Könyvet kezdtem el írni, hogy tetszik a Prológusa?
Először csak szórakozásból kezdtem el írni. Milyen?
- Erre! – mondta a jól megismert, megnyugtató hangján.
A hátam mögött becsapódott a régi, fából készült ajtó. Megálltam, mert hirtelen kivilágosodott a terem. A fény vakító volt, így becsuktam a szemem.
Mellettem, az elegáns cipők kopogását hallottam. Őt nem zavarja a fény. Megragadta a karomat, és a terem közepe felé vezetett. Már ki mertem nyitni a szemem. Egy fehér, kör alakú teremben voltunk. Nem volt ott rajtunk kívül senki, csak a terem közepén kiemelkedő szökőkút.
Most kell neki elmondanom. Elhoztam, ide Aliába, a különleges lények világába. De mintha ő nem lepődne meg semmin. Az utcán a legkülönfélébb lények járkáltak, de ő egy szót sem szólt. Utána ő vezetett ebbe a terembe. Talán ő is olyan, mint én?
- Erik! – fordultam felé. – Tudnod kell mért hoztalak ide. – A hangom remegett.
- Tudom én azt. – legyintett, majd a szökőkút felé fordult.
- Te is olyan vagy, mint én? – A hangom még mindig remegett.
- Nem. – Mondta, mire meglepődtem. Ki lehet ő?
Eközben, odament a szökőkúthoz. A zsebéből elővett valamit. Egy pillanatra megcsillant rajta a vakító fény. Egy kés!
- Ki vagy te? – kiáltottam, és odarohantam hozzá. Ő belemártotta a kést a szökőkútba, majd mikor kiemelte fekete víz csorgott le róla.
Felém fordult, és mélyen a szemembe nézett.
- Én nem a te fajtádból való vagyok. Én azért létezem, hogy elpusztítsam a fajtádat.
Ebben a mondatban a szerelem, barátság, és az életem végét találtam meg. Hátrálni kezdtem, de az ajtó, amin bejöttünk eltűnt. Csapdába esetem.
Egymással szemben egy férfi és egy nő. A nő fegyvertelen, a férfinél mérgezett kés van. Pár másodperc alatt fel tudtam mérni az esélyeket.
Semmi esélyem az életben maradásra.
Kezdetnek megteszi.
Egy kicsit túl vázlatos az egész, jobban ki kéne dolgoznod, mert így a rövidség az követhetőség rovására megy. A helyesírásoddal van pár kisebb gond, de nem vészes a helyzet.
Gyakorolj sokat, és legfőképpen olvass szépirodalmat, mert attól tanul meg az ember írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!