Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van tehetségem? Ifjúsági...

Bianka<33 kérdése:

Van tehetségem? Ifjúsági könyvet írok, és egy rövid részletet osztok meg veletek

Figyelt kérdés

Elköszöntünk egymástól és beléptem a házba. Anya a konyhában sütött, de amint meghallotta, hogy megérkeztem, mosolyogva megkérdezte, hogy milyen volt a napom.

-Egész jó. Nem kaptam idétlen becenevet, és nem cikiztek ki. Ez legalább plussz pont - vigyorodtam el. Aztán lehervadt a mosoly az arcomról, mert jött az a bizonyos kérdés.

-Na és tetszik valaki?

-Nem - feleltem biztosan - ,van egy-két helyes, meg jó fej gyerek, de nem. Senki. - zártam le a témát.

Anya egy halvány mosollyal díjazta a megjegyzésem

Légyszives írjatok kritikát! Hideg, meleg... minden jöhet, csak tudjam milyen a fogalmazásom. kezdő író vagyok, de már nagyon kicsi orom óta(7-8) szeretnék író lenni. Köszönöm előre is!

2013. máj. 18. 11:35
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
93%
Ez gyakorlatilag öt sor. Most mit vársz? Hogy olvadjak el a tehetségedtől, mert leírtál tíz mondatot, vagy, hogy kritizáljam azt a tíz mondatot, amit leírtál? Kicsit kevés ez így.
2013. máj. 18. 11:43
 2/23 anonim válasza:
77%
Szerintem eddig nem rossz. :) Szívesen olvasnám a folytatását is. Ez egy elég rövid részlet, és így nem igazán lehet megállapítani, hogy milyen lenne regénynek. Mi a regényed témája? Miről szól? Én is elkezdtem írni egy regényt még régen, de egy ideje jegelem a témát. Sok sikert a könyvhöz! :)
2013. máj. 18. 11:47
 3/23 A kérdező kommentje:
Gondoltam, fogy többet írok de úgy voltam vele kevesebben olvassák el. Mindegy akkor küldök egy hosszabb részt is.
2013. máj. 18. 11:48
 4/23 A kérdező kommentje:

Második órán megkaptuk az órarendet a tanárok neveivel együtt. A többieknek mondjuk, nem kell, de nekem igen. Szó esett még az iskolai programokról, sulidiszkóról, osztálykirándulásról, és a tanulmányi kirándulásról. Az utóbbi engem speciel jobban érdekelt mint a előtte levők. Tanárnő elmondta, hogy április közepén tantárgyanként választanak egy diákot, akkor is ha egy diák többől is a legjobb, és azok mennek el erre. Minden évben más témát választanak, és azzal a témával kapcsolatban választunk helyszín a kirándulásra. Nagyon megtetszett az ötlet, és szeretnék benne részt is venni.

A harmadik és negyedik órán megkaptuk, hogy miből mennyi füzet kell, és tovább mesélt a tanárnő az osztályonkénti feladatokról. Kaptunk mindannyian egy-egy lapot, amire a különböző évfolyamok feladatai vannak. Kilencedikben a végzősöknek kell segíteni rendbe tenni a ballagást, a tizenegyedikeseknek pedig, a sulidiszkó, és sulibálok szervezése. A tizenkettedikeseknek nincs ilyen dolguk, ők nem kapnak papírt. A tizedik évfolyamból pedig egy lány, és egy fiú jelentkezhet sulirádiósnak. A fiúk adják a számokat, a lányok a bemondók. A tanárnő elmagyarázta, hogy azért a tizedik évfolyam diákjaiból kerül ki ez a két személy, mert, így az előtte eltelt egy évben megismerhetjük az iskola által kedvelt zenéket. Egyetértően bólogattunk. még megtudtam, hogy a tízórai szünetben - ami húsz perc - tíz perc alatt fogják leadni hétfőnként a héten történő programokat, eseményeket. a többi hétköznapon ez csak öt percig fog tartani.

Megbeszéltem anyával hogy jöjjön értem a suli után, és elindultam egyedül. Valaki utánam kiabált. Megfordultam és elmosolyodtam. Hédi volt az.

-Te is erre laksz? - kérdeztem mosolyogva

-Igen - válaszolt egyszerűen. Elég sokat beszélgettünk, és kiderült, hogy csak két utcányira lakunk egymástól. Ennek nagyon megörültem. Nem ismerem még rendesen Hédit, de azt hiszem, mondhatom, hogy szeret beszélni :) . Nem baj, én is.

Elköszöntünk egymástól és beléptem a házba. Anya a konyhában sütött, de amint meghallotta, hogy megérkeztem, mosolyogva megkérdezte, hogy milyen volt a napom.

-Egész jó. Nem kaptam idétlen becenevet, és nem cikiztek ki. Ez legalább plussz pont - vigyorodtam el. Aztán lehervadt a mosoly az arcomról, mert jött az a bizonyos kérdés.

-Na és tetszik valaki?

-Nem - feleltem biztosan - ,van egy-két helyes, meg jó fej gyerek, de nem. Senki. - zártam le a témát.

Anya egy halvány mosollyal díjazta a megjegyzésem

2013. máj. 18. 11:50
 5/23 A kérdező kommentje:

#2 Köszönöm szépen!

A történet egy suliban fog játszódni. Egy volt punk lány megváltozik, és 10 osztályban elkezd naplót írni a mindennapjairól a suliban. Nagyjából ennyi:)

2013. máj. 18. 11:55
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Jobban dolgozd ki a részleteket. Nem tudom, szerintem ez eléggé SZJG kopi :/
2013. máj. 18. 12:01
 7/23 anonim válasza:
100%
A történet magában jónak tűnik, de figyelj oda a megfogalmazásra: a szóismétlésekre, és arra, hogyha hosszasan írsz valamiről, mindig tudasd az olvasóval pl.: szinonímákkal vagy utalásokkal, hogy miről van szó, mert az 5-6. mondat után elég fura, hogy nem utalsz a szóban forgó dologról (a tanulmányi kirándulásról beszélek).
2013. máj. 18. 12:02
 8/23 anonim válasza:
72%
Olvastad a Szent Johanna Gimit? Mert először nekem is ez jutott eszembe a naplóval kapcsolatban. Persze attól még, hogy ez is egy ifjúsági regény és a suliról szól, amit egy lány a naplójában ír le, lehet egyedi, főleg ha valamilyen szinten magadat és a saját érzéseidet is beleviszed a történetbe.
2013. máj. 18. 12:07
 9/23 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, hogyha most a SZJG után bármilyen ifjúsági naplóregény születik, az automatikusan a SZJG-hez lesz mérve és hát valljuk be, azért LL elég magasra tette a mércét...
2013. máj. 18. 12:08
 10/23 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igen olvastam, de a kettőnek annyi lesz a köze, hogy suli és napló. Utolsónak igaza van lehet hogy hasonlítana a megjelenése után (már ha megjelenik)az SZJG-hez, de igyekszem nem ugyanolyanra írni. Sőt, csak abban a két dologban hasonlítana. Sem zenekar nem lesz, sem motorozás, és hasonló dolgok. Az az igazság, hogy ez még vázlat bővíteni fogom! És mégegyszer köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 18. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!