Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van tehetségem? Ifjúsági...

Bianka<33 kérdése:

Van tehetségem? Ifjúsági könyvet írok, és egy rövid részletet osztok meg veletek

Figyelt kérdés

Elköszöntünk egymástól és beléptem a házba. Anya a konyhában sütött, de amint meghallotta, hogy megérkeztem, mosolyogva megkérdezte, hogy milyen volt a napom.

-Egész jó. Nem kaptam idétlen becenevet, és nem cikiztek ki. Ez legalább plussz pont - vigyorodtam el. Aztán lehervadt a mosoly az arcomról, mert jött az a bizonyos kérdés.

-Na és tetszik valaki?

-Nem - feleltem biztosan - ,van egy-két helyes, meg jó fej gyerek, de nem. Senki. - zártam le a témát.

Anya egy halvány mosollyal díjazta a megjegyzésem

Légyszives írjatok kritikát! Hideg, meleg... minden jöhet, csak tudjam milyen a fogalmazásom. kezdő író vagyok, de már nagyon kicsi orom óta(7-8) szeretnék író lenni. Köszönöm előre is!

2013. máj. 18. 11:35
1 2 3
 21/23 Ian Catman ***** válasza:
Persze fenti véleményem nem zárja ki azt, hogy időnként egy-egy részletről, technikai vagy művészeti kérdésről kikérd olyan emberek véleményét, akinek adsz a szavára (mint írtam). Ezek általában jó barátok, akik őszinték, VAGY tapasztalattal rendelkező, tök ismeretlen de általad elismert írók, akik nem engednek semmiféle személyes előitéletnek.
2013. máj. 27. 17:24
 22/23 anonim ***** válasza:

Öm... hát tényleg hasonlít a Szent Johanna Gimire. Szerintem naplóregényt nem nagyon érdemes írni, mert akármennyire különbözik, mégis SzJG kopinak van elkönyvelve... ezen nem lehet változtatni. Szerintem érdemesebb lenne csak úgy simán E/1-ben, múlt időben megírni. Az majdnem ugyan az, de nem fog koppintásnak tűnni. Egyébként a kérdésedre válaszolva: Próbálkozásnak nem rossz.

Olvass nagyon sokat (Ne SzJG-t. Tudom, én is imádom, de vannak szebb regények is), nézz filmeket, és sokkal jobb lesz a fogalmazásod, a párbeszédek, a helyesírási hibák száma csökken.

15/L

2013. máj. 29. 10:26
 23/23 anonim válasza:

Sajnos ez így kissé unalmas és valahogy színesíteni kellene. Egyébként nekem is az szjg jutott az eszembe, és nemcsak a napló na meg a suli miatt.

Te írtad, hogy a főszereplő lány hazagyalogolt a suli után, és mellészegődött Hédi, aki az szjg-ben Virág volt. Meg ez a fiús dolog is... oké sok történetben van szerelem, de eddig egyikről se jutott eszembe az szjg. Itt van, hogy miután a főszereplő hazaér az anyja éppen sütött, ez is detto szjg. =/

A sulira rátérve, rengeteg olyan könyvet olvastam ami suliról szólt, (pld: Vámpírakadémia) mégse jutott egyikről se eszembe még az x-edik része után se, hogy "ez bizony nagyon hasonlít az szjg beli sulira".

Ne haragudj, de nem fogsz jól járni ha írsz egy szjg hasonmást, ez pedig akármit mondasz 99%-ban hasonlít rá. =/ A nevek nem egyeznek meg az, hogy a főszereplő tizedikben megy abba a suliba (ha jól értelmeztem).

A napló nem tudom minek. Oké Laura mellékes megjegyzéseket írt a végére az szjg-ben, ráadásul minden fejezet dátummal volt ellátva, meg a könyv elején is voltak adatok az osztályról, illetve a főszereplőről is, így tényleg érződött hogy az egy napló akarna lenni, de itt ha nem te is úgy csinálod mint Laura vagy hasonlóképpen akkor nem tudom miért rakod bele. Úgy, hogy én a naplós dolgot nem ajánlom, anélkül is tudsz E/1-ben írni. Ajánlanám, hogy ha leteszel a naplós dologról, akkor próbálkozz többszemszögből írni, ne csak a főszereplőéből. :)

Lehet szigorú voltam, de csak segíteni szeretnék és hidd el, anno rengeteg olyan könyvet hasonlítottak a twilight-hoz amiknek közük nem volt hozzá, csak azért mert vámpíros volt és volt benne egy lány meg egy fiú. Így a te történetedet egy az egyben szjg koppintásnak vennék. =/

2013. aug. 8. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!