Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha írok egy könyvet szabad...

Ha írok egy könyvet szabad bele márkákat tenni?

Figyelt kérdés

Most írok egy könyvet és ha talán egyszer valamikor a jövőbe kiadnák akkor fizetni kéne azért ha meg említenénk valami márkát, vagy ha egy zenei előadót és a zenéjét? (mert a történetben sok zene szám szerepelne, és meglenne említve melyik zene és ki énekli/adja elő)

Igazából azért kérdezem mert már sok könyvben láttam hogy írták hogy megszólalt a zene és elkezdte énekelni a szöveget de nem írták hogy mi a zene szám és azért nem tudom. Köszi előre is a válaszokat! :)

2013. máj. 5. 22:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
50%
szabad, és nem kell fizetned érte, ugyan már :-D
2013. máj. 5. 22:25
 2/22 anonim ***** válasza:
41%

Márkák azért szerepelnek a könyvekben mert a cégek fizetnek érte, reklám.

Ha saját szórakozásra, ingyenesen terjeszthetőként írod, akkor nem gond, viszont egy kiadó kihúzná őket, mivel lehet, hogy bizonyos márkatulajdonosok nem szeretnék, ha szerepelnének egy olyan könyvben.

Zeneszámoknál ez ritkábban szokott gondot okozni, de magában rejti a problémát, hogy hamar elfelejti őket az ember, ezért a könyvben semmit sem mondanak az olvasónak.

2013. máj. 6. 10:42
 3/22 anonim ***** válasza:
64%
azért ez nem így működik, kedves ketteske...
2013. máj. 6. 10:49
 4/22 A kérdező kommentje:
Akkor hogy működik? mert én már össze kavarodtam :S...
2013. máj. 6. 15:52
 5/22 anonim ***** válasza:
71%

A márkák nem reklámcéllal vannak a könyvek többségében, pláne nem a márkatulajdonos dönt arról, hogy beleírhatod-e.

A kiadó esetenként megpróbál beleszólni, de az sem gyakori.

A zenével meg hülyeséget írt az előző, hogy azt elfelejtik és nem fog jelenteni semmit. Nagyon is sok többletinformációt hordoznak a posztmodern szövegekben ezek a fajta utalások.

Nem tudom, milyen típusú szöveg megírására készülsz, kedves kérdező, szórakoztató vagy a szépirodalmi értékekre is törekszel?

2013. máj. 6. 15:59
 6/22 A kérdező kommentje:
Tinédzsereknek szóló szerelmes könyvet írok most jelen pillanatban és abba tényleg olyan mostani zenéket akarok bele tenni ami a szórakozásról és a jókedvről szól és persze a pillanathoz kapcsolódó zenékre gondoltam. Pl.: Asaf Avidan -One day, Brigit Mendler-Ready or not stb...
2013. máj. 6. 16:28
 7/22 anonim ***** válasza:
50%

Remek :-)

Sok sikert!

2013. máj. 6. 16:37
 8/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. :)
2013. máj. 6. 16:49
 9/22 anonim ***** válasza:
86%
Pedig fizetnek a termékek bekerüléséért, ahogy a szponzorok termékei is bekerülnek a számok szövegébe (pl. RunDMC-My Adidas), klipekbe. Rick Riordan is pénzt kapott, hogy az Utolsó olimposziban egy bizonyos üdítőt igyanak, Stephen King sem véletlenül említi meg a borotvahab márkáját stb..
2013. máj. 6. 17:39
 10/22 rajcziz ***** válasza:
89%

Neked semmiképp sem kell fizetni, viszont ha nem bír többletértékkel az, hogy megemlíted a márkát, én kikerülném. Pl.: Egy krimiben, ha borotválkozik a férfi, nem érdekel a borotva típusa. Viszont ha egy áldozaton egy bizonyos típusú borotva okozta sebeket találnak, már érdekel a dolog.

Dalokkal ugyanez a helyzet. Ha csak azért írod bele, mert a szereplők pont azt hallgatják, nem érdekel. Viszont ha ki akarsz vele fejezni valamit, akkor már mehet. Tehát ha csak hangulatfestésre használod a dalok megnevezését, azt én név szerint a te írói gyengeségednek tartom, amiért nem tudod átadni egy jelenet hangulatát önmagadtól, csupán más munkájára támaszkodva.

2013. máj. 6. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!