A Hobbitba minek kellett ennyi törp?
Figyelt kérdés
Miért szerepel ennyi törp benne? Mikor elkezdtem olvasni, azt gondoltam, hogy az írónak biztos jó oka volt rá, hogy 13 törpöt berakott a történetbe; gondoltam, az út során majd megismerjük mindegyik jellemét és mindenki valami egyéni szerepet vállal a kalandban.
De nem ez történt, egyik épp olyan, mint a másik. Oin-ról, Gloin-ról, Bifur-ról, Bofur-ról meg mit tudom én, még kikről semmit nem tudtunk meg, semmi szerepük nem volt, azon kívül, hogy ott voltak. Thorin-nak volt egyedül külön jelleme, meg Bombur-ról annyit tudtunk meg, hogy állandóan alszik. Meg volt még egy, aki állandóan nyavajgott, amikor Bilbót kellett cipelni. Kész. Egyébként semmi külön szerepet nem kaptak, ennyi erővel bőven elég lett volna, ha öten vannak.
2013. máj. 7. 14:34
1/6 anonim válasza:
A történet mesének indult, ott alapból nincsenek olyan hű de milyen nagy jellemek. És történet szempontjából fontos, hogy azért nem indultak el 13 mert az balszerencsés szám. Szóval ez az ok, amiért kellett bilbió is a sztoriba, aki persze elengedhetetlen, mert ez a legkisebb szerencsétlen szám.
2/6 A kérdező kommentje:
Megoldhatta volna máshogy is. Mondjuk lennének összesen hatan, de kell egy Bilbó, mert a hét a legerősebb mágikus szám. Vagy még jobb, ha kihagyják a számmisztikát az egészből...
2013. máj. 7. 14:47
4/6 anonim válasza:
Na, micsoda pech ez Tolkiennak, hogy már nem él és így nem tudod ellátni tanácsokkal.
5/6 A kérdező kommentje:
Ellenérvet is tudsz mondani, vagy csak gúnyolódásra futja?
2013. máj. 31. 15:40
6/6 anonim válasza:
Nem akartam érvelni, szimplán csak gúnyolódni volt kedvem. Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!