezetes és letehetetlen olvasmányok is:

-Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés

-Tolsztoj: Háború és béke

-Szolzsenyicin: Iván Gyenyiszevics egy napja

-Rejtő Jenő összes művei

-Szerb Antal: Utas és holdvilág, VII. Olivér

-versek - pl. József Attila, John Keats (akiket szerintem nem csak "illik ismerni", de számomra meghatározó élmények is voltak a verseik kamaszkoromban)

-Bohumil Hrabal: Sörgyári Capriccio, Szigorúan ellenőrzött vonatok

-Kipling: A dzsungel könyve

-Hemingway valamelyik könyve (az Akiért a harang szól például elég szórakoztató és olvasmányos)

Nem klasszikusok ugyan, de színvonalas szórakoztató irodalmi regények, a maguk nevében alapművek:

-Agatha Christie regényei

-Sir Arthur Conan Doyle művei

2013. jún. 24. 19:12
 3/5 anonim ***** válasza:
*a maguk neMében alapművek
2013. jún. 24. 19:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Mivel lány vagy, próbáld meg Gárdonyi Gézától az Ida regényét és a Bibi című könyvet (ezeket jellemzően még a művelt emberek közül is csak kevesen ismerik).

Az Anna Karenina elsőre riasztó lehet a terjedelme miatt, de lebilincselő és izgalmas regény. Nemrég jött ki a filmváltozata A nagy Gatsby-nek és Dickens: Szép remények című könyvének, ezeket is csak ajánlani tudom, esetleg nézd meg hozzá a filmet is. Ha fekete humorra vágysz, akkor pedig Kurt Vonnegut könyveit érdemes elővenni, Az ötös számú vágóhíd és a Macskabölcső például zseniálisak.

2013. jún. 24. 20:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Ja, és Szerb Antaltól A Pendragon legenda is nagyon jó!
2013. jún. 24. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!