Szeretnék egy regényt írni de nem tudok belekezdeni. Ötletek?
egyszer volt, hol nem volt...
sok szerencsét a folytatáshoz :)
Valami alapötleted legyen!
Csak nem akarod azt, hogy elkezdjük helyetted!
Mert ha elkezdem neked, és re egy sikeres könyvet írsz belőle, akkor a bevétel 27%-át kérem!
De komolyra fordítva a szót...
Gondolom olyan történetet akarsz, amit akkor találsz ki, amikor írod.
Ez nagy lehetőségeket hordoz magában, de van néhány buktatója, pár fejből:
> összekevered a szálakat
> ellentmondásos lesz a regény, mert elfelejted, hogy régebben mit írtál, és most azt a régebbi dolgot, eseményt stb. máshogy ábrázolod
> nem lesz sem eleje, sem vége
> eltérhetsz a tárgytól
pl.: egy északi táj vad lényeinek történetét írod, majd fantasyt, majd krimit, és végül egy szerelmes befejezéssel zárod.
Persze ezek nélkül is megírhatod, de szerintem kell hozzá gyakorlat.
Ha megérint valami, pl: holokauszt, vámpírok, szerencsejáték, akármi, amiből jó alaptörténet lehet, akkor jegyezd le, és legalább a szereplőket és a mű jellegét határozd meg, és írd ki a lényeget az eddig megírtakból, hogy tudd, mégis miről szól, mi történt eddig.
Ha pedig nem találod azt a mondatot, amivel elkezdhetnéd a regényt, akkor írogass mindent, ami eszedbe jut, és akkor ráakadsz a kezdő mondatra.
Jaaa!
Gyanítottam, hogy félreértelmeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!