Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen jó sci-fi (alap)...

Milyen jó sci-fi (alap) témákat tudtok?

Figyelt kérdés
Gondolkodom egy novellán, aztán kicsit színesíteni szeretném sztori szempontjából.
2013. márc. 16. 00:47
 1/2 anonim ***** válasza:

Gazdagok és szegények közötti szakadék.

Felsőbbrendűségű tévhit/hatalomvágy.

Elfordulás az érzelmektől.

Rasszizmus.

Vallási vagy más fanatizmus.

stb.

Pl. anno egy novella témája volt (aminek a címét elfelejtettem): a gazdagabb idős/beteg emberek lehibernáltatták magukat, arra várva, hogy majd a jövőben megoldást találnak a problémáikra. A főhős is egy ilyen fagyasztásból ébred sok száz év után és nagyon megörül, amikor közlik vele, hogy meggyógyították. Ezután rögtön bevezetnek hozzá egy férfit, aki mosolyogva közli vele, hogy hamarosan viszik a műtőbe és kiveszik a tüdejét, mert neki szüksége van rá. (Azaz az ő régi hírneve/pénze sz*rt se jelentett, az akkori jelennek megvoltak a saját hatalmasai.)

Na szerintem ez nagyon durva volt. :D

2013. márc. 16. 09:48
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, a poén az, hogy én is azokra gondoltam.

A történet meg nagyon kemény; kíváncsi lennék a címére, meg el is olvasnám.

2013. márc. 18. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!