Tényleg olyan rossz ez a vers, hogy ki kellett nevetni?
Figyelt kérdés
Soha nem foglalkoztam komolyabban a versírással, mostanában írtam párat (kb. ötöt), és ezt megmutattam anyukámnak. Mondtam, hogy ne nevesse ki, mert még kezdetleges, stb. Mégis nevetett rajta, mert azt hitte, hogy nem kell komolyan venni. Tudom, hogy nem jó vers, de tényleg röhejes lenne?
Őszbe csavarodott vájár
talált rám csapzottan
majdnem holtra fagyottan.
Kérges-csipke kezét nyújtotta
Vak szeme vadul kutatott
Tekintete az enyémbe fúródott.
Vén-fiatal arcát
szánó mosoly rángotta átal
kérte, fogadjam el felebarátnak.
Bányájából amit kivájt
kutyáknak dobta oda koncnak
(Nincs befejezve, ezek után lehet, hogy nem is fogom.)
17/L
2013. ápr. 30. 10:10
11/12 Ian Catman válasza:
Nem mondom, hogy jó, de szerintem, ha késztetést érzel, ne hagyd abba. Csak olvassál még. Ez egy József Attila utánérzés, bár a 3. versszakban igencsak sántít a rím, illetve az egész harmadik versszak zavaros (az átal régies szóhasználat, amely viszont mint ilyen, egyedül van a versben, kilóg.) Az írásjelekre sem figyelsz. Az első versszakban nem mindegy, hogy a csapzottan elé, vagy után teszel vesszőt, de valahová kell, mert így zavaros. A második és harmadik versszak ellentét-párokkal kezdődik, az elsőben viszont nincs, az első sor jól indul, viszont az más stílus. Sosem késő csiszolgatni. Attól se félj, hogy először mások stílusát fogod óhatatlanul másolni, mindenki úgy kezdi. És ne egyetlen versen tökölj, többet kezdjél el, és mondogasd magadnak hangosan (persze nem a suliban órán), hogy halljad a hangzását.
12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :))
2013. máj. 1. 17:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!