Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Jó könyv?

Jó könyv?

Figyelt kérdés
A Jobb agyféltekés rajzolás könyv . Érdemes elolvasni?

2013. márc. 27. 15:04
 1/3 anonim ***** válasza:
53%

Ez az egész "jobb agyfélteke"-dolog hülyeség. Egy áltudományos megállapításból fakadt, megkérdezel egy értelmes pszichológust, megmondja neked, hogy csak lehúzás az egész.

Nem leszel tehetségesebb attól, hogy elolvasol egy könyvet! Higgy nekem!

Egyik osztálytársnőm 40.000 forintot dobott ki egy ilyen "Jobb agyféltekés rajzolás"-kurzusra, nos, mondanom sem kell, annak a 40.000 forintnak is biztos nagyon jó helye lett volna máshol...

2013. márc. 27. 18:49
 2/3 anonim válasza:

Én el olvastam és megnéztem videón a véleményem pedig a következő:

Ez a jobb agyféltekes dolognak nincs értelme viszont megtanulsz tőle valamilyen szinten rajzolni.

Mivel megtanít látni és érzékelni dolgokat és a rajzban ez a legfontosabb...

Mivel olyan nincs hogy nem tudsz rajzolni a kezed nem áll rá stb (gondolj a szájjal rajzolók/festőkre stb).

Jó egy kis alap ceruza stb fogás/tónusozás stb-t is meg kell tanulni amiket bizonyos gyakorlatokkal el tudsz sajátítani például a fektetett nyolcas rajzolás (nagyobb mint ahogy írsz) mert folyamatosan 2 majdnem kört és 2 egyenest rajzolsz.

A tónusozásnál meg próbálj sok vonalat rajzolni egymás mellé úgy hogy ne legyen közte köz és egyre halványabbak legyenek.

Vagy vannak a vonalkázós technikák stb aminek az a lényege hogy minél több szögből rajzolnak egymásra vonalat és ott így sötétebb lesz.

De a lényeg:

NE azt rajzold amit tudsz hanem azt amit látsz !

2013. ápr. 20. 12:02
 3/3 sobo8 válasza:
Az elolvasása önmagában kevés. A benne lévő gyakorlatoknak van jelentősége.
2019. okt. 2. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!