Tényleg olyan rossz ez a vers, hogy ki kellett nevetni?
Soha nem foglalkoztam komolyabban a versírással, mostanában írtam párat (kb. ötöt), és ezt megmutattam anyukámnak. Mondtam, hogy ne nevesse ki, mert még kezdetleges, stb. Mégis nevetett rajta, mert azt hitte, hogy nem kell komolyan venni. Tudom, hogy nem jó vers, de tényleg röhejes lenne?
Őszbe csavarodott vájár
talált rám csapzottan
majdnem holtra fagyottan.
Kérges-csipke kezét nyújtotta
Vak szeme vadul kutatott
Tekintete az enyémbe fúródott.
Vén-fiatal arcát
szánó mosoly rángotta átal
kérte, fogadjam el felebarátnak.
Bányájából amit kivájt
kutyáknak dobta oda koncnak
(Nincs befejezve, ezek után lehet, hogy nem is fogom.)
17/L
Hát, lehet, hogy van benne valami, nem tudom, miért ilyen szavakat használtam :D Azért bántott a dolog, mert akkor írtam ezt, amikor nagyon szomorú voltam, amit akkor éreztem, beleírtam a versbe, és ezért olyan volt, mintha azt nevetné ki.
Persze tudom, túlreagálom, de tényleg rosszul esett.
Gondolom ez egyfajta ürügy volt, hogy feltehesd a versedet a netre, szóval azt ugorjuk is át.
"Tudom, hogy nem jó vers, de tényleg röhejes lenne?"
Igen, most várod a megerősítést, hogy pedig jó.
Nem szeretem ezeket a kamasz depressziós írogatásokat, ez a vers meg egyszerűen nem rímel. Költői akarsz lenni, de nem megy. Érzem, mit akarsz kifejezni, de ha látnám, én is nevetnék rajta, fölösleges "mű-művészkedésnek" gondolnám.
Nem ürügy volt, kértem itt már egy másik versemről is véleményt, akkor egyszerűen megkérdeztem, elolvasná-e valaki.
Nem várok megerősítést egyáltalán, én sem gondolom, hogy jó, csak rosszul esett, hogy egy számomra fontos személy kinevette.
Egyébként igazad van, amikor írtam, akkor csak úgy jött, utólag elolvasva én is azt gondolom, hogy műnek hat. De szeretek írni, bár eddig csak prózát írtam, de ez is egy próbálkozás :) Nagyon szeretek verset olvasni, lehet, hogy az írásuk nem nekem való, de azt is remélem, hogy fogok fejlődni, és írok még jókat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!