Mi a véleményetek az elbeszélésrészletemről?
A téma jó ötlet, eredeti. Sok jót ki lehet még hozni belőle.
A számokat irodalmi szövegben írd ki betűvel.
A smiley-k elképesztő mértékben nem illenek ehhez a témához. Körülbelül mintha a falusi életet tárgyaló, részben tájszólásban íródott novelláid mellé kóláról és hamburgerről tennél képeket. Ne használj smiley-kat!
Helyesírás, fogalmazás jó.
A FB formátuma (sok rövid sor hosszan egymás alatt) nem könnyíti meg az olvasást. Egy blogon jobban esne olvasni. Jobban "szemre esne" a formátuma.
A profilkép passzol a történethez, és a cím is. Tetszenek.
Kisebb helyesírási hibáid azért vannak, vesszőhibák, hiányzó szóközök, ilyesmi. Figyelj jobban.
A részek címe után hagyj ki egy sort, mert így nagyon egybefolyik a cím a szöveggel.
Összességében jó, látok benne fantáziát, de ez az egész egy nagy generational clash. Akárcsak az, hogy angol kifejezést használok a hozzászólásomban, mert szégyenszemre időnként jobban ki tudom magam fejezni angolul, mint magyarul.
A generational clash jelentése: generációk összeütközése, összekülönbözése. Mint jelen esetben egy 19. századi hangulatú írásmű a Facebookon.
Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni őket. Azt hiszem, csak a két összeget írtam számmal, de legközelebb azt se teszem.
Igen, nekem is ellentmondásos a történet témája, kora és a facebook, de úgy gondoltam, hogy facebookon talán többen láthatják, mint egy blogon. Bár most, hogy mondod, lehet csinálok neki egy blogot.
Mégegyszer köszönöm.
Abszolút nem értek a különféle tájszólásokhoz, csak falun nőttem fel, és szeretném egy kicsit bemutatni a falusi életet. Ami sokszor humorosabb, mint a városi, ha csak a rengeteg pletykát vesszük alapnak. Mikor kicsi voltam, minden szabadidőmet a mamámnál töltöttem, volt, hogy hetekig haza se mentem. Így ragadt rám a tájszólás is. Meg amit soha el nem felejtek, és kapcsolódik a pletykához: hányszor meg hányszor átjött a szomszéd Kati néni ledöbbenve, hatalmas közlési kényszerrel, hogy meghalt a Bözsi néni\Pista bácsi! Megsiratta, hazament, majd két nap múlva visszajött, és közölte, szintén óriási ledöbbentséggel, hogy mégse halt meg, mert nincs kiírva a temetőház előtt.
De ennek volt egy variáns esete is, mikor épp a kertbe a kerítés előtt mama metszette a rózsákat, és jött a Kati néni. Mama persze behívta a kapun, de továbbra is a rózsákkal foglalkozott. Kati néni dicsérte, hogy ilyen szép, meg olyan szép, majd mondta, hogy meghalt az utca végén lakó Marika néni. No persze már siratták is meg, mikor a szóban forgó öreg néni áthajolt a kerítés fölött, és megkérdezte a mamától, hogy mit csinál a rózsákkal, hogy ilyen gyönyörűek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!