Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek az elbeszélé...

Mi a véleményetek az elbeszélésrészletemről?

Figyelt kérdés

[link]

Itt folyton bővül, teszem ki a folytatásokat.

2013. máj. 10. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:

A téma jó ötlet, eredeti. Sok jót ki lehet még hozni belőle.

A számokat irodalmi szövegben írd ki betűvel.

A smiley-k elképesztő mértékben nem illenek ehhez a témához. Körülbelül mintha a falusi életet tárgyaló, részben tájszólásban íródott novelláid mellé kóláról és hamburgerről tennél képeket. Ne használj smiley-kat!

Helyesírás, fogalmazás jó.

A FB formátuma (sok rövid sor hosszan egymás alatt) nem könnyíti meg az olvasást. Egy blogon jobban esne olvasni. Jobban "szemre esne" a formátuma.

A profilkép passzol a történethez, és a cím is. Tetszenek.

Kisebb helyesírási hibáid azért vannak, vesszőhibák, hiányzó szóközök, ilyesmi. Figyelj jobban.

A részek címe után hagyj ki egy sort, mert így nagyon egybefolyik a cím a szöveggel.

Összességében jó, látok benne fantáziát, de ez az egész egy nagy generational clash. Akárcsak az, hogy angol kifejezést használok a hozzászólásomban, mert szégyenszemre időnként jobban ki tudom magam fejezni angolul, mint magyarul.

A generational clash jelentése: generációk összeütközése, összekülönbözése. Mint jelen esetben egy 19. századi hangulatú írásmű a Facebookon.

2013. máj. 10. 14:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat, igyekszem megfogadni őket. Azt hiszem, csak a két összeget írtam számmal, de legközelebb azt se teszem.

Igen, nekem is ellentmondásos a történet témája, kora és a facebook, de úgy gondoltam, hogy facebookon talán többen láthatják, mint egy blogon. Bár most, hogy mondod, lehet csinálok neki egy blogot.

Mégegyszer köszönöm.

2013. máj. 10. 14:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Vidékiesen, tájszólásban írni a legbrutálisabb kihívás még tapasztaltabb íróknak is. Stílusgyakorlatnak vicces, de először szerintem az irodalmi nyelvet kéne maximumon művelned ahhoz, hogy hiteles legyen egy ilyen típusú írásmű. (Plusz minimum megkutatni az egyes tájszólásokat, hogy helyesen használd, ideértve a táj jellegű kifejezéseket is.)
2013. máj. 10. 15:26
 4/4 A kérdező kommentje:

Abszolút nem értek a különféle tájszólásokhoz, csak falun nőttem fel, és szeretném egy kicsit bemutatni a falusi életet. Ami sokszor humorosabb, mint a városi, ha csak a rengeteg pletykát vesszük alapnak. Mikor kicsi voltam, minden szabadidőmet a mamámnál töltöttem, volt, hogy hetekig haza se mentem. Így ragadt rám a tájszólás is. Meg amit soha el nem felejtek, és kapcsolódik a pletykához: hányszor meg hányszor átjött a szomszéd Kati néni ledöbbenve, hatalmas közlési kényszerrel, hogy meghalt a Bözsi néni\Pista bácsi! Megsiratta, hazament, majd két nap múlva visszajött, és közölte, szintén óriási ledöbbentséggel, hogy mégse halt meg, mert nincs kiírva a temetőház előtt.

De ennek volt egy variáns esete is, mikor épp a kertbe a kerítés előtt mama metszette a rózsákat, és jött a Kati néni. Mama persze behívta a kapun, de továbbra is a rózsákkal foglalkozott. Kati néni dicsérte, hogy ilyen szép, meg olyan szép, majd mondta, hogy meghalt az utca végén lakó Marika néni. No persze már siratták is meg, mikor a szóban forgó öreg néni áthajolt a kerítés fölött, és megkérdezte a mamától, hogy mit csinál a rózsákkal, hogy ilyen gyönyörűek.

2013. máj. 10. 15:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!